diumenge, de gener 04, 2009

AMANTS DEL "RIS"*...

N.del T:(*)RIS: en dialecte Santllors. Estil d'escalada en que no abunda el gan, més aviat rasbós i toliso, farmal faldit i les pells...tesnico...

Ostres, el que fa el temps i com varia la memoria gestual!!!! De la mateixa manera que cada vegada em costa més de recordar l’Arnau quan era una mena de cuquet dins del Moisés ( ara ja corre per casa i juguem a atrapar), de vegades crec que l’ESCALADA també te ÈPOQUES i ESTILS de moda.
Igual que les zones, o les zones igual que els estils.

Després de un parell de INTENTS que acaben amb RESINA i entaulats, amb la familia DANI-GLORIA-DANIELET, decidim que o anem a roca o ens tallem les venes...així que després de una bona sessió de VUDÚ METEORÒGIC, d’anàlisi de RISC, de COMBINATORIA de CORBES DE UTILITAT entre els agents implicats, i de “VINGA VA’s”...quedem per anar a BERGA.

A escalar en roca, nevant i plovent i a 2ºc? Quina gracia!

Matí-stress...Arnau clapant, nosaltres clapant,…aconseguim arribar només 8 minuts tard a la cita amb la familia fanática..i CAP A BERGA...sembla que hi ha un lloc que es diu LA GRAVERA amb vies per a tots, lloc pels nens i insolació adequada, junt a bona aproximació i on sembla que els fats del temps ens respectaràn...

L’únic racó soleiat és Ripollet, i ens n’allunyem! Núvols on anem, núvols al Nord, a l’Est I a l'oest..i nosaltres cap als núvols...l’Arnau no està molt content amb l'“endinyada” de esmorzar que li hem empapussat…I ens el retorna prop de Manresa...i sortint de Berga...dues mudes en menys de una hora...sort que la Lila controla la logística i la intèndencia...un cop amb l'estómac a lloc somriu i corre per la pista amb en Dani petit.

Bosc bonic, cel assoleiat, i UN GRAU POSITIU...la pujada amb els nens i el campament, a coll, ens fan suar, i a pesar de la rasca intentem escalar...alpinisme, gairebé peto en un 6ª+!!...CAGUNLESRAMPES (i el DANIELET darrere,q ue em veu i em tira" ESTASACABAAAAATTTT", mus fem vells...Si bé en GRANET l’adherència m’és tant familiar, fa anys que havia oblidat els CROMOS d’Arbolí i CANSIMIROS, els eslabs fanàtics TIRABRECS, i tota la mandanga...ara entrenem en plafons desplomats i tot tira enrrere. Aquestes plaques llises se m’apareixen estressants!!!

La Lila encadena ( a ella li va bé el tema...no té cap gestualitat i les té totes!!), i ens animem a un 6b “recomanat”. Una VIA EXCEL.LENT!!!!!!! ( en serio, la Central, una mena de fisura-diedre fugissera, técnica i MOLT BONICA). Gaudim del solet i la pedra deu estrelles i el bon tacte...Encadenem tots i cantem les excel.lències de la ruta recordant els vells temps a Prades i Montgrony...Animat m’enfilo per AMANTS DEL RIS (7b slab. nom "autèntic")..i surt a vista...ja he fet el dia !!!

El Dani pare esta muntant i marcant la TECNOSURF ( 8a arrampat)...deixo la Gloria i la Lila Provant el 7b i m’acosto a veure què hi ha...en Dani comenta que la via “és vidilla, (quatre xapes i sortir amunt més fácil) Trec corda...m’hi poso “ a flash”...arribo al crux sense tacte i patino, provo de nou i patino, marco na segona opció i faig el pas...Baixo, començo tot seguit i patino a la primera xapa!( no veig res amb el sol al costat del canto d’entrada)...ostiaputa...ni em trec els gats...

“Dani, fa rasca, jo provo de nou, però si vols et toca a tu”...No protesta massa, simplement em diu que té fred...pujo de nou i ENCADENO ( HU aveu viiiiiiiiisstt!!!!).
El sol se’n va...el Dani rapa, li he usat els deu minuts claus de temperatura, li he modificat alguna seqüència, i de vegades la motivació en aquestes vies és clau...decidim que tornem un altre dia. PERDONA DANIIIIIIIIII !!!!!!, bow no ho vaig interpretar correctament...PROMETO delante de toaespaññññaa FER-TE DE CANGUR o ASSEGURAR-t'hi !!!!

"Vaja, sembla que per Berga "ha sonat la flauta" !!! Seràn els esportiva TESTARROSSA, La TEMPERATURA, o el grau regalet? Papa que això no és BAIN DE SANG!!!"

La Lila i la Gloria han fet el 7b en toprope amb alguna rapadilla...jo flipo amb la Lila...si només escala quan li vé molt de gust!!! Creia que no passaria de la primera xapa...joer amb les "mamàs"...

Emboliquem l’Arnau amb el plomes i me’l carrego a braços, recollim la estesa de joguines i trastos infantils i cap al cotxe, la temperatura va avall i el peque em mira des de dins de l’anorac, somrient confortable mentre em deixo els ronyons per tal que no passi gens de fred. Bar, picoteo i xerrada fanática...com sempre... A la tornada el peque no vomita...em mola tant escalar! Encara que faci rasca..o millor si en fa...

LA GRAVERA:
Zona concreta i petita però molt interessant si ets FANATIC i OBERT de MENT ( abstenir-se RODELLARENSIS o escaladors POC TECNICS. SENSE CAP MENYSPREU BOWS), Sol gairebé tot el dia a la paret ( part Esquerra), menys a peu de via. Prat al sector central.
ACCÉS: Passar de llarg BERGA, i entrar-hi per BERGA Nord-VILADA-STA MARIA DE QUERALT-RASOS DE PEGUERA. Anar en direcció a Vilada, i quan ja anem a VILADA, pendre pista a la ESQUERRA i AMUNT. Es veu la paret, i passada una mena de cantera APARCAR. Seguir una pista (cadena, no pasar-la amb cotxe), a peu, i després de dues corbes, sender a peu de paret ( 5 minuts).
ROCA: Calcari Blanc típic Berga, i algún tram més gris. Gota d’aigua, regleta, taquets i algún forat
VIES: Tot equipat, alguna via encara amb spits ( alguna només). Estil ANYS 80-90, explossiu, tècnic i de arquejar.
Les vies recomanades a la GUIA DE ESCALADES DEL BERGEDÀ són molt bones. DE ESQUERRA A DRETA:
*La primera a la Esquerra de tot és un 7b+ amb crux de tres xapes...molt fanàtic. Es veia guapa però dura
*Les dues següents no són tant interessants
*AMANTS DEL RIS. 7b slab estil IMPRESENTABLES-POQUER d’ALHO d’ARBOLÍ. Bona i arquejant.
*DIEDRE CENTRAL.6b EXCEL.LENT, bona roca, passos bonics I continuïtat.
*Les vies a la dreta d’aquesta no ens van agradar massa…qüestió de gustos.
*Quan gira la paret hi ha un 7A molt guapo, i SARRACENO ( 8A de 20mts i quatre xapes del IÑIGO de Stbenet...) via de “mirar’s-ho”, es veu dura però “no hi ha res imposible”...ojo amb les vies de l’IÑIGO però... ( Extrema y dura, Anillo del poder, Pichanelbul...).
*La guía comenta un 7c molt bo, un 7ª+ molt bo i la part interior de un ESPERÓ ( 7b+), muntable des de un 6ª de fisura que també sembla interessant ( i dur?). La placa de la Esquerra del diedre i esperó es veu MOLT GUAPA, 6A+ a 6c de rampa homogènia i divertida.

*TECNOSURF. 8A (?).20 mts. FLASH:ABSTENIR-SE ONSIGHTERS !!!


NOTA 1: A zones Bergadanes la cosa del grau és molt estranya, va a vies...simplement la apunto com a VIA BONA i BONICA d'estil fanatic. NOTA 2: MOLT RECOMANABLE si et mola el tema arqueig...crec que un 8a de placa exigeix molt més que aquesta via, en canvi ha estat inclosa com a tal en la guia i sembla que no esta decotada...me la apunto de 7c o menys...
FLASH: Rampa gris. Entrada fácil des de darrere l’esperó, monodit d’esquerra i canto de hombro dret. Peu complicat per pillar una llastreta-forat d’esquerra i aguantar bandera (laterals romos drets,per retenir-se ). Pas dur per arquejar en dues gotes d’aigua molt ( molt) fanàtiques de mà dreta primer ie squerra després. Aixecar-se i pillar llastreta lateral de dreta, retibar ( peu Esquerra clau) i pujar Esquerra a un ROM ( hi ha DOS CANTOS, sota del rom MICROREGLETA per Esquerra i així evitem fer canvi de mà en el rom...).

Xapar i pillar arqueig dret del rom ( microbanyereta arquejable en la part exterior del rom) , ajudar-se de Esquerra en un rom de hombro Esquerra, recolocar peus i rebot fins una REGLETA FANATICA de HOMBRO Esquerra. PAS CLAU...Aixecar MOLT peu dret, fins una mena de micropunxa ( gairebé peu-mà) que ens permet carregar tot el pes i tibar fins un arc amb dreta...(si obrim uns cms més l’arc es fa més franc, menys rom, per clavar iemes)...un cop restablerts i amb la esquerre en rom la resta és sortir ( cap a Esquerra) i aguantar. BONA VIA, BONICA, més fácil que de la CRIS, TIRABRECS , ,o COBRA CANARIA i infinitament més fácil que KIFF me KIWI...

"Així de què te la apunto PAPA? de 7b+ o de 7c rotllo "PISLLAET"(*)?

NT: PISALLET, bonica via "risosa" a un totxo de Vilanova de Meià...foto HISTORICA del "EXTREM" amb el FRANCIS ESPUNY encadenant-la.

32 comentaris:

Mohawk ha dit...

L'Amant del Ris i la Lluna Bruna són molt bones, però em pensava que la zona estava tan sobada que tot patinava :P

Puja a provar les plaques de Premià! :P

A tibar-li!

Anònim ha dit...

iEP mOHAWK !!!

Res d'això! La LLuna Bruna era la única que tenia una mica de Magnesi...la roca EXCEL.LENT i peus adherents...fissura poc definida i diedre tecnic...cantos rotllo "coral.lí"..un deu de via!

La AMANTS DELS RIS bastant IDEM..calcari blanc de base amb "cromos" carbasses que creaven regletes netes, alguns bidits i microtaquets per peus...arrampada en 4 xapes molt d'apretar i adherents, repòs i pas burrot en una mena de forma còncava que fa el mur...hipertècnic de peus sent vertical...sortida de posar-se bé en placa. En cap moment sobada!

La TECNOSURF, idem...roca grisa. Entrada hiperadherent ( com porosa), rotllo verdón, i crux més tens, amb peus risosos.

Potser era el fred bow, però de sobar res de res...només ris de ris en preses...

El 8a de l'IÑIGO es veia un megainfern....

mchesa ha dit...

Bon Any, Tranki! wapíssim el vostre fill!

Mohawk ha dit...

L'Ozzy havia coincidit a la Gravera, farà 12 o 13 anys quan l'Iñigo el va encadenar... si no recordo malament la primera xapa estava a can collons... :P

Doncs sabent que no està sobat és un sector molt guapo i molt acollidor, ja hi tornarem!!

A tibar-li i que els reis et portin molts encadenes :P

Ferran Guerrero ha dit...

Ja estic operatiu, divertit el dia, i amb el Dani i la Gloria sempre un es riu, quins records de Can Roso, al menys has triunfat, encara que sigui vidilla, a la resta del territori no han pogut escalar.

Bueno nano que et portin moltes coses els reis i al lloro amb el psicobloc antartic, fes fotos i videos que aixo s'ha de veure a ple hivens caient a l'aigua, buagggggggggg, brutal .

Aixo que els reis portin bons rotpunkts

PGB ha dit...

Bon any bou!
Ultimament tot lo DUR que fas ho rebaixes a 7c! O les noves generacions coten a l'alça, o estas massa fort! ;)

Records al minibow i la lila!

Dissabte pinta interessant per provar la Conrado no? I a veure si d'aqui un parell o 3 findes acabem la feina al Duc!

Anònim ha dit...

Ei Gatta, Gracies! per mi el peke "é lo má!!!"

Mohawk: Buah,la via pinta inhumana...primera xapa per pillar, segona, per caure a terra de nou...tercera no es veu i quarta menys...recordo una caiguda a ANILLO DEL PODER, a St benet, saltant a un cantio gordo, a l'alçada de la 6a o 7a xapa...darrere hi ha arbres i la rampa davant del Braç de la mòmia...vaig "pentinar" a una amiga que estava animant..., una mica més i la colpejo...crce que esta fet amb un xic de mala bava! Però la via té bona pinta...

FERRAN!: De cap a provar les vies que dius! La del Tarragó de IGUALADA la vam equipar i fer sense els picats: 7c+ aprox...a veure què hi ha ala ATIRANTA aquesta i a la de la dreta...el 8a suposoq ue ja serà més "boris"...

PGB: L'altre dia debatiem amb en Dani sobre "graduació"...va per èpoques, i per persones, i per "marqueting"...hi ha llocs, persones o moments en que les vies es SOBRECOTEN, però també et pots trobar que t'acostumes a aquests graus i després et fots la patacada...jo normalment treballo per COMPARACIÓ i en relació al grau INAMOVIBLE i SUPERCONSENSUAT amb elq ue sempre he après..qua ja saps quin és...( heheheh). El que passa es que en temes de desploms i ganda no hi he escalat tant i aleshores hi ha oscil.lacions, de trobar-me que ni em moc o de trobarme flútan. A mi em mola el grau una mica collat, els 7b+'s ja són inhumans, els 7c de treballar, els 7c+ bruitals i els 8a projectes a llarg plaç...avui en dia et trobes vies de 7b+ que les fas escalfant i a vista o flaix...no imagino res d'això a Stbenet, on un 7b+ ja és per mirar-se cada canto...

Lu que hi ha..hu haveu vist? La marequelsvaparííí´!!

A veure si dissabte fem la Conrado..el tema pinta bé, a mirar si no fa tempesta i alatake...

Anònim ha dit...

Bones Bou!

Bon anàlisis de la gravera, sobre la tecnosurf, no sé si serà 8a o 7b simplement és una bona via i de les poques amb aquestes característiques(tan tumbada) del berguedà; personalment crec que possiblement no arrivi al 8a, però també crec que no arriva al 7b+. Pel que dius de la Sarraceno, et puc confirmar que és boníssima, és tot un repte molt tècnica, amb passos a bloc, bons repossos i molt psicològica; recomano que la proveu però trieu un bon assegurador, recordo veure el terra bastant aprop caien de l'última a la R, si caus abans d'arrivar a la 3a toques terra i sortir xapat de la 1a evitarà més d'un espant, jo vaig fer un parell de top ropes, però hi vaig anar uns quants dies a passar por. Sobre el grau, no sé ben bé, jo me la vaig apuntar de 8a/+, crec que te un component psicològic que no es pot descuidar apart de que realment hi ha passos i secuències difícils. Si torneu no deixeu de probar-la, juntament amb Rock-sana 6b, Noves il·lusions 7c i Asfixia 7a.
Salut i bon any, que segueixis amb aquest fanatisme tant contagiós!!

Oriol de Santpedor (dels manresanus)

TRanki ha dit...

Ei URI, que tal bow!!!

BUf..aquestes vies costen molt de graduar! No entenc si no creus que NO ARRIBA al 7b+, o és més de 7b+!

En qualsevol cas, comparant amb AMANTS DEL RIS ( de 7b a la guia), és un "pelet" més burrilla..no sé.

Jo sempre prefereixoq ue parlin /leu els "LOCALS"( geograficament parlant o pel fet que han repetit la via) que tenen una visió més amplia del tema.

Buf,q ue bow la SARRACENO! Semblava un verdader infern...suposo que per sota deu ser inviable..jo la pensava analitzar molt a fons abans de provar-la per sota. TANTMATEIX si la cosa no la veig segura tinc bastant clar el tema TOPROPE o ESCALEXTRICS..hi ha vies en que el tema va de que NO POTS XAPAR...aleshores paso de tot i vaig a mort...però en general, si es tracat de grau psicològic, calq ue la via em motivi molt per no fer-la amb allargus o en toprope..no sé...va a dies.

Buf, ja m'has posat hiperfanàtic! A veure quan hi torno!!

Anònim ha dit...

Ei Bow....jajajajaj..... Decidit: Jo deixo de ser FAN teu... i em faig Fan de l'Arnauet! jajajja
He rigut un pilot... ha estat Estalar jajaja!!!

Quo... De nou amb el desig que tingueu un Bon any tots tres... i amb moltes ganes de tornar a coincidir!

TRanki ha dit...

Iepa Quo, a veure si és cert...tanta canalla i l'"stress" de encadene no hi ha qui tingui un moment per fer fotos !!!

En quant a l'Arnawet, es molt espabilat, el dialecte Stllors va tenir l'auge als 80's, i l'Extrem és una revista que va desapareixer fa MOOOOOLTS anys..i el paio HO DOMINA!!! com pot ser? heheheh!

Salut uri, ja toca una sessió fanàtica per Solius o per Torroella!!!

Anònim ha dit...

Grau raro no? hi ha vies que semblen facils, i d'altres que sues tinta xina tot en un pany d'un 40 mts de roca! Pero hi ha vies bones alla...

Fes un toque quan hi pugis que a mi mola molt aquest sector "familiar", tinc feina per alla...

A veure si acaben ja aquestes scotishconditions d'una vegada!

records

TRanki ha dit...

OK bow prenc nota i a veure si quedeeeeemmmmmm!

Anònim ha dit...

Nio!

Monta una web que es digui, la wrb del flash: si entras, luego miraré que no te las apuntes a vista, quedas advertido.

Fitxes tècniques, com hi han d'altres coses.

Lo dicho

Et caldrà, de pas, una mica de Zen doncs les previs de la meteo no són gaire bones encara i ....

Salut als teus!

Anònim ha dit...

NO estaria malament un FLASHINGPEDIA norl? hehehe.

Plogui nevi o faci sol sempre tibes si ets un bou

I sinó sempre ens quedarà la PXB...

Anònim ha dit...

En eso te doy la rasón. Un bou li sua si plou (neva o fa sol!)

Anònim ha dit...

Iep Birdis, una altre recopilasau podria ser la de vocasbulari rosbuntero,vies adhoc i tal i tal..

Rasbides?

Talea?

i altres.

Anònim ha dit...

És impressionant com descrius els sectors i vies que visites. Sempre amb respecte i admiració per tot el que trobes. Així dona gust aquest mon nostre de l'escalada.
En quan al grau de la Tecnosurf, és veritat que surt així a la guia, però, segurament ningú sap d'on ha sortit ni qui li ha posat.
Com equipador de la mateixa em va sorprendre molt veure un 8a en una via meva.
És una via poc repetida segurament perquè aquest número espanta a més d'un.
Que sapiguem, després de l'Oriol i el Catx (2008) ets el tercer que l'encadena i ja val una bona felicitació.

A reveure

Ernest

Anònim ha dit...

Hi ha el Pompeu skala.

Després hi ha el del dialecte lerisda (aka sobregan)

el del Santlors (aka xuxuflu)

... (mas?)

Hauriem de recuperar els grans dialectes de l'escalada i variacions fora-pistes (talea, lersisgual, sombreros, sesprespoc, lusbur, vordinà, ...)

Animus, guerf! (aka bou)

Anònim ha dit...

ERNEST: Ostres tu, que bo...FELICITATS per l'equipament, la via es molt guapa i les assegurances ( que en una via d'aquestes "tensilles" sempre costa de encertar) estan al lloc que toca!!! LA línia és guapíssima, recta i filant les possibilitats de la pedra just en el traçat òptim"..una mica a la dreta i la cosa ja és hiperllisa!
¿El nom de TECNOSURF vé d'alguna cosa?(si es pot revelar)...sempre mola saber el perquè d'alguns noms!!!
La veritat es que sempre vaig amb una "FAM" de pedra tant gran que poder gaudir de vies és un plaer...generalment quan les coses estan fetes amb "carinyo" s'ha de ser molt matusser per no trobar bellesa en la majoria de vies d'escalada. la LLUNA BRUNA em va impactar, i la "amants" ( que des de sota semblava un infern) també...la TECNOSURF, ja decididament em va agradar moltissim..lo ditx...si les coses es fan amb amor el resultat acostuma a ser molt bell. FELICITATS NOVAMENT per la feina i per equipar!!! GRACIES! Sobre el grau...tant se val..la via és bonica i dificil...el tema adherència és molt complexe...dos graus més i les dues gotes d'aigua de la tercera xapa són un infern...és una via pn, a l'entrada, costa poc "patinar", i que si no li poses molta "tecnica" mirant i marcant les possibilitats et perds molts "truquillus" que la fan possible...jo hi vaig arribar amb tot molt matisat, i al final només va caler acabar de perfilar un parell de postures...la feina bruta la va fer el DAni. Pel Pirineu els pedriceros diuen que el grau no és molt collat, i les noves vies ( CRIS, COBRA CANARIA) que hi hem escalat ja són més serioses, amb passos durs, no només "tècnics"...en relació a aquestes vies, la TECNOSURF podria ser 7b+ ( la CRIS esta de 7c, i té dues ascencions després que la provessin el TALO, el SANTAMARIA i una de les noies vuitegradistes de la Pedri...la vam fer el PALAN i JO, jo amb uns quants intents ( el palan és el puto amo, junt amb el Talo, de la fricció)...El Dani em va comentar que ell havia escalat bastant a la Gravera, i que "años á" la TECNO era un mite, que al CAtx li semblava molt especial i durilla...que no s'havia fet massa...suposo que és això, que hi ha vies "especials" i vies més de moda i consensuades.
NO sé bow...quedem-nos que és VIIº, que és molt bona en el seu estil i que esta molt ben trobada. Deeeewwwww!

BIRSDIO: heheheh...no te'n riguis que segur que més d'un ja hem pensat de elaborar aquest recull, el lèxic "local" sempre ha estat una font de inspiració...jo el mèrit brutal el veig en penya com el xiquito de la Calsada, que ha cerat un dialecte ell sol que perdura 15 anys després...jaaaaarrrlllll!!!!

Ferran Guerrero ha dit...

I la paraula Bow, bou o boua, que no perdura, jo crec que dintre de poc desbancara a "bixo, bitxo o bicho", que tant de moda va possar el Dani Andrada.

A veure quant temps perdura, si més no ja hi ha fills petits d'escaladors que l'han introduit dintre del seu vocabulari no.

salut i a veur esi el temps dona tregua.

Anònim ha dit...

hehehe!

FERRAN,, jo crec que bou és com GANDA o sobregan...

Hi ha un slang CATALÀ i el ANDROIDIX adaptat aqui...crec que hi a corrents...

PEr la pXB sona molt el XEIC o XAI...jo sóc dels de BOW BOW...a mi em mola més el manresanu stllors ( xuxuflú, dibu, romu,risós...etc)...no sé el trobo més de casa..això del BICHO em costa de dir..però és molt a gust de cadascú...no em veig la gent del bages dien BICHO ( que encara que es tradueixi s'acaba pronuciant igual i a més e stendeix a tancar la "o" final a l'hora de dir-al...per deformació i imitació...

NO sé bow, ja veurem...en el fons va a modes i el que sonava els 80 també es va perdent cada cop més ...jo no havia sentiot mai "perullo" o "tufa"...deia SOBREGAN o XORRER...

hehehe..que curiós, a veure si acabarem fotent una investigació lingüistica!!!

Marieta ha dit...

EIN?? ostres tu...encara es posarà de moda Berga...
A mi la majoria de paraules que heu dit em sonen bastant a xino, la veritat XD No se si es que per aquí el penedès parlem diferent o què...aquests de terrassa...
PD. A mi em mola bou i boua, ho faig servir constantment, fins i tot de vegades amb gent que no sap de què va la cosa jejejeje
PD2. Osti tuuu, que l'Oriol (maraver) hagi escrit és quasi bé un fenomen paranormal jejejeje -una abraçada cosinet-

Ferran Guerrero ha dit...

Algun nano Dilluns al de mati, m'escolta dir, "bon dia bow", deu dir aquest que diu ara, jajaja.

Quant el Xuxuflu , pujava per Snt Llorenç, Ganda la recordo més Santbenedictina.

Hem de fer un dictionary ¡ja!.

Anònim ha dit...

Ganda = Gan, de sobregan = sobre gan, que ve de Garra (garra gord) = Canto en lerisda

Kile qua

Anònim ha dit...

heheh

MARIETA, el fanatisme trascendeix fronteres i distàncies...i l'URI traspua aquesta ansia per cada porus...( joer ja parlo adhuc com el montilla o el Guardiola...)

FERRAN, joer jo de vegades a la vida apart del monte m'he de "callar" aquesta paraula,que li diria fins i tot als sogres o als clients!!! Es una passada com s'interioritza cert llenguatge!
GANDA per mi era bastant universal...a st benet havia sentit "orelleta", una "ralleta" ( "dibu" en Stllors), el famós "llibre" de l'UNICORNI, la "tele" de la ENTRELASCEJAS, el "conyet" de la BAstardo...a montgrony i degut als tamanys...aquets es transformaven en "conys de vaca"..hehehe

El Stllors també és bastant ric ( made in vallesans)...molt diver i sempre creatiu...

BIRD: el mol FLÚTAN ( amb accent) és dels més ben aconseguits!!! VAIFLÚTAN!..per la pXB el "xeic" o "xai" esta apretant davant del BOW...qui guanyarà?

Ferran Guerrero ha dit...

El bow, guanyara, al menys en el món bloquero, s'escolta més bow, vinga bow.

Anònim ha dit...

Flútan es Terrassa slag

Anònim ha dit...

Iep Bird, má... Terrassa no és vallès-stllors?

Il tuo studio é piu millimetrico! Vaya King...

MOlaria veure les diferències DIALECTALS entre poblacions..segur que trobem una relació causa-efecte-nivell entre fanatisme-bous m2 i formes dialectals originals...

Fa gracia la creativitat Vallesana i al mateix temps la simplicitat bagenca (simplement "hi ha cantu" o " és dificil")...hahahah! Parles amb el Kim i no hi ha ni termes migs ni massa "detall" ! Quins BOWS...en canvi parles amb els Germans C. i al descripció de la via és MILIMETRICA, refinada i absolutament gràfica...una passada...

Anònim ha dit...

El "Santllors" que dius es Terrassa secció dastraler. Però tant aquest com els altres (secció autòctona) tenen un vici: tots tenen mot i se'ls coneix sols pel mot

Anònim ha dit...

hahahah!!!! JA me'ls diràs tots,q ue només sé "ELS CLASSICS"..hauriem de fer també un espai per CELEBRITIIIIEEESSSS !!! Rotllo MUCHACHADA NUI ( NUÍ!!!)

WEYMONKMORUWINydemás...

Anònim ha dit...

vSearch hits: 4 Index: 10 Avg Stars: 1,5 F/OS: 1
Name Grade Name Crag Comment Stars Date
Uri Santpedorenc 8a Tecno Surf Berga Curiosa i guapa via! 2 2008-05-26
Anonymous 8a Tecno Surf Berga 2 2008-05-26
Anonymous 8a Tecno Surf Berga 2 2012-12-21
Ramón Julian Puigblanque 8a Tecno surf Berga / La Gravera 2 intents, bastant molla, placa tecnnica de canto petit 0 2014-08-24
List shows max 200 ascents