dimecres, d’abril 13, 2011

La Revolució

Avui he comprat ( ho confesso, si!) el DESNIVEL, i la veritat és que, comercialismes a part ( i???), la realitat descrita en aquelles 100 pagines em deixa un regus MEGAFANÀTIC al cos, veient que, en el fons, millores de material apart, l'escalada i l'alpinisme estàn assolint uns nivells de performànsia al.lucinants que fan que allò que passava fa 20, o 10 anys sigui quelcom absolutament superat i millorat a limits insospitables... 8c+ a vista de l'Ondra escalant en mullat i de manera que sembla que vagi, ja no al flash sinó amb mesos d'assaig....escaladors que es dediquen a arrissar la Maestri trobant variants i evitant els burils, com si estiguéssin jugant a Montrebei....parets increïbles i remotes on escaladors anònims en sistema alpí superen dificultats de escola en el més gran aïllament...un català que es passa tot el temps que pot pulveritzant les màximes dificultats en gel...fins i tot a l' esquerp refu de Montanejos ara s'ha montat un "hostalet" per als turistes-escaladors viatgers, amb centenars de vies al voltant ( han equipat quell "El Monstruo esta ciego" que tants topropes ens va costar abans de afrontar-la per baix amb friends Calma i Hèxcèntrics grans a falta dels C4)...i més i més detalls que em fan veure que el que ahir era per pocs avui és comú, i que el que avui és per pocs està a anys llum de els màxims passats...brutal. Us deixo amb el vídeo del Ondra flotant a Oliana ( 8c+). Si sabeu què és un 7è, o un 8è...imagineu què pot ser un 8c+...i aleshores imagineu què pot ser fer-lo a vista i mullat... Pujar pels "8a+", "M8", pels "AI o WI5" o pels A4 avui ja no està a l'abast de pocs, és comú quan vols fer nivell...els anys passen i la gent incorpora les millores en el seu codi genètic?

BD athlete Adam Ondra onsights Mind Control (8c+), Oliana, Spain from Black Diamond Equipment on Vimeo.

Vaig tornar a repetir un repte que havia quedat a mitges...la JOYA de la CORONA ( 8a+), que va sortir en 6 o 7 pegues ( 3 dies i un de fiasco), la guardava des de feia anys perquè m'intimidava i m'havien dit que era dura, (més dura que 8a+'s que m'havien costat setmanes i suors)...projectes? Només cal perdre la por als monstres per enfrontar-s'hi...i només cal enfrontar-s'hi per vence'ls... A degüello!!!

13 comentaris:

QUIMI ha dit...

Hola!
I si encara pensem més fredament,no cal ser un geni per adonar-se que aquestes fites que menciones segur que es superaran d'aquí no pas massa.Estamos locos o que!!
A DEGUELLO!!

uasunflower ha dit...

a mi me dejo inspirada este video - no es 8c+, pero flota la Alizee, si que flota...http://vimeo.com/22206539. Todos los monstruos son en nuestras cabezas. Echalos fuera!..

Marieta ha dit...

però al final res canvia...a tots ens fa ilu encadenar el project (ei, molt bé!) i a l'Ondra li costa tant el primer 8c+ com a l'Elie el primer 8b+. Val la pena la Desni? jo també fa mooooolt que no la compro (i, ho confeso també, fa 10 anys hi estava subscrita)

Aleix ha dit...

Pues ja tens una altra fita del monstre Ondra per la col·lecció:

http://desnivel.com/escalada-roca/adam-ondra-encadena-chilam-balam

Ondra encadena Chilam Balam en 4 pegues!!! i la "recota" a 9b, quin bow!

Llullu ha dit...

Això de l'evolució del mon vertical a través de les pàgines de les revistes és un xic perillós... Només cal recordar el número anterior d'aquesta mateixa revista on un decadent Picazo entrevistava i coronava l'Hita com al millor montserratí i un dels grans de casa nostra que ens explicava com agafar una hipotèrmia a la Paret de Diables...
Aquests del Desni... que reparteixin millor les dosis que se'm desquadra la teràpia...
En fi, que ningú s'ho prengui com algo personal...jajaja
Ah i cal saber que aquesta revista va fatal per encendre el foc (no hi ha res com el diari de tota la vida!)

paca ha dit...

mARIETA: FA 10 ANYS EL DESNIVEL ERA UNA REVISTA DE MUNTANYA...

bRAVO PEL ODRA AQUEST!

mONSTRES? ...IGUAL SI QUE N´HI HA POR AHÍ!

LLULLU: UN ESTRANGER VEU L`ENTREVISTA AL HITA I ES CREU QUE ES EL HUBER CATALÀ...(I QUE CONSTI QUE L`HITA ES COLEGA I MOLT BON ESCALADOR,PERÒ LA IMATGE QUE DONA LA REVISTA ES FALSA)

NO ESTIC CENTRAT,HEM MOTIVA MES EL ODRA QUE EL DESNI...VISCA EL V+!!!

TRANKI:L`ESPOTIFIAI ES POT FALCAR??

Talabard ha dit...

Onsight??????
A mi em deixa molts dubtes. No hi trobo cap error, cap indecisió només dos passos a dalt.
No dic que no sigui onsight, és la meva opinió, peró m´ho acabo de creure.

En fi no deixa de ser una "peaso" ascenció.

Salut

nenivan ha dit...

el Desnivel... tinc dues estanteries plenes de revistes d'aquestes del llom blanc. Ara... es va acabar el terreno de aventura del Ballart i es va acabar la meva subscripció. I casualment, despres de molts anys, també vaig tornar a comprar la que surt l'entrevista a l'Hita (la vaig comprar perque el botiguer ja començava a mosquejar-se que estigués més d'un quart d'hora guarrejant la revista). La conclusió: más de lo mismo con diferente traje: ultimas novedades de material por Tino Nuñez, algun reportatge guapo d'en greg epperson comprat al ianqui, encadenes aqui i allà, el compro vendo... No sé, abans ho veia com una publicació puntera, ara com una publicació obsoleta que tira d'inercia... ara soc més del Vertex i la Vanguardia. M'estaré fent vell?

Llullu ha dit...

Hita el Huber català... sona molt rebé. Tu Paca podries ser en Jonh Bachard i jo em demano el Leo Houlding (que soc més jovenet) Jajajaja I en Picazo el Carrascal!
Salut i riures!!!

Anònim ha dit...

JA TOCAVA PIADETA. Ho esperabem... Pero cutrilla no? 8a + normalet...

TRanki ha dit...

Ei QUIMI...AVUI encara HA CANVIAT MÉS, L'ONDRA HA FET CHILAM BALAM EN 4 PEGUES...BRUTAAAAAL!!!!

UASUNFLOWY: joder, que linea, que vídeo y que proyecto...como tantos...no sé, dime VAGO pero me quedo de momento cerca de casa, yá saldra alguno...PRISIONERO, JULIA,CAMP BASE...

ALEIX: BRUTAL, BRUTAL, BRUTAL...vaya subidón que té aquest mútant...imagina d'aquí a 10 anys aquesta generaci´ño i la que esta pujant...

MARIETA: el darerr numero, igual queel de l'ESCALAR, és curiós, com una foto complerta del top de l'Alpinisme actual...curiós si més no...

LLULLU...: MOLT BO BOW!!! hahahah! jo com que sóc un freak em demano el POZÍ o el PALOMINO..hahahha! Crec que has donat en el clau ( o al pitó...)

PACA: MOSTRES? N'hi ha que tiren hamaques, perruques i tal...FALCAR? Jo creia que es falcava "tot"...hahahah!

TALA: ei bow, veient el v´´ideo vaig creuer totalment el que dius tu...que era una recreació de l'onsight fet abans....llegint el tema de CHILAM ara ja no sé ni què estiuc veient...quin bitxo el paio aquest...

NENIVAN:....fff...penso com tu...elq ue passa es que em queda una espurna de mitòman que no em trec de sobre...també em vaig desinscriure, el que passa es que números com aquest em posen fanàtic, no només de esportiva sinó d'alpinisme...ja se m'ha passat l'arròs però flipo amb les parets i les línies brutals que ja hi ha gentq ue no tenen ni el més mínimn sentit de por per afrontar...són Miuras de l'alpinisme, quina passada...

ANÒNIM: si bow...

en Girbén ha dit...

El vídeo és bo de nassos, un model. Té una cosa que ben sovint trobo a faltar: l'aire; l'aire que s'obre als seus peus i l'aire que respira.

TRanki ha dit...

Hola Jordi!!!

Si vols AIRE, mira't el video del final d'aquest post...més que aire era un vent patagònic contínu que assotava aquest racó de MOntserrat durant dos mesos!!!
http://celiavern.blogspot.com/2010/05/piripi-piripa.html

La filmació de l'ONDRAés brutal, muntada amb un sistema de politxes ( suposo que l'hissàven) que el càmera ( un molt bon PRO) va idear per filmar l'ascens en continu, sense talls ni res ( a mi m'agrada també aquest estil, és molt realista encara que de vegades poc vibrant o espectacular)...

RECORDS!!!!!!