dilluns, d’octubre 20, 2008

TONTERIES

De vegades a la vida arribem a meandres sense sortida on cal remar enrrera o endinsar-se a la selva, a cercar el curs del riu que ens ha abandonat...de vegades remem en contra de la corrent, altres ens deixem arrossegar, com fulles que s'abandonen cap a la mar on tots els rius fan camí...

"A VECES DANDO, A VECES RECIBIENDO" ( deia en Mucho Mu)

Aquest finde ha estat dels primers de feia molt d etemps que no m'acabava d'aclarar on o amb qui havia de sortir...al final el dissabte va ser un rècord de SOFA ( feia molts mesos que no estava tant de temps fent el "PERRAKO" ( gos queda massa poc decriptiu). Simplement.

El diumenge va ser caòtic, la incertesa i una mena de buidor van mellar les tropes i em vaig quedar desconcertat en una mena de no res on semblava que tot plegat s'esvaïa...NO ROCK, NO FLOW...vivim en una mena de castell de cartes de il.lusions i desencisos, de banalitat i misticisme, d'instint i raonament, d'endorfines i contractes, de fluidesa i caos, de amors i odis, de sorolls blancs i de fèrrea cosmicitat matemàtica...buf...pluja i sol, calor i fresca, que si, que no, trucades creuades , tantsevals i al final dicotomies...necessito aïllar-me una estona...me'n vaig a la panxa, un bon lloc per a la correcció, la cortesia, i tant autoanalític com una solitaria a Frares...jo i la gravetat, però tant sols la gravetat newtoniana, sense llasts emocionals cardiovasculars...

Encara em fa mal el cos de la batzegada que suposo tocar resina després de 6 mesos i amb un subidón hiperventilatori..buaaaahhh!

Com que el dia abans la PXB havia estat escenari de competicions d'aquelles frikis, no hi havia més vies que les "oficials" i vaig dedicar-me a calentar-cremar pila a la INFANTIL EXTENDED, un 7b del copón, rotllo pililla amb puja baixa i passos finals de melons roms...caic a vista al darrer canto i encadeno després...LA RESINA ÉS INHUMANA BOWWWW !!

I com que falta via muntada i em deixen "CREAR"...pos munto un parell de vies:


Un 6b PALAPENYA ( el BALDUFA), d'anar fent i algun pas maco, i una via curiosa que anomeno SANT BOWNET 7b o 7c ?...esta per cotar però és de estil del lloc homònim...entrada tècnica, pasos en desplom de monodit i lance i al final bauma total de moviments durs..roms i tibades al pur estil STBNT.

La Lila i el NAWET es van passar a la tada...el nano va ser el nen més bo del món ( amb la col.laboració-guarderia de les SURIS of course), i vam poder tibar fins rebentar cap i cos...sopar a ca l'Amparo i birres mentre veiem KINGLINES...kin master el Shawarma...


La vida és elíptica...

19 comentaris:

Ferran Guerrero ha dit...

Doncs no ha estat tant malament, si mes no has "creat", hi avui es un be molt preciat.

Crear, disterni, cuestionar, divagar, escriure, somiar i crear es part de la lucidesa, es senyal que alguna cosa encara es mou dintre, es senyal que el dia "perrako" alguna cosa s'estava gestant al teu cap.

Ni cas bow, aqui divagant.

Salut

Anònim ha dit...

Buah ferran,

Almenys tinc com a project encadenat aquell bombo que vai crear qual Barberà o Maxipas de la Burra...amb els seus monodits i romacos, amb els seus lances i amb els seus "alejes coherents"..no sé si durarà, no és una via "comercial" hehehehe...

Tens raó, però de vegades la "normalitat" a favor del corrent és una situació plaent i quan et trobes qüestionan-te se't despeta una mena d'angoixa estranya..

Per sort la roca és un ansiolític natural...fijo...i la resina també però menys homeopàtic..hehehe

Per ecrt he vist que tens vies al cAp del Guerrer...no són les del T. MOntoya? la cara que mira al setrill hi ha un 7b i un 7c que pinten brutal...són teves?

Ah...crec que les cintes encara penjaven la primavera passada a la teva via del wc..

la família ha dit...

Segur que ens hi hem trobat alguna vegada amb aquesta sensació de buit en que només per un instant tot s'esvaeix sota els teus peus i ja no saps si cal tornar enrere o fer un pas endevant o quedar-te quiet (sovint és el més prudent).. De fet la vida podria ser el.líptica com tu dius, on el període de l'òrbita podria repetir-se i esdevindre cíclic... de fet ja hi som girant damunt de la terra!

Si l'experiència servís d'alguna cosa podríem reconèixer molts moments i aprendre'n una miqueta, d'aquesta manera quan tornaríem a girar i aproximar-nos als punts crítics ja sabríem com continuar girant... Si servís és clar, però ja sabem que l'home és l'únic animal capaç d'ensopegar sempre amb la mateixa pedra.

Bé que estic d'acord amb en Ferran quan diu que si més no has creat i avui és més preuat que l'or ja que estem tots ben adormits.

Les baixades incerteses desencisos i meandres poden transformar-se en una bonica via! S'ha de crear sempre i vosaltres heu d'aprofitar aquest talent natural que teniu per crear línies a la roca. Endevant!!!

TRanki ha dit...

Tu ho has dit bwa...

MOlaria un oracle tal que a Matrix..si més no...

de moment a pxb, a veure si surt la STBOWET..prometia molt..

Ei a veure si t'hi passes i els muntes una Silvia's project ( QUEEN LINE), es molt xulo encara que bastant esgotador....

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Fèlix Obradó ha dit...

hola

Fèlix Obradó ha dit...

Hola soc el Fèlix Obradó.....l'asegurador del Ferran el dia que va encadenar la via. No es cert que fes tres xapes si no quatre, no es va inventar cap R ja que estaba instalada (per mi la via te dos llargs, lògicament el segon més dur), no es cert que poses un excalextric de 1m, però si va fer un llançament a la R........, ja sabeu que molts francesos donen els rotpunkts vàlids d'aquesta forma (a Catalunya s'acostuma a veure diferent, però cadascú escala per un i com creu), no tinc la impresió que la via sigui 8b/b+ però tampoc tinc massa criteri per dir-ho encara que he fet algunes vies de grau semblant; per descompatat no l'he encadenat, aconsegueixo fer el tram "fàcil" fins la última cinta abans de la polèmica R, i un tram molt llis reservat per dits de ferro. Independentment de tot això trobo que aquest comentaris són massa destructius i no afavoreixen ningú. Cadascú te dret a fer el que consideri i a escalar com vulgui sempre que no perjudiqui a altres persones, i crec que l'actitud de crítica injusta i ademés amagant-se no és correcte.Reflexiona sobre això; vols generar un aura de mala energia al teu voltant? No es millor, si algún tema t'amuina tant deixar-ho amb una rajada de bar amb una birra,....o similar!
Desitjo que aquest tipus de comentaris s'acabin d'una vegada, envers al Ferran o qualsevol alre escalador. No creen bon ambient entre escaladors, i és un actitud insana. Fins ara llegia blogs, però no m'he volgut involucrar. EL Ferran és el meu colega i crec que l'he de defendre d'algú sense escrupuls. Certes crítiques es poden acceptar però millor si són de cara a cara i sense mala fe.
Salut a tots, Ferran Forever; el teu Blog m'encanta, no deixis de publicar!!!!

Ferran Guerrero ha dit...

Mil gracies Felix, se que no tens per costum escriure a Blogs ni participar enlloc, i que aixo que has fet es de tot cor t'ho agraeixo molt.

Tranki: Las vies del totxo del Montoya, son del Boris, jo vaig equipar juntament amb l'Alex el bombo de dalt del Cap del guerrerr a la dreta de l'ultim llarg d'un 6a+ o 6b (crec) la meva es diu Terrorismo policial 7b+ (crec, no se de que esta ara, la va repetir el Quillo i mes gent), es molt guapa, i tens a sota dos llargs ja que comença en mig de la repisa, pots pujar per la canal de la dreta, ojo que hi ha un aleje que dona pas a una plaquilla una mica fina, la pots montar per la via de l'esquerra el 6a+/b, l'Alex va equipar a la dreta de la Terrorismo una via que es diu Poca feina(7c,c+,8a,a+), no se que es, perque alguna presa va trencar pero es fa, tambe molt guapa, estil Snt Benet.

A veure si et serveix, tambe tens el Pasillo de los locos, un passadis que tambe va equipar el Boris i el Quillo.

Salut bou, i com ja et vaig explicar mira com va el tema.

TRanki ha dit...

HOLA.

HE SUPRIMIT el comentari d'un ANONIM donant una versió ( real o no) de una ascenció que no té res a veure amb el post de referència.

CELIAVERN era el nom de una via de FRARES, a la CAPUTXA, que una altre ANONIM va desequipar també en base a VERSIONS del que creia la veritat.

UNA PART ESSENCIAL de ls VERITAT és la TRASPARENCIA, una TRASPARENCIA que es basa unicament en que allò que s'afirma es fa des del convenciment de que es correcte, i AQUESTA CREENÇA no necessita de cap ANONIMAT.

TOTS COMETEM ERRORS, i els errors formen part de l'aprenentatge. i aquest aprenentatge, a més, implica assumir els errors i defensar-los o corregir-los, i sempre amb TRANSPARENCIA.

NO SÉ SI COMETO UN ERROR ESBORRANT el missatge de l'ANONIM, però crec fermament que NO ES LA MANERA de DISCUTIR RES EN EL QUE ES CREU, i igualment NO EM DONA LA PUTA GANA que un blog en el que intento transmetre el increïble bon ambient que hi ha en aquest esport es vegi empudegat pèl també increïble MAL AMBIENT que certes persones i personatges intenten crear a través de polèmiques ABSURDES més enllà de la raó i la correcció.

ANÒNIM...et creus que a ALGU LI IMPORTA si un escalador va llençar-se o va agafar una cadena un dia fa anys? A algú li interessa si aquest escalador és bo, dolent o molt dolent escalant? Importa res de la seva vida més enllà de que al seu voltant, enganyats o no, hi crea un ambient cordial, aMABLE, POSITIU i motivador? Si mai he de recordar en ferran serà per la seva amabilitat i bon fer, per la seva inspiració i no pas per les seves vies o per si un dia va cometre un, dos o deu errors en cotar o fer una via...TU MATEIX, CADASCÚ pot opinar sobre allò que li interessa, però més enllà de la correcció periodística o la llibertat de expressió, i menys en coses tant INTRASCENDENTALS com el que expliques, hi ha el RESPECTE, i el BON AMBIENT, l'EDUCACIÓ...i no em parlius de llibertat de expressió des de la foscor d'una caverna..això a una persona que no coneixi els fets que menciones més aviat li semblaria una CAMPANYA DE DIFAMACIÓ PERSONAL contra una persona, i no penso cedir cap eina i menys enterbolir aquest espai de comunicació per una TEMA PERSONAL.

CRear un blog és GRATIS i simplement implica feina, una mica de inspiració i AMICS. Munta't un blog i fes un recull de les GRANS ESTAFES DE LA ESCALADA ESPORTIVA, segurament tindries molta audiència ( el marujisme avui en dia en el nostre esport trascendeix molt...massa).

Anònim ha dit...

Per cert FELIX, gracies per la teva intervenció i felicitats i records a la Familia bow...

Anònim ha dit...

ben dit felix...

el justicier d ela muntanya

Anònim ha dit...

Hola!! soc en paca,crec que t`ha arribat el moment d` anar a fer un bigwall,ho mnecesites!!!!
Salut i tapia

Ramon Maeso ha dit...

pos ques preparin els bigüals qeu agafara amb masses ganes


salut bou i molta tapia

TRanki ha dit...

Eiiiii PACAAA!

Buf, no pensis que ja ho tinc planejat.

JO no vaig fer un SAYONARA tant sonat, simplement li vaig deixar tota la ferralla a un col.lega i em vaig canviar les cintes express..i amb això em vaig posar a tibar dos dies entre setmana i el finde...faátic...a per totes...

ta guai el friki exclussivament...però avui em mirava el llibre de MONTSERRAT nORD...i el del BRUGAROLAS..i he vist unes fotos de una via TEVA (mira per on..)...i JA TINC uN PRIMER OBJECTIU DE REENTRË...amb hamaqueta, a l'hivern..xino xano...per anar fent boca...de taqnui però a pedalillo..a més com que farà rasquilla no tindré cap temptació de apurar i ho viuré com un minibigwall..i si la cosa xuta després la de REGINA..i si també xuta la de MONTREBEI ( que fot 20 anys que no m'hi acosto...brerererererrer!).

no sé a veure com xuta el tema...

Igual no passo de la de frares..hehehe!

Mohawk ha dit...

Bou!

Segurament dissabte anirem a la paret del Meló, per si t'agafa una altra crisis i vols venir :P

Anònim ha dit...

Tranki:si vas al Frare,es posible que els 3 primers llargs els facis en lliure(fa rampa hi han bastans spits,pero roca típica)a dalt es lo guapo.sort i a tibarli!!!la R4 es una bona repisa per un.Paca

TRanki ha dit...

Ei PACA!!!

tINC PLANILLO PER ANAR AMB hamaca I SOLITARI-ACOMPANYAT...

BUf..en lliure per allà i a l'hivern!!! Ja em molaria però no sé...crec que se m'ha passat l'arròs...però és igual, farem una FESTA de bon rollet i amb alegria, a gaudir de la teva FESTA...

VAm fer la BArrufets, i la pat de dalt dela teva es veia COPÓN...la xemeneia em van dir que estava ben equipada no? Perquè feia una pinta bRUTALLLLLLL....

Anònim ha dit...

lliure equipat,artifo de somni(Als tres ultims llargs)obligat Vsup-A2.Sort (Paca)

la família ha dit...

El Frare Gros es veu elegant i atractiu enmig del grandiós i solitari entorn de Frares on Montserrat quedava a recer del brogit i on els pioners escaladors s'aventuraren obrint camins i explorant les feréstegues parets nord...

La Festa del Paca t'espera però si tens la possibilitat de fer en lliure els tres primers llargs, no seria bò reservar-la per la primavea? Ara no faria massa fred?
O ja va bé.. ¿? No ho sé, em falta experiència bigwallera i potser ja ha arribat el moment de començar a adquirir-la..!