dilluns, de desembre 15, 2008

XESCA, un pas endavant en el futur de la ESCALADA a Catalunya

LA XESCA ha decidit constituir-se en "ASSOCIACIÓ XARXA d’ESCALADORS DE CATALUNYA", com un primer pas per esdevenir l’associació que englobi els escaladors d’aquest país.

US ANIMEM a ser SOCIS FUNDADORS de la XESCA com a ASSOCIACIÓ ¡!! Podeu informar-vos en a la web www.xesca.org o al email Info@xesca.org .

El futur de les zones d’escalada ( com a la resta del món) passa per dos aspectes que necessiten d’ un interlocutor VALID i que parli PELS ESCALADORS , sense altres interessos que el de garantir la pràctica del nostre esport:

1) Negociació i treball ( estudis, contraestudis, dialeg, defensa i vetlla) per seguir escalant a les zones d’escalada de Catalunya. Actualment el nombre d’escaladors s’ha disparat, l’ús massiu de les zones d’escalada suposa un ACCÉS i un ÚS de parets i blocs sovint en terrenys privats o publics. No existeix altre interlocutor que els propis usuaris locals o equipadors. La XESCA vol esdevenir un interlocutor valid davant la administració, i acumular experiencia i medis per dialogar paral.lelament amb interlocutors privats. Davant les creixents prohibicions i limitacions cal un representant DIRECTE i PREPARAT.

2) Treball i difusió del RESPECTE entre el nostre col.lectiu, tant del patrimoni de vies d’escalada i les diferents visions de les mateixes, com de la SOSTENIBILITAT del nostre esport en el medi que es realitza. Aquest treball cal que es faci des de l’inici i la formació de l’escalador així com en els conflictes entre els mateixos.

Aquest principis requereixen de una feina extensa i duradora que no es pot fer simplement de manera individual ni sense medis . Ara la XESCA esta naixent, simplement, però és una idea amb una visió de futur a mig i llarg plaç que esperem que sigui acollida pel col.lectiu com una iniciativa que ens permetrà garantir l’escalada , en totes les seves vessants, a les parets de Catalunya, durant molts anys més.

Aquest diumenge els socis “pre-fundadors” ens vam reunir per tal d’establir les bases ( Estatuts, Estructura provisional abans de la primera asamblea, etc), de cara a inscriure’ns al registre.

El segon pas és el de buscar les fonts de finançament de XESCA. Aquesta associació que treballarà en profit de:

* El COL.LECTIU escalador com a tal ( quota, de moment descartada )
* El MERCAT de consumidors de material d'escalada ( esponsorització i col.laboracions)
* Els ciutadans ESCALADORS com a usuaris de les zones d'escalada (subvencions publiques)

El tercer pas és posar-se a treballar dur pels nostres objectius, que són els de tots.

Suposo que us preguntareu PERQUÈ...quina feinada no? Jo també m'ho preguntava ahir, quan estava "currant" en diumenge, enlloc de escalar...però suposo que SI NO ES FA NO HO FARÀ NINGÚ...sempre hi ha d'haver APERTURISTES i EQUIPADORS, en realitat forma part de la mentalitat d'aquelles persones que pensen, pensem i penseu en l'ESCALADA com una forma de vida que cal conservar més enllà de que hi siguem nosaltres...pel futur...

ANIMEU-VOS !!!!

13 comentaris:

Fernando ha dit...

Veo que la reunión dió sus frutos.
Felicidades a todos y a ti por la parte que de te toca.

Anònim ha dit...

Eo fernando, ponte en contacto con Edu para hacerte SOCIO FUNDADOR !!!!

UN pasito más, adelante, para que esto empiece a funcionar!

Anònim ha dit...

Eo fernando, ponte en contacto con Edu para hacerte SOCIO FUNDADOR !!!!

UN pasito más, adelante, para que esto empiece a funcionar!

Ferran Guerrero ha dit...

Tranki, copio literalment del teu post per posar-ho en el meu, aixi arribarem a més.

Crec que has bordat amb l'escrit.

Salut i a treballar,per la part que ens toca.

Anònim ha dit...

Ok bow, tot teu!

Mohawk ha dit...

Què vol dir exactament soci fundador?

en Girbén ha dit...

Abans de tot vull agrair-vos la feinada. La paret que teniu al davant (diguem-li crisi de creixement de l'escalada) semblava que no tenia relleus suficients on agafar-se. Ho semblava. Perquè, contra tot pronòstic, van apareixent minses preses que permetran superar-la. I sense la impostura de tallar cantos!
La crisi que deia, la reculls al capdavall de la teva acta, quan dius:... aquelles persones que pensen, pensem i penseu en l'ESCALADA com una forma de vida ...
Penso que aquí hi ha el moll de l'os. Que el mal el fan la multitud de passavolants de l'escalada, aquells que "practiquen" (consumeixen) escalada com fa trenta anys haurien après kun-fu després de veure pel·li del Bruce Lee. Una forma de vida és una tota una altra cosa, començant pel compromís que implica, continuant per l'acceptació dels cicles naturals d'aprenentatge, potència i declivi, i, finalment, per la necessitat vital de transmetre un llegat digne (vital vol dir això).

La paret no és fàcil, és molt llisa, però... Qui diu que un molt montserratí pas d'espatlles col·lectiu no ens permeti superar-la?
Ànim XESCA!!

PGB ha dit...

Hey, ho! Let's go!
Malhauradament al final no vaig poder venir a la reunió però segurament hagués fet més nosa que servei ;)

Un escrit de PM! Jo ja li he passat les dades per fer-me soci fundador a l'Edu. A veure quin és el següent pas!

Guillem ha dit...

PERFECTE!!!
I si ho fem servir per alguna cosa util??? Jo proposo començar amb aixó:
http://crowledge.blogspot.com/

abans de entrar en debat amb les "AUTORITATS" no creieu que els escaladors en hauriem de saber autoregular???????????

Anònim ha dit...

Todo se andará (i es contempla) en la senda del señor!

Estem desenvolupant el programa i els mitjans per la seva consecució.

Post, les prioritats

Final post, el desenvolupament

La lectura, la retroalimentació, els ajustos i santornem-hi. Però això encara queda.

Entremig, l'anomenat "cens" servirà com a mecanisme de contrast, revisió i ajustament

Anònim ha dit...

SOCI FUNDADOR és un soci que fa de TESTIMONI i queda REGISTRAT com a membre FUNDADOR de l’ASSOCIACIÓ. Es necesita nom cognoms i DNI

A nivell legal i en estatuts no hem estipulat CAP obligació, de manera que el que es busca és un “SUPORT” i “REPRESENTATIVITAT” davant de posibles búsquedes de finançament ( administració i sponsors), ho poden ser persones físiques i jurídiques.

Estem valorant l’incorporar els fundadors en la PRIMERA ASSAMBLEA o en l’ACTA d’inscripció al registre degut a que si ho fem en el segon cas potser els requeriments ( documentació, autorització escrita dels membres, etc), són més estrictes.

De momento els “fundadors” seríem els qui han anat “parint” la bèstia, encara que de cara a el registre seria desitjable ampliar-ho, si més no per tal que quedi com un acte amb més suport del col.lectiu...

Anònim ha dit...

Girben,
El camí és molt llarg i la vida molt curta. Calen moltes existències i moltes voltes al sol per tal de traçar un món millor, tant sols amb les dues mans ( com deia en Ben Harper)...però si n'ajuntem moltes el pes es fa menys feixuc i l'excursió més divertida...perquè no?

Marieta ha dit...

uooo, pensava que ho havia escrit en Ferran jejejeje.
A veure Tranki...per quin motiu no ho poses al bloc d'escaladors catalans? perquè cada cop que publiques algu arribo uns quants dies tard!!!!!
Apaaaa a tibar-li ;)