dimecres, de novembre 23, 2011

ST BENET MEGAPOWER. SORPRENDENTE...

Aqui us deixo un vídeo de un al.lucinant encadene del Guille a SORPRENDENTE un dìa gèlid, dels bons, i de la mà de la càmera de Gerber Cucurell.

La Sorprendente (finalment de 8a+, pel que es veu), és una variant de la SESIÓN CONTÍNUA, que es desvia a la dreta per agafar un forat bo però rom, i obliga a un megapas inhumà a bidit bo però a cal déu. Equipada i encadenada per BORIS és un dels "ossos" del MCCAnna.

Si us mireu la entrada de la via al vídeo, veureu que el GUILLE ja posa la mà esquerra al SEGON ( !!!) canto de la Sesión...per gent com jo aquest és el "pas més inferno" de la via ( he de saltar, arribar amb els dits que toca, colocar peu dret i fer un quasicampus d'un braç)...el GUILLE simplement col.loca la mà a cañón i rema...EL PAS DE SORPRENDENTE , tot i l'alçada de l'escalador, apareix com un llarg bloqueig del forat rom...en el meu cas és un bloqueig quasi impossible que tot i resoldre en els meus millors temps em va escopir molts cops i vaig abandonar...potser és la única via que he provat que m'ha escopit i he deixat estar...m'ha fet gracia flipar en com de flútan va l'escalador del vídeo...una passada.



Sobre el nom...buffff..una ICONICA cançó de LEÑO, abans que es quedés en Rosendo sol...a Stbenet sonava bastant i hi ha moltes vies del pal "LEÑERO"( ENTRE LAS CEJAS, EL OPORTUNISTA)...com que sempre escalfàvem a la DIERECCIÓ OBLIGATÔRIA estavem obligats a passar sota la via...et quedaves amb el nom tot bavejant sota el bombo, i et pasaves el dia amb la cançoneta al cap, a Trinitats o a qualsevol lloc més humà...Amb el temps vaig fer algunes vies dures, i tot es relativitza, però en sentir els acords de LEño se'm posa la pell de gallina...brutal..

Que es tu obsesión permanente,

que es lo que quieres conseguir,

que es lo que carga el ambiente

dime, que puedo hacer por ti.

Me observas indiferente

y sabes mucho ya de mí­.

Has visto que soy prudente

dime, que puedo hacer por ti.

Soy bastante deficiente

me gustari­a ser feliz.

No tengo cuenta corriente

dime, que puedo hacer por ti.

Alguna vez, ¡sorprendente!

sé que has confiado en mí­

si no he sido suficiente...

dime, que puedo hacer por ti?

21 comentaris:

Lluis Salo ha dit...

Brutal Macana i molt bon vídeo, com motiva st. Benet! ja tinc ganes de provar-la la sorprendente, el pas de bloqueig al bidit que comentes és el de 1:25 no? jeje molt fanàtica aquesta via!

salut bou

tranki ha dit...

ouuu yeah...em sembla que també ets altot no? ES FA..la clau és que els dits de la mà dreta siguin prou grosso i junt empotrin una mica en la banyera i etq uedis ben clavat!

Mohawk ha dit...

Sorprendente és la millor cançó de Leño, i la versió de SA també molt bona... la via encara no t'ho puc dir, però ja caurà, ja...

Avui a tibar-li a la "No hay tregua"!

TRanki ha dit...

Ualaaah, que bow!

Contundent! TRankiq ue no és com EINTE IWALES, crec que si no ets megaalt és millor donatq ue el tema es "limita" a pujar sobre el sostret aguantabnt laterals-romets...entrada i superar el sostret és wapissima, i després collejón!!!

PAFLIPAR els bordillos del Barberà ( apart de clàssics)...un tripi el ARBOL...

Anònim ha dit...

Uf ke va ke va, es 8a, el problema es que s'han de baixar altres .... i pujar tambe altres....

La No hay tregua, tambe regalet pero no tant com la 20 que es 7b*

4Recauxutats ha dit...

La via no se si algún dia la fare peró el que diu la canço ho he sentit moltes vegades!!.

Mohawk ha dit...

Doncs res, al final m'han obligat a anar al MacCana, així que no hi hagut "No hay tregua", però he descobert un altre pepino que al final no m'ha sortit, ja no tenia pell als dits.

No sé si l'has feta, la "Franciskiyo Core" (ó corre, a la guia vella). Quin bofetón sobre la segona xapa...

Com bé insinua l'anònim, per mi la 20 iguales és assequible, tot i que no acabo de pillar el concepte de "començar des del terra, com es feia abans", crec que sempre comencem des del terra, no?, la deurien començar sentats...

I posats a retocar graus, amb aquesta forma tan subjectiva, i d'algunes vies que he fet darrerament:

- Amor de tocho (Sta. Anna), no és 7a, molt dura...
- Gairebé tot el Totxo del Knijo s'ha de regraduar a la baixa, a excepció de la Gavatx o com es digui ara...
- La Franciskiyo aquesta l'he trobat dura, no se, no se... tindrà truqui. No em pronuncio... de moment.
- El 7b del Totxo Franken és infernal. Quin trencadits... s'hauria de regraduar a l'alça.


Apa, a tibar-li i a fer les vies passant dels numerets, que és com més cundeixen!

TR ha dit...

Hey MOhawk...totxo Franken? Jups! BNi puta idea d'on és o no el tinc ara present!!!

Sobre els graus...són números, l'IMPORTANT i en això estem d'acord amb el Anònim, és que LES PROPORCIONS són correctes, de manera que una lletra o un plus més A MI ME LA PELA mentre entre les vies graduades hi hagi la proporció correcta i sàpigues on et poses...

SEGURAMENT ( i ja podem fer una aposta) d'aqui a una generació la Sorprendente serà un tsunami de 7b+. li treuràn les xapes, a sota hi faràn una plataforma per posar els crashpads i hi haurà wifi...El Manolitop serà el de escalfament...anem sempre uns 10 anys per darrera...

temps al temps...hahaha..salut i stbenet bows!

Ferran Guerrero ha dit...

Jo no se si parla el Mohawk del Toxto que hi ha a sota de Degotalls, per sota del cami hi ha un totxo molt fanatic, a mi m'grada, d'alla he fet dos un 8a+ (amb el Felix Obrador vam fer doblete)i l'altre no recordo si es 7b/b/o 7c (amb el Kalvin) i aquesta ultima la recordo dura per la graduació, una ser que es diu Ainhoa i el 8a+ es del Salva, a la dreta encara queda un projecte, interessant molt curta. Es una bona opció de totxo per les tardes d'estiu. En canvi el 8a+ sembla que la puguis fer al flash o a vista, va just per el centre de la paret i desde sota tot es veuen bolor grans, i despres es rollo crucigrama, si no has estat t'agradaran, tens per un dia o dos d'escalar aquí, pateo 0.

No se si es aquets el Totxo que diu en Mohawk.

Salut

Mohawk ha dit...

Sí, sí, el Totxo Franken (almenys a mi em van vendre que es deia així) és que diu en Ferran. A sota els Degotalls. 5' caminant des del pàrking de davant del Marcelino.

Està tot el matí a l'ombra i és molt bo per a l'estiu. El Ferran l'ha clavat, a priori sembla una escalada agraïda de bolos i després... pam! bofetón!

Sobre el tema dels graus, deixant de banda el tema de que és subjectiu, que l'important és fer-los servir sols com a indicatiu, s'hauria de plantejar si cal que evolucionin amb les noves generacios i nous materials, o bé deixar-los com sempre. Tinc la impressió que fins ara s'ha fet de forma aleatòria... Per tant, si d'aquí 10 anys la Sorprendente és 7b+, doncs benvingut sigui, però que no li treguin les xapes!!! Ja, ja, ja, ja....

A tibar-li bous!

Anònim ha dit...

El 8a + del totxo franken es diu Alice Cooper , encara que es un error , ja que es 7c , i la veina 7b+ dur.
La Francikillo Core , donç esta be ,curteta , no fácil i poca historia mes.
La Pedro Botero es molt fàcil , i el buril no es xapa.
Al lloro perque a la Be Water ( just a l'esquera) a un colega li va sortir un parabolt treient les cintas, per tant no es pot fer. Era bastant lletja les bones son la del Nyas ( 7c a l'esquerra) i la del Jaume ( 8 a al mig),el 6c de la dreta es durillo.

Anònim ha dit...

La amor de totxo si , es dura , molt curteta , un bloc , la primera del Juani , per fer-la i oblidarla ( o no).
La 20 iguales es comença recta , lo dur es la entrada , suposo que es refereix a que hi ha gent que comença mes a la dreta ...

TRanki ha dit...

Odtia!! quanta tela aqui! a veure si hi puc posar cullerada.

ANONIMO: tas bow total, pensa que la norma de gauss és una teoria molt ben muntada a nivell estadístic (que és com millor es pot definir la RALITAT, no la VERITAT)...si la norma d euna mostra veu un objecte VERD igual millor que li diem verd no? encara que els colors són simplement una representació de unes ones a la nstra retina i tu concretament els vegis diferents...és un exemple....

SI TOT esta per decotar, especialment en un lloc realment "intens" cm és Stbenet, com seriaq ue a través de 25 anys i tant de criteri i concreció com hi ha allà dalt TOTS els graus estan equivocats? No ens estarem passant?????

Es nota que saps de què parles, almenys, però igual és que estas megafort i aix`po no et deixa tenir un criteri estricte ( igual que el MOhawk, que diu que al Knijo tot és vidill...hahaha!).

BUENU, per pams.

Al totxo Franken hi he estat de passada...no és un lloc que hagi tocat mai. Thanks per recuperar-lo de la meva memòria, síq ue és un lloc per tardes de primavcera i estiu...no et pòt caure el mon de degotalls al damunt???

la NO HAY TREGUA a mi sempre em surt, en canvi la EINTE IWALES, la veritat es que LA ENTRADA ( igual si que des de la dreta del BOLT), m´´es més assequible que el darrer pas, de TACTE...jo ho deixaria de 7b/b+ i 7b+ almenys...i BASTARDO 7b vidill!! heheh!


LA PEDRO BOTER...mmm...depen del tacte...no és extrema, però ja té la pila que altre no tenen i igual arribe tocat al salt (q ue un és baix)...la de la dreta SI que és cabroneta pel grau!!!

En quant a la resta de vies THANKS per la INFO, a veure la del NYAS!

Per TXUNGUES-TXUNGUES un 7b+(???) del Juani al peu de la momieta ( no els de la vira, un de baix...)...inhumano...

Anònim ha dit...

A la momieta totes diria que som bastant cabrones , tirant a técniques.De fet es fan molt poc. La que tu comentes es sembla a el 7c+ de l 'esquerra del Gaiato.
D'acord amb el tema 20 iguales...
Apasionant tema... A Sant Benet hi ha una gama de vies que tothom ( que pot) fa, i nes altres poc fetes, mb el mateix grau, d'aqui el tema....
Podria entrar en detalls pero es el etern debat...

Mohawk ha dit...

Osti Anònim, si vols penja aquí una llista d'aquestes vies mig oblidades (a poder ser de tots els graus), que a mi em mola fustigar-me, i si dius que no les fa gaire gent, em surt la vena asocial i encara em molen més...

Amb la llista a la mà, jo prometo fer una visita a les que estiguin dintre de les meves possibilitats!

A tibar-li!

TRanki ha dit...

ANONIM: has clavat totalment el tema...jo diria que fins i tot l0Ordenació que es va fer estava esbiaixada pel fet que la penya que va"votar" les vies era els que les havien encadenat. Pel fet de fer-se en secret va etsar molt bé el tema que van "sortir" dificultats que la gent en certa manera no s'atrevia a revelar...però per altra banda, en ser vies poc repetides, moltes van tenir una graduació basada en una mostra d'opinions molt petita...

MOhawk...ves apuntant bow,q ue hi ha "tresosr" i vie quasi que no es fan que son i diuen que són, brútals...apunta bow!:

BINOPIA: diuen que és la polla de wapa, amb un inici burrako...mooooolta pila

RIDI-CUL:(per la entrada equipada amb bolts que no la directa): Brutalment maca

TSE-Tse/ULL INFINITS/SHADANA: els meus objectius del 2012...ni papa però semblen de flipar

EL ARBOL del AHORCAO: ja hi deus haver anat no? I la KIn Ghersen a pesar dels picadillus també flipa de bona...

CRIT de CRIM: aquesta és comercial ( hahaha) però mereix també un esment!

El QUISTE: Fijo que nola...no hi he estat mai!!!

EL TOTXO CAGAT té un 7b+ que és "interessant"...Estiu...

LA NORD de la MOMIETA és un petit paradís a l'hombra, de 7b's i 7b+'s històrics...puges per la TIA i els muntes tots...ojo fred....

A la vira de la MOmieta hi ha un 7a+ i un 7b+ molt guapos amb arrencada desplomada...

I sempre m'he preguntat ON devia ser aquella via TAN txunga ( es deia "RABIA") que provava l'Alsina, quan venia de pr allà St Antoni...una vegada, anant cap al Cavall vaig veure un totxo ( al camí que hi duu), baumat i amb unes xapes...pot ser allò????


quin fanatisme que m'esta pillant , berrrrrako!!!!!

Anònim ha dit...

Mmmm vols dir la llista dels anys 90? Donç si , era bona idea , una votacio democratica entre asidus , pero continuaba fallan (¿ Trini 8a+ i Vuelo 8b? de risa, per exemple).
La Rabia es del Rafa , i sento dir-te que te una presa artificial al sostre , esta cami de Sant Antoni.
Sant Benet es aixi , i de puta mare, no li cal mes publicitat. A i es continuen fent coses,temps al temps...
Me estan entran ganas de entrenar...

TRanki ha dit...

hahah...a muerte bow, fijo!!

Tota la raó amb "alguns" graus...(vuelo i extrema, entrelascejas i Sorprendente,...) circumstàncues suposo...no sé...s'anirà matitzant ara que pugen criaturilles que poc saben de la història...com sempre!!!

salute i a muerte...no és publicitat...és admiració..el màrqueting no funciona amb 1300 escales pel mig i unes vies tant estrambòtiques i tant poc perulleres...heheh!

a mi m'estan entrant ganes de fer un pacte amb satán per pillar 20 anys més de marge per provar el que em queda i ja dificilment podré...

Anònim ha dit...

Sorprendente: equipada Boris, 1ª Salva Gonzalez. Poc després es va trencar un canto i es va consolidar en el grau. 8a, no 8a+.Continua sent una de les que més es rebota al personal. I ojo no caure arribant a la R.
La llista dels 90 per reajustar graus: va patir el mateix problema que la anterior (final dels 80) en les víes que només tenien poques repeticions. Tot i això, va ser molt positiva la feina dels asidus per "equalitzar" les dificultats.

Angel Justel ha dit...

Y hoy, con el viento que hace, el tio esta revotando en "Vuelo a Ciegas"... son unos maquinas

TRanki ha dit...

A muerte Angel...no se si son los aires o la farigola, pero este sitio es tan especial...!