diumenge, de novembre 21, 2010

3,2,1:MARIUDOMS i GAME OVER GELIDA: EL PREU DEL BLOC

LA EXPERIENCIA només serveix per quan ja no en pots fer ús...o SÍ, o NO...

Dissabte vam fer cas a la veu de la experiencia i cegament vam confiar en el DR-PROFFESSOR BIRDIO...decidit, el gef va introduir diversos parametres en el seu HAL-9000: FA-NA-TIS-MUS + RO-CA-SE-CA+TEM-PER-TUR+BO-NES-VI-ES, i seguidament ho va matrificar a través del seu RADAR esquivador de tempestes (limitant a zones catalanes, no fos cas que el bonafè d'en HAL ens enviés a Canaries o al Hoggar).

VA SORTIR UN UNIC RESULTAT: MASRIUDOMS ( ressenya i bones explicacions al BLOG d'en FERNANDO : ESPACIO AMOR y LOCURA).

DIT I FET, entre gotims i tempestes enfilem cap a l'Hospitalet de l'Infant, i d'allí per la carretera que de petit havia vist com trallava la primera llet, a MASRIUDOMS( la meva mare és de FLIX i abans de que fessin unes comunicacions dignes amb el 850de l'avi les passava canutes...)

LA PARET és un passada, 80 mts de desplomaco sostres i pila variada ( a la dreta) i plaques desplomades més curtes, i més tècniques a l'esquerra.

QUAN HI ARRIBEM la penya ja ha ocupat les vies d'escalfar ( només dues, molt bones, la FORN Ll1-6b+ ex 6c+- i la ATP LL1-6c)...amb la cua de 7 persones escalfant i rodant amunt ens relaxem, i decideixo muntar la SOSTRES-DANS LE TOIT ( 8a 35 mts,de sostres), de xapa a xapa i escalfant.

Mentre pujo me'n vaig fotent de mi mateix, escalfant en un 8a de 35 metres...IDEAL BLOQUEROS...fa gairebé 6 mesos que la corda cria pols i al matí no trobava l'arnés...des de Juny que, excepte tres vies a Cavallers i uns pegues a la Síber, no faig més de 8 moviments seguits...i ara estic, envoltat d'humitat, fred i escalfant , en un 8a infinit...em sento ridícul...

El BIRDIO em va flashejant i arribo a la cadena sense volades ( ???) i amb les seqüències poc matisades però clares....baixo i descanso mentre en JUANJO i el BIRDIO es van barallant amb la via en els seus respectius torns.

POC A POC va arriban gent i el tema acaba sent una mena de "defensa a mort" de les vies ocupades...apareix tothom..."sisplaus?" i "bufidos" dels qui intenten entrar a les rondes d'assalt i dels qui resignada i educadament "permeten" als nouvinguts colar-se un moment o no...amb dues vies de escalfament per 20 persones ,o més, la cosa esta durilla..heheheh!

MIRACULOSAMENT acabo plantant-me al primer pegue al metre 33 sense caure..estic flipant!!!, deu ser VANDELLÓS 2 i els seus efluvis, o no entenc res...al metre 34 estic gripat i volo avall...primer round. Es tracta de un bloc de 7a txungo després de un 7c o 7c+ deshidratador, no tenia la combinació guanyadora i anava creuat, quasi la faig...però no, fer bloc té un preu...

En SUPERJUANJUTX aprofita seqüències i trucs que li desxifro i LA CLAVA al primer pegue!!: acaba de ratificar el seu sobrenom THE KOALAMAN o l'homehidràulic...brútal bow, baixa i encara duu la clenxa marcada, ni s'ha despentinat quan al primer pegue relliscava i volava a cada cinta...és l'heroi del dia.

SEGON ROUND: Pujo JíNFLON amb la pressió de que ARA o MAI...em van volant peus pels nervis en un parell de sostres, i segueixo...estic més cansat però conec millor la via. Arribo IGUAL al metre 33, intento recuperar però realment EL BLOC TÉ UN PREU...3,2,1, caic al metre 34,5...una mica més!!!! He arribat a pujar el taló mentre se m'obren les dues pices planes i em xucla el buit...merda...o guai, no sé què pensar...frustrat arribo a dalt ( era puta pila) i me'n vaig a rosegar una branca putejat.

A la RICACERA sembla que hi ha un concurs de vol acrobàtic, al DEIVID, al CHAKEN i cia crec que els acabaràn sortint ales...ostia com allunya !!! la ATP ( aka ATC: atomarpolc...) treu fum, i "prietas las filas" el poder de convenciment d'algunes topa amb un mur infranquejable.

En PAU i la JULIA es compadeixen de la meva mirada de derrota i em convencen, contra la meva voluntat ( ho confesssso!) que li foti un pegue per sota a XORRERA GRAN ( 7b+)...incredul em planto al flash a cadena...buf...al loro que no estamos tan mal!! Gracies BOWS...en serio.

Sense treure'm els gats i a l'ocàs del dia i de les forces en JUANJUTX m'ofereix el cap de corda a la ATP fins la segona cadena ( 7c de catxo i pura pila) que acaba de muntar..."miraré pel proper dia" ,penso, en veure el cable que penja fins a 35 metres...sembla que arribi al cel, glups...

En DR-Her PROFESSSOR BIRDIX engega la maquina automàtica de flashejar i arribo flútan a cadena, inventant seqüències i tot...no entenc res....vai diésel !!! Gracies EDU !!!

Es fa fosc, arrepleguem trastos i pìtant cap a casa ( HER Professssor et moi ), la resta es queden...

El DIUMENGE toca relax a Gelida, amb la FAMILY. Tot comença ok, bon temps i poca gent i acaba al revés PETAT DE PENYA , un mica de FRED ( molt segons la Lila) i amb cua a les vies. La LILA va rodant als clàssics, , ...Ja no em queda res per fer a Gelida excepte una: CHA CHI CHA..un 7c de bloc absolut, dues xapes: un bidit assasí de 1 falange+ i dos monodits invertits de 1a falange. Seria un 7a+/b FB. Buah...

Amb la rasca que fa sembla una opció suïcida pels tendons, però poso el xip en mode bloquer i tot sembla canviar. Al segon assalt la clavo. GELIDA GAME OVER, era la darrera que em quedava de tot el sector. Són les 17:00 i fa un fred que pela, tenim els deures fets i volem a l'escalfor de la llar. Rotllo Horari europeu i a les 20:00 ja hem sopat!!!

El resum de vies de la part central de Gelida el vaig publicar en el seu dia AQUÍ

A sota la seqüència del crux del lance final de la WINCHESTER 8a dur, la via més txunga de Gelida, descomptant la TUNEL DEL TERROR, que no és una via sinó una tecnovia ( pedra engantxada i algun arreglat). FOTOS MALUTA, el darrer dia del 2006 i menda amb febrada contundent però amb ganes de tancar l'any trepant....

8 comentaris:

Marieta ha dit...

osti la cha chi cha! la vaig provar fa temps i vaig FLIPAR...clar que aleshores anava amb el grau just. Tot i així, crec que no és cap regalillu jejeje

Flogüers ha dit...

LIQUIDADORRRRRLLL !

Ara ja n tinc excusa perquè em portis a fer els Vº's???

David

TRanki ha dit...

HOLA MARIETA. és una via una mica atípica de GELIDA, potser per això la vaig aparcar. Si fa bona temperatura (tendons lubricatus) jo la veritat es que de menys de primera falange, en desplom, d'invertits i pocs peus NO m'HI QUEDO.
Si fa FRED siq ue t'hi quedes, i els tendons també...heheeh...no sé, suposo que a base de fer bloc aquests moviments ja et sembln mnés normals.
L?ENTRADA és qüestió de pujar peu esquerre en una repiseta, dret en una punta just al costat de la tufa i no notar massa el dolor del bidit assassí de esquerra. Repisa, taló, xape i els dos invertits. Per mi el truc esta en pujar peu esquerre a llastreta, dret a repisa i pillar pinça invertida dreta...bidit invertit esquerre i NO TREURE PEU. MONODIT dret i aleshores baixar peu a punteta...rectifiques peu esquerre repiseta i bloqueig dinàmic del monodit invertit a una boqueta d'esquerra. La sortida OJO que´per la dreta va millor, cal fer un CANVI DE MANS ( dreta) i sortir pitant. La part superior és ambígüa..un slab entre 6b i 7a depèn si t'escaqueges o no per la canal...pur tràmit.
El FLash és la coreografia guanyadora, la va provar un Italià que va fer el 7b+ de la dreta, sense despentinar-se, i volia fer canvis...va fer el primer pas ( més clar), però el segon ( era més llarg) no li va veure color.
ës un bloc..potser dels menys "recomanables" del sector...però calia tatxar-la. En el fons també em va agradar...

DAVIIIIDDDD...bow, vaya rollo que ens portem eh? Però MAI ÉS MASSA TARD..al finàl tornaràs, ni que sigui per fer vies blaves quan ens jubilem...ja veuràs...hehehe!

Pekas ha dit...

Només llegir-te ...llegir.vos.. els dits ja están tremolant.. quin dolor... !!! :-))))

Ahir va fer un día de fruta madre.. peró la raska golpejava els meus dits... es el que te canviar per un día els gats i la corda per l'arc i les fletxes..;-))

Salut i tibantó.. !!!

TR ha dit...

waw PEKAS, alguna vegada he tirat amb arc ( pardill total, però fanaticus), i la veritat e que a pesar dels protectors ( dits i avantbraç) alguna que altra fuetada del copón m'he endut...amb fred ja ni ho imaginooooooo!

L'hivern ja és aquí...bieeeeennn!

Anònim ha dit...

Hola bou.

Sóc en Manu, el que prova la Boca, ahir ens vam veure.

PEAZO via la chichi aquesta. El meu col.lega, que m'assegurava, la va provar després que tu, aprofitant que havíem vist com feies els passos i quedava llum. No es va ni moure!!!!Em va comentar que havies vacilat un tou amb el grau però he mirat la guia i estava de 7c. ??????!!!!

Ja he trobat el teu blog, l'aniré llegint!

Manu G.

TRanki ha dit...

Hola Manu.

De vegades les guies o el personal poden equivocar-se, però en aquest cas la cosa va pel 7c.

Si estàs acostumat a vies de pila, resis o sense passos a bloc pots al.lucinar si et poses en aquesta via. En llocs de vies de l'estil ( STbENET, alguns de SIURANA, CALDERS, LAboratori de MArgalef, etc) aquest grau acostuma ja a ser duríssim.

No he fet bloc en CALCARI, però en granet i arenisca un 7b poder ser perfectament igual o més durs que la CHICHACHA...

LA CHIcHACHA a més té el condicionant que apart de la força pura el dolor apreta molt i cal anar en compte amb no lesionar-se.

La BOKA ja la tens bow...uns pegues i és teva, a muerte!!! Sort i ens veiem...

Xopi ha dit...

Bones, som els propietaris d'una casa rural a Masriudoms (Can Julià) amb capacitat per 11 persones (tot i que també la lloguem per 1 o 2 persones) també som escaladors aficionats (pero mai ens hem atrevit amb aquesta paret que es veu desde la nostra casa rural), estem encantats en que molta gent ens visiti per visitar aquesta paret que et treu la respiració.

El preu de la casa rural es de 20 euros per persona i nit amb dret a cuina inclós i llenya per la llar de foc.

Demanem també respecte pels propietaris de la finca que s'ha de creuar per accedir a la pared, ja que no es necesari aparcar dins la finca particular per accedir a la cova.


CAN JULIÀ
http://www.ruralgia.com/webs/canjulia