diumenge, de setembre 19, 2010

RIUGRÉIXER BRUTAL TOTAL

Dijous vaig acabar amb les propostes bloqueres "del mes" a la PANXA DEL BOW, de manera que mentre no començo la temporada de bloc en roca ( ehhhh...? havia acabat...? hehhe), i donat que amb la PISTA DE SANTLLORENÇ TANCADA, pujar amb el nen a dalt és una AGONIA...hem enfilat cap a RIUGRÉIXER...a fer pilaka!!!!

Deixem enrrere el vallès i el sol...MERDA...hem pillat!? El Berguedà apareix entre núvols i boira però de repent s'obre el cel just sobre Bagà...waaaah! Fresqueta i una llum preciosa, aproximació nul.la i només un parell de cordades que aviat escampen...és diumenge i aqui es va amb la calma...

Errem les ressenyes...volia escalfar en un 6a+ i un 6b+ i dues vies noves que no apareixen al croquis que duem em deixen els colzes freds mirant al cel...encadeno al límit!!!..."ehhh...Lila...millor passa de calentar aquí, que aquest 6à+ és una mica Stbenet...millor preguntem a veure si hi ha algun V+...???".

PREGUNTEM i El 6a+ és 6c+ i el 6b+ és 6c+ ( BON JAN i TRABUCAIRE) ...hahah...bé almenys no em desanimo, però m'han quedat els avantbraços fins, la BON JAN té un bloc curiós que em surt amb una presa que no estava marcada ( pas llarg) i la TRABUCAIRE té una fissura diagonal que no és extrema però que cal apretar...

La Lila fa el 6a+ ( PIM PAM ) i el 6b+ ( LA MINYONA) que li monto...va rotllo flútan en tosrop...no problem...joer no s'esforça o no li costa...Al peu de RINOVIRUS ( 7a de 45 mts!) trobo l'Alfons Valls, i m'indica que el 7c+ de MAGIC BOULEVARD millor muntar-lo pel 7a...li faig cas i pujo pel "7a" ( RINOVIRUS)que és boníssim...per no petar-me quan sóc sobre la R de el 7c+ pendulo...ja pujaré un altre cop després.

Baixo pel projecte posant cintes i mirant les preses...quan soc a baix tinc un lio al cap brutal...són 30 o 35 mts una mica puzzle, i des de sota no es veu res...molt de desplom, molta pila i a dalt un crux tècnic i amb "aire" al que deus arribar amb els braços calents...

Encadeno en toprope a la primera ( joder...)...sí sembla que té força pila però es deixa fer...ara ja la controlo...anem al riu a jugar amb l'Arnau i després de 40 minuts li torno a fotre, aquest cop per sota tot i que els seguros estan posats "amb gracia"...no miro massa avall, a la tercera-quarta xapa hi ha un pas durillo amb el seguro bastant sota els peus..apreto dents i faig el dinàmic...guai, 20 metres de resistencia contínua duen a un bon repòs i d'allà, a muerte, el pas final amb aleje guapo i preses petites quan tens el cos i el cap una mica petadets...

GUAI, encadeno de nou!!!

MAGIC BOULEVARD 7c+ 35 mts via 5 estrelles de RIUGRÉIXER, pura resistencia sense cap pas " a bloc" però tots de no distreure's, per sota ojo a muntar-la a vista ( algun aleje i lectura no massa clara)...ja se sap, estem en un lloc on la roca ( tot i vermella), amaga secrets que veus un cop has passat, es munta bé desde RINOVIRUS...

PETAT pujo de nou per RINOVIRUS amb els colzes bullint i arribo a dalt a dures penes...li deixo el desmuntatge a la LILA que al.lucina amb la bellesa de la via tot i caure per pur bloqueig d'ATP a la darrera xapa...són 45 metres...entrada hiperdesplomada seguida de pràcticament 30 metres de regletes, passos tècnics i mur final "BergoVerdonià" amb un pas de peus i la resta de aguantar...ES POT DESPENJAR AMB COMPTE si teniu corda de 80 mts...sinó ojo que no arriba!!!

Com que li he promès a l'Arnau baixo fent footing darrere seu fins Bagà...ell va amb la bici i jo suant la cansalada i controlant que no s'embali, és un fiera fent trial per la cuneta.

Bocata de buti i birres ( i morros) al Xiringuito, avui no hi ha caravana de boletaires, el Barça guanya als matalassers, i ja es fa de nit a les 20:00..s'acaben les afternoon sessions en una setmana i començaré a entrenar dur...vaig molt petat i no tinc ni fotos ni esma de filosofar...deixo una PURA PIADA que no és el que em mola..però és igual....

RIUGREIXER TÉ VIES MOLT BONES...a "LA VIDA ÉS VERTICAL" hi teniu un link als CROQUIS http://ibanelterrible.blogspot.com/2008/06/ressenyes-riugrixer.html i SOBERTOT no deixeu de visitar la pàgina de RICARD CALMET, "GRAVETAT LUDICA" http://gravetatludica.blogspot.com/search/label/Riugr%C3%A9ixer un dels principals artifexs del sector.

Vies a NO PERDRE'S:

6a+: PIM PAM ( d'anar fent)

6b: Derbi Variant ( placa i passo tecnics)

6c+ ( TRABUCAIRE i TIRAMILLES). el primer concentrat, la segona més desplomada i pilera

7a: RINOVIRUS. Brutal, inclassificable, una mica de tot i molt verdonera a dalt

7a+: FEBRE CONILLERA. Hard amb final dur de desplom. Linia guapíssima i agosarada

7b: GRAVETAT LÚDICA. Obre mestra i final feliç. Montgronyera ordesiana / VIOLENCIA DE GÊNERE. Guapíssima i llarga ( serveix per muntar el 7c de la dreta). Bloc a l'inici ( té truc) i pila sublim i vermella....resistencia i continuïtat amb final més tècnic. Semblant a el 7c+ però de 7b...durilla?

7b+: Em costa decidir entre els que hi ha...no em van treure la son...potser CIAO LUCIANO és més guapa..pas dur ( molt dur i obligat) a vista i slab vertical final. BODY FITNESS i les veïnes són interessants però els desploms donen pas a plaques tècniques amb cruxs i finals llarguíssims i esgotadors...

7C: Només n'hi ha un...és dur i molt pilós...ojito...no és molt diferent del 7c+...

7c+: MAGIC BOULEVARD. Ja comentada, via cinc estrelles...a la ressenya surt de 7c/c+ i algun opositor em comentava que "amagava" un 8a soft...NI UNA COSA NI l'ALTRA...es tracta de un 7c+ no exagerat, de pila que és menys dur que vies com PUJA LA FEBRE o VIANANT...no patiu i gaudiu-la!!!! A muerte!!!

GRACIES ALS EQUIPADORS i LOCALS per parir sectors guapos i inèdits com aquest...esta de PUTA MARE

4 comentaris:

NACHO ha dit...

Hola TRanki !! quant de temps?
osti, no sabia res d'aquest sector !! Quina pinta que te, no???
El que no m'ha quedat clar es com arribar-hi
Be, bou fins aviat

Nacho

TRanki ha dit...

Ei BOW!!!!

IDEAL FAMILIA FANATICA!!!

Pilles cap a MANRESA i BERGA ( com anant al tunel del CADÏ), passat GUARDIOLA i ABANS DEL TUNEL hi ha BAGÀ...no pillis "bagà SUD" sinó la sortida següent. De BAgà ( pobley interessant per fer la birra després) en tendencia a la dreta seguir indicadors COLL DE PAL i RIUGREIXER. El sector esta a 5 minuts del poble. e stracta de un estret amb paret a banda i banda. Zona dreta ( tal i com pugem) ombra matí o tot el dia ( sector cara nord) i zona esquerra ombra tarda ( des de migdia, especialment les vies bones).

L'ACCËS És inmediat, les vies estamn al costat d ela carretera ( poc transitada) que talla el barranc...

Les vies són de tres estils:

PLACA: Bergo-VERDONIANA, amb regleta i algun forat...estil tipuic de la contrada.

DESPLOMS BRUTALSÇ: Roca supercuriosa, estil ORDESA, tetrabriks que semblen descompostos però aguanten de guai...el sector dret ( segons s'arriba) és molt característic....excepte les vies més desplomades totes tenen final de placa grisa...

BOMBOS INMENSOS VERMELLOSOS: Parets de 25 a 45 metres, de via de taxc i regleta, amb alguna llastra, de molta pila i aire...molt interessant.

ACTUALMENT sembla que hi ha unes 40 vies ( aviat es queda petit i falta 8è grau per consagrar-se...), repartides entre els sectors principals, algunes que no apareixen en croquis i sectors adjacents a cadascuna de les parets. Sembla que no es pot equipar molt més donatq ue és un lloc limírtof amb el PARC NATURAL DEL CADÍ.

Salut bow!!!

Lila ha dit...

Ei Ori!
Va estar bé ahir... la via em va semblar un deu, llàstima que els braços no em donessin per més! Ara, no pateixis, aquesta via cau segur!!! Només cal que et costi encadenar el 7c que et queda i almenys poguem anar un parell de vegades més no?!
Un petó

pd: per cert, el pròxim footing amb l'Arnau fins a Bagà ja me'l "chuparé" jo...

TR ha dit...

Hey Lila

Tranki que encara que caigui ràpid el 7c encara queden 7b+'s ( els menys macos hehehe), i estaria bé de fer COMBOS entre el 7c+ i el 7c ( que ja saps que a mi em mola liar-la entre vies...ehehehe).

A muerte a RIUGREIXER fins que facis la RINOVIRUS ( crecq ue acabaràs abans tuq ue jo...ja la tenies!!!!)

Per cert...i la XUPAKERPOS encara em deus una assegurada...això o pagar aposta...