divendres, de setembre 23, 2011

DIGITAL CRACK

Ja fa anys..corria el 99 i com a preludi de un inmens canvi a la meva vida vaig fugir als Alps, en resposta a la trucada d'uns col.legues que deien haver trobat una via de somni per poder escalar un dels 8ens més alts en aquells moments.

El primer viatge va ser un fracàs...esgotat de conduir vaig pujar quasi del tirón a l'Aguille, i l'alçada en va fotre una colleja històrica...maldormit i mig enfebrat vaig lograr just resoldre quasi tots els moviments i deixar-la, en toprope, amb dos parades...Amb el cap com un bombo i mig enfebrat vaig fugir amb la cua entre cames cap a Catalunya després de deixar-me mig sou en gasofa , petages i el telefèric...

Just arribar rebia una nova trucada...havien trobat la manera de fer el pas que em fallava...i on a baix queia ho havien resolt flútan...dels tres que assajavem era el que la tenia més aprop..i estava a Taüll...

El Peugeot 205 es devia cagar en mi quan va veure que de nou posava les coses al maleter, omplia el dipòsit i fugia mig desquiciat cap al Montblanc...aquest cop tenia més dies ( tenia tota la vida per davant, de fet..), i ho vaig fer millor...una lleugera aclimatació...ressolució dels moviments l'endemà, i un toprope guanyador...un dia de repòs i, amb una méteo de somni, el rotpunkt...

De fet han estat els 35 mts més cars de la meva vida...gasofa, petages, telefèrics, i convidades a birres i hamburgueses amb patates al COCO LOCO fins a la sacietat...per flipar...

Però un os com aquest bé val la pena..i sinó jutgeu-ho:


PD: a mi me la van vendre de 8a, i em va semblar un infern...mola veure que amb el temps ha estat recotada a 8a+
PD2: Thanks David per la insistencia...quan vulguis hi tornem...hahahah!

13 comentaris:

Esteve ha dit...

collons! què amagat que ho tenies! aquestes coses s'expliquen entre via i via jejejeje

Marieta ha dit...

osti, he fet servir el de l'Stif! ei, això de dalt ho he dit jo, eh?? jajajajaja que no panda el cunico!

Anònim ha dit...

makina soc oriol reus.
akesta via?? on para? a sota el teleferic agull de midi?? costa molt arribar a peu de via?? ja diras??

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Molt bona Oriol! eres, ets i seràs un CRACK. Quina disfrutada amb el solet i la neu al voltant.

Anònim ha dit...

Super!
Fracas el primer viatje? Sense el primer, igual mai haguera arribat el segon.
Amb salut tot el ke keda per davant es VIDA
Salut!

TRanki ha dit...

Uri boww...puges al teleferic fins l'agulla de MIDI...saltes la barana del restaurant que dóna a l'aresta dels Càsmics...uns metres d ecresta i rapel.les uns 25/30 mts...( el totxet ja es veu a l video...és el ràppel que es veu que fan)...calen crampons i botes finsd peu de via...d evegades esta gelat i de vegades neu...HI haun primer llarg de 6c o 6c+, má o meno...fins una minirepisa amb dos spits(reunió intermitja).

El cruntxés a l'inici ( 2a a tercera xapa) i la resta aGUANTAR MOLT I MOLT...

a TENIR EN COMPTE:

1) Alçada..el primer pegue flipes...3.800mts, el toque és important...mola anar una mica "aclimata"...un primer dia fent la birra al bareto, allà dalt, mirant la via i tal, et permet anar millor...jo venia de tot l'agost a 2.00 mts i inclús així vaig flipar

2) Segons l'època l'inici pot estar més o menys nevat...sense molta neu igual el primer mnetre flipes més...en canvi millor aprox.

3) reunió al cim....no hi ha cadena..preveure una baga MOLT llarga o corda o tros de corda si vols assajar en tosrop ( sinó la corda frega molt). També antena...VAL PASTA anar allà i la primera vegada van invertir un dia per muntar-la, sense antena... els spits/bolts estan aprop, amb un pal o dos es munta..,

4) METEO...oju...una mica de vent allà dalt és NO TREPAR...se'tq ueden els dits de suro en segons...mola quadrar el tema!!

ja ho xerrem pel feisbuck...em molaria tornar-hi i fer.me unes fotikes!!!

URELIO: ouuu, yeah...aleshores aquestes lliçons no les sabia...la putada és que ledat m'ha donat una experiencia quen ja no tinc temps de usar.la...joer!


JAume: allò siq ue era un crack...NO HI HA FISSURA ( anàvem enganyats)...va ser un estiu màgic, havia fet 8a a vista ( ara 7c+) al vermell-ventosa, i anava molt "inflat"...allò va ser una BUFETADA com les que surten al vídeo...un desastre...una febrada del copón només arribar, de l'esgotament i la alçada! HUBER FOR PRESIDENT!!!!

TR ha dit...

MARIPOWER...mira-la ella..que entre xist i xist ens pia 8b's com xurros..lolaaaaaaaa!

David Flores ha dit...

almenos la vas fer tio...quins records eh? Crec que aquell dia al bareto aquell vaig decidir que em molava més jalar que escalar...hahahah!!!!

TRanki ha dit...

oooooouuu yeah Davidote!!!

No s´ñe què vas decidir, però el poc pressupostq ue em quedqava te'l vas pulir amb hamburgueses!!!

Una abraçada rebowww!!

Fotoescalador ha dit...

Eo Tranki!
Juer, pasé por esa torre haciendo la arista el miércoles, y mientras tomaba un agua y algo de jalo me quedé mirando esa vía y pensando qué cojones debía ser aquello...IM-PRESIONANTE.
Lástima no haber coincidido allí esta semana, sino ya tendríamos fotos!;)
Saludos!

TRanki ha dit...

hahah...GUAPA eh Carlos?

Antes de cerrar te,mporada ME INTERESARIA mucho una sesión en SIBERIA...Sombra i colores duros, tengo dos vias ya encadenadas que me molaria fotografiar...monto tinglado y tengo belayer!!! Incluso se puede ir por la tarde ya!!!

Tu diràs, ya te contacto por FBK i telef!!

Raul ha dit...

has tardat en piar-la eh???

Suposo que "les altres" les piaràs d'aquí a 11 anys més..hahah

Aalut bow

TRanki ha dit...

mmmmh!

Quan trobi els vidius a yutuf!!!

També he tardat quasi el mateix en entrar a jutuf!!!

hahah, deeew!