diumenge, de gener 06, 2008

Via ITALO SWIZZERA a la Cima Grande i FUGAZZI AL QUADRAT

Era un dia estrany...fred, previsió de mal temps, boires i nuvols que tenyien l'atmosfera d'un aire amenaçant i gris.

Però haviem decidit anar a escalar i vam decidir sortir cap a la paret...

"Ei Uri..no vols anar a Garraf? Tinc un compte pendent amb "puja la febre" i em molaria saldar-lo..."

"Ostres Bou Palou...que Garraf esta davant del mar i hi haurà humitat..a més ja l'he feta diversos cops..la xorrera pot ser que estigui mullada i la part final, amb pluja segur que rellisca...TINC UN PLÂ MILLOR...QUE ET SEMBLA UNA ESCAPADA A DOLOMITES?

"????? Ei Uri..encara estàs amb la mona de cap d'any o QUÊ???

"No Joan...es broma..però tinc un plà...QUE PREFEREIXES, La CASSIN ( 7a+), La HASSLE BRANDER ( 7a+ però més continua), o la dels SUISSOS (7b+) ??

"hehehe..posem que la dels SUISSOS..."

"Ok, són uns 400-500 mts..es tracta de fer almenys 15-20 vies a GELIDA, entre 5º i 7b+, amb molts 7ens i 6ens enmig..una mena de marató..l'ambientillo ajuda...els llargs facils els fa un i els desgrimp mentre l'altre puja a l'uníson en toprope..és un ensamble bujarra però així estalviem temps..El segon escala amb motxilla i els dos amb les wambes i casc, el grigri, algun catxarret...rotllo via llarga...T'APUNTES???

"MMMM..no sé jo t'asseguro i tu fas el que et sembli bou..estàs flipant...!"

"Que no tiu..la roca és semblant i el dia és txungo,...la diferencia és que són parabolts enlloc de seguros cutres..ens podem saltar alguna xapa no?"


"Stasss flipant bou..."

"OK ens veiem allà, jo trigo menys així que intentaré fer algunes tirades sol i tu em pilles per "alguna feixa imaginària" OK?"


"Stasss flipant bou..."

Quan en Joan va arribar ja havia escalat autoassegurant-me el "PEDESTAL" de V+ amb quatre expansions en 25 mts, ara es tractava de escalar un 7a+, 6b..etc... i la resta de llargs en el mateix ordre...PERO LA ALTA MUNTANYA (A GELIDA INCLÔS), és canviant...en la aproximació ja haviem trobat gel ( bassals gelats a la pista ..heheheh)..i havia pujat enmig de boires i txirimiri...així que vam decidir encara DIRECTAMENT la pitjor part de la ruta, aprofitant que els inmensos desploms de la part central de la via ens protegien.

Vaig pujar i baixar per un 6a xapant tres bolts i un 6a+ respectivament, per fer dos llargs, i vam atacar els desploms...primer un 7a, i tot seguit un 7b sense parar..ja havia encadenat dos dels llargs difícils, desplomats i amb passos clau..ara venia el llarg clau..enmig del fred i petat ja de 6 tirades...va costar, sobretot perquè es tractava de NO XAPAR totes les assegurances i el CRUX de XAPES NEGRES és curiós quan es té el bolt a quatre metres ... ROTPUNKT!....

Una CORDADA ARTROSIS abandona la paret..no hi ha xiulades..han lluitat al pany central contra "la BOCA" una tirada de 8a on la part superior estava mullada..nosaltres ja som sota els sotres i decidim continuar amunt...

En JOAN , EN MALUTA el ROGER i l'ANIOL anaven fent tientos al 7b i jo intentava descansar el mínim i colar-me en les series...darrera nostre plovia i la temperatura baixava..rialles.."¿Encara no xorregen els tops? "Encara no ! UNA serie més!!!"..vaig tornar a fer el 7a..començava a estar cansat..i la sortida ja estava mullada...buf...ara toca el 7a+...a la fissura els meus ditots no entraven als empotres i vaig haver de empotrar monodit i monomeñike...quina petada...i al crux de dalt les pilles em fallen..caic? NO! espera! Surto arrastrant.me fins la reunió i la pluja em mulla el clatell...HAUREM DE RAPELAR?.

Aprofito per fer una serie més al 7b...ja gairebé estic acabat...HAN ENCADENAT el 7b en ROGER i l'ANIOL... ( l'ANIOL també el 7a+ i el 7a) lluitant a mort contra els elements...estic obert de braços però queden encara alguns llargs fins al cim...a la meva dreta veig un "escaqueo" que ens duria fins una feixa de sortida i la CASSIN ...es diu MEGATRIX..a la ressenya marca "6c" però a peu de via hi posa 7c ( era una via no encadenada...hi havia un error a la guia?). Es veia magnesi..algú la ha fet i li ha donat 7c...

Aqui no cal saltar-se xapes, ja fa més por..anant a la tercera si caus vas al terra...el crux esta ben xapat però la veritat es que la resta és molt tècnica i l'equipament és escàs. VAIG INFLAT ja fa molta rasca i es fa de nit..o sortim per aquí o hem de rapel.lar 12 llargs...Ho provo..a vista no em surt però veig els passos em baixen fins a la reunió..aquest cop amb la ARMA SECRETA (els MIURA)...ho torno intentar, tensió, noto la pluja a la cara..segueixo escalant i encadeno !!! Perfecte ja soc a una linia de rappels més directa, però la canal de la CASSIN és un torrent i he de demanar que em despengin ..rapelarem...les tirades de 5º que aqui a LAVAREDO, mullades poden ser un infern..i el descens del cim letal...I com que no hi ha 8c's tampoc poden provar la PAN AROMA...hahahah!

LA cordada PALOU encadena el 7b al tercer intent...increïble, enmig de la tempesta... rapelem fins al cotxe. Tots hem triomfat, encaixades i cap a casa.

MENTRE A LA RESTA DEL MON PLOU A BOTS I A BARRALS hem estat escalant TOT el dia en vies molt guapes i amb ambient durillo..bon rotllo. QUE MËS ES POT DEMANAR??

L'escalada es brutal total...

DISSABTE:

Surto Lila? ...si..no..va vinga i a les 5 a la cavalcada SENSE EXCUSES...

OSTRES TINC HORES!!!! Munto la via i a la PRIMERA ENCADENO..quin trip!!! No HE CAIGUT així que per celebrar-ho em llenço des del CRUX..no n'hi ha per tant..el que si que deu fer por és obrir-se entrant a reunió..és facil però...

Abans de marxar la desmunto en toprope encadenant...

FUGAZZI AL QUADRAT..ara a provar la COMBINACiÖ de la MUERTE: Entrada directa de Fugazzi + El CLAN ( crux intermig) + Fugazzi + crux de sortida del 7c...potser 8b....deures pel 2008...




8 comentaris:

PGB ha dit...

ultra fanatisme!!!!!!!!!!!

molt bona l'ascensió a la Grande Cima, sort que no hi van haver problemes als rappels de baixada ;) hehe he rigut molt. Quin animal estàs fet!!!!

Enhorabona per la fuggazzi bouàs! corren rumors que efectivament és 8b la combinació que dius ;)

Anònim ha dit...

JA tinc projecte doncs..eheheheh...i 8b agònic...

Anònim ha dit...

Eix, felicitats per la fuggazzi!!! vas com una moto tio!!! jojo quina empanada dolomitica! molt bona l'entrada!

Anònim ha dit...

Iep JD!

Si et vopls passar per Gelida em diu alguna cosa..ara començaré a provar la AKUT, està a la dreta de la PAN AROMA..heheheh...el que passa es que el llarg txungo no sé si és de sostre i el TUNEL DEL TERROR de Gelida és INHUMANA...no sé ho miraré...

Per sostres a PAPARRES..però fer 500 mts a PAPARRES pots er un pal!!!

AKUT

Length: 15 pitches
Height: 500 m
Grade: 8a max, 7b obl.
Time: 12-14 ore
Gear: olt belays and pegs along the pitches. A set of wires and friends may be found necessary as the in-situ gear can be run-out.
First ascent: Kurt Astner and Urban Ties over a 5 day period in August 2000.
First free ascent: Kurt Astener 13 and 15/08/2001.

Mus veiem!

Anònim ha dit...

Jo per gelida sempre tinc alpinades per fer. Ara que, per seguir-te en aquestes vies casi que millor trinco el jumar tio! les paparres ja es cosa seria. Desploms a 300 mts de terra ja es solo apto para los hubberman!

Eix, sempre que et passis pel low llobregat fotem el toque, ja saps que quasi sempre rondo per qui! tammelafot na un lloc que un altre! sempre que les condicions siguin favorables...

Mohawk ha dit...

JA,ja,ja... molt bo! I després dieu que jo em flipo al Maresme... si fas totes les vies de Cèllecs en el dia, potser arribes al sostre de la Pan Aroma, ja,ja,ja.... Això si, ja t'asseguro jo que a Dolomites tot és més dur del que sembla,je,je,je...

A tibar-li bous!!

PD: Si vols flipar una mica més fes-li una miradeta al meu bloc, je,je,je...

Anònim ha dit...

eipa mohawk...

Kines pedres més rares que hi ha per aqui el maresme..vols dir que no sou una mica extraterrestres?

hahahhaha!!!

Ramon Maeso ha dit...

Buffff,

és sns dubte lo més fanàtic que he llegit desde fa temps.

Brutalment divetit Uri.

salut i tàpia, je,je.