dimarts, de gener 29, 2008

ZONA CERTA ( 8a i més...)

PER FIIIIIIIIIII !!!!

Ja he tancat l'elipse !!!!

Aquest diumenge, sota un sol calurós, en les "pitjors" (???) condicions ( ressaca inhumana de dos dies de rave laboral desfassada), vaig lograr LEVITAR a la ZONA DE INCERTIDUMBRE. No és més que 8a..però es tracta de una via dels anys 80, d'aquelles que la gent "obvia" degut a que és molt més CARA que les vies de continuïtat que es porten avui en dia.

Aquesta via l'havia feta el 93 i es tracta de un 8a estrany i dur. 12-15 mts justos, compost de 3 blocs amb passos atlètics i contundents rematats per un sostre-desplom on arribes ofegat i t'has d'enfrontar a un pas potent on la gravetat t'escup en diferents direccions..un cop estabilitzat hi ha un regleta inhumana i la bloquejada a canto gros. A més és una via per a gent de un tamany determinat, i noi precisament el meu...

UN INFIERNO!!!

En aquest incongruent i erràtic camí de recessió temporal que vaig començar fa dos anys i mig hi havia també un redescobriment de zones on feia anys que no anava..i les PAPARRES van apareixer com una solució ràpida i còmoda a la vida més caòtica que duc actualment.

Veure en JAVI CANO fer-li pegues a mort em va motivar a tornar-la a fer, QUINZE ANYS DESPRÉS !!! Vam asediar-la amb en Jaumet i en Juanjo, però ja no tenia la força de quan tenia 23 anys...em sortia tot però em faltava la rabia.

SI VOLS POTS!! Mentre que em faltava PUNCH em sobrava experiència i paciència...i TOT ÉS A LA MENT..sense estress, sense pressió, i amb il.lusió i felicitat, GAUDINT...UN hivern compartint PAPARRES i SNOWBOARD no va funcionar...són esports antagònics i poc compatibles...l'altre va ser el GEL i l'ARTIFO...però ara amb l'Arnau, més cansat però menys polivalent, el fer més plafó i anar més fanàtic ha donat resultats.
Torno a estar com abans, i tinc 15 anys més de butlla temporal per encadenar moltes vies.

CAPRE DIEM!!!!!

COM SEMPRE NO PODEN FALTAR ELS AGRAÏMENTS a la penya amb qui he compartit tantes estones de fanatisme a peu de via:

JAVI CANO: per recordar-me que la via era allà i per refrescarme els moviments. Quin bou...
JUANJO, i JAUMET: Amb ells he viscut la seva evolució i la meva recuperació. A muerte els de Sabadelllllllll ! Panxadelbou POWER!
LILA i ARNAU: per deixar-m'hi anar, per motivar-me a peu de via, i per confiar...
PENYA PIRI: per les rialles i fanatismes varis el primer any...
MALUTA: pel GOOD FLOW al dia D, i per assegurar-m'hi...felicitat per la NEPALÍ ! I gracies per les fotos !!!
I als altres amb qui hem estat i fanatitzat cada moviment: Joan, El LLuís Agustí i Cia, el Juani, El Albloc, el JD ( vinga machine que ja veus que tot és recomançar!!!), i tants i tantes amb qui SOBRETOT, hem rigut i hem passat moments de felicitat verdadera.

SALAM a tots BOUS i BOUES!!!

27 comentaris:

PGB ha dit...

"Vivim en un mon d'incertesa constant..."
Aixo es el que diu sempre un company de feina meu.

Veig que aquest cop la incertesa s'ha transformat en certesa! Enhorabona crack! Ja tens 15 anys mes d'engalomaments... prepara't pq tenim moltes vies que t'estan esperant a Santllors ;)

Anònim ha dit...

Va ser un dia moolt fanatic. Tothom va triunfar! uns mes que d'altres perque clar, la zona no es la pakistani.

Llastima tio que no et vaig veure (es lo que tiene el fanatismo, trepar i trepar) es una via super guapa de veure.

Ah! gracies por el super truco de la pakistani... juro i perjuro que mai mes desconfiare de tu quan diguis "ho fas aixi i levites tio..."

La conclusio es sip! reenganxarse es possible...

felicitat tio! que estas super BOU, ara a por la zigui!

Little Bull ha dit...

felicitats bou!!!!

bueno tio, que passava per aqui.

salut i roca tros de bull

Mohawk ha dit...

Molt bé brau!!!! Felicitats pel reencadene, ja,ja,ja...

A veure si quan es curi el meu dit també em reenganxo! Però passo totalment de repetir la Ninota, ja,ja,ja,ja....

A tibar-li bous!!

PD: Ara que tornes a l'estil St. Benito, si vas a les Agonies fes la Tendones. Els moviments són fàcils de traure, però del tiron es veu inhumana (per mi).

Guillem ha dit...

Felicitats encara una altre vegada i de res pels agraiments i tal..

Avui al final no ens hem vist... tranki k guardo el cd amb la sessió fotogràfica..

Salut BULL

Anònim ha dit...

La foto en la que estas rezando en las agonias debe ser porque estas pidiendo ayuda divina para sobrevivir a los regalos que te esta preparando la gente de Sant Llorenç para este año. Leidos los comentarios anteriores del blog creo que hay algo de clarividencia en esto.
Buenos encadenes
Salu2

zombi ha dit...

moltes felicitats!!!!vaya bou,ke fort ke estas!!!!! crak i redbull!!!!
salut i roka!!!!

Anònim ha dit...

heheheheh!

Gracies a tots, realment encara que no és la via més dura que he fet és una de les que m'ha costat més darrerament.

JD. A muerte amb les vies dures...no limit!!!!

MALUTA: Ahir al final vai estar a StBEnet, amb la colla fanàtics tibant al Barberà..quin trripi bou..St benet Power..hi hem d'anar..per ecrt saps que volen deixar la SANTACANYA sense els parabolts? Prepara 5 camalots del 4 i 1/2!!!

MOhawk Zombi, Pgb...a veuer si fem un blogtrip a Paparres...que el de can boquet JA TARDAAAAA!!!

MAlutet...que m'han dit que estas fet un bou del bloc...a veure is ens portes amb ton germà un dia a aprendre com es fa això de pujar-se de les xines rodones aquestes de V9!!!!

Fernando: Buf..espero poder degustar todos los bombones que no tuve tiempo de catar hace 15 años...de fet al veritat es que els monstres estan al cap...ara la maduresa relativa em permet encarar vies com les de agonies, que creia impossibles...A por el MUR BLAUUUUUU!

Anònim ha dit...

Molt bé!!
No dubtava que ho aconseguiries!! Llàstima que em vaig perdre l'encadene. Se t'obre una nova etapa bouuuuu!

Anònim ha dit...

Iepa Joan,

Aquest finde fem un Stbenet i t'ensenyo què es cou allà dalt..ahir hi vaig ser i els ABSOLUTAMENT al.lucinant...quines vies!!!

Allà el 7b+ és com 7c+ en altres llocs...la barrera entre possible i impossible comença al 7a+ o 7b...increïble!!!!!

jclaramunt ha dit...

Moltes felicitats per l'enadenament!
Encara no he passat per la Panxa, però ja m'han dit que allà es tiba molt...
Et saluda un de Sabadell!

Anònim ha dit...

Ei Jaume,

Ves-hi que realment hi ha bon ambient, no tant sols d'escalada, per fer-hi la cerveseta i mirar un vídeo també s'hi està prou bé...fins i tot hi passen els partits del Barça!

Sabadell mola...

Salut

Piju ha dit...

molt be, bouuuuuu!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Oriol, felicitats per la via!
el Jaume sóc jo, l'altre és el Josep, de Sabadell és clar!
Records al Jaumet i al Juanjo.

kiku ha dit...

Gracies pel comentari i la visita al meu blog, no ens coneixem pero ja arribara el dia.No se si has vingut per savassona pero t'animo a fer-ho.Bueno ara he fet les samarretas de savassona ,les pots veure i comprar a l'enllaç que tinc a la meva botiga al blog.Si t'agraden ja ho saps.Bueno bou Salut i BONES TIBADES.

Anònim ha dit...

OK Bou, merci tambe per passar-te per aquí!

A Savassona li tinc ganbes i ja m'he baixat les ressenyes del Ferran...quan pugui m'hi acosto..a més em sembla que amb el crio el lloc triomfarà!

Sobre les samarretes..pos ara m'ho miro!

dewwwww

Ramon Maeso ha dit...

Ei uri,

felicitats per les tibades

el kim ma parlat d'una vieta q vas obrir per baix a gulles, a la zoan pas del princep potser, am podries passar la topo o dir-me d'on la puc trure.
era x aprofitar dissabte si anem a la trobada.

gràcies mil bou

salut i tàpia

Anònim ha dit...

Ei Bow

Aqui a celiavern, en les etiquetes tens la referencia dela via

http://celiavern.blogspot.com/search/label/Montserrat%20Parets%3A%20Pas%20del%20Princep ....hi haun link a la ressenya de KPUJO i el Harry té el croquis...

és ala Gran del Pasc del princep...just a sota de l'agulla, com si anessis a la GEDE però just a l'equerra...ojo que hi ha una linia amb spits perdudets enmig..és un projecte del Karki que mor apropo de la Bauma de la gede..la nostra és la de parabolts.

ës una via amb dos parts.

Ll1 i LL2 són de 6c i 6a..diuen que un plus més ( 6c+ i 6b...), però obligat és 6b+ màxim , LL1 oju a la sortida de la 5a xapa que allunya..no és txungo, respira i amunt amb canto bo...la resta bé i al final entrant a r pas obligat amb seguro lluny.
LL2..idem però en 6a rampós i una mica tecnic..no problem, xapada la segona ( n'hi ha tres)ja ets a casa.

Al LL3 em vaig fotre un pinyo MOLT TXUNGO ( vaig volar de mig LL3 fins a la R1..sortint a muerte..vam deixar-ho estar i quan vam tornar vam obrir el ll3 i ll4 amb més calma i no tants collons...va quedar quasi esportiu. El inici del mur desplomat del LL4 el va equipar un coleguilla que no anava molt suelto i gairebé té passos en A1e..la sortida ja és meva i allunya un xic en 6a...El piju ho va trobar facil (6c) i en canvi va pjar el grau del LL1..ja direu!

A mi la via em mola bastant..és de morrillo sense matar-se...LA DARRERA REUNIÓ no existeix..se'm va morir el taladro col.locat el darrer bolt..a no ser que rapel.leu per la mateixa via mola muntar R al cim de veritat..al R de la PRINCESA DE LA NOCHE..de burils...al cim a la dreta.

Si fas el llarg i et despenges baixa't del nostre bolt..és del 12 i esta guapo...hi ha un maillon.

crce que faràs la 4a repetició, la segona és del Piju i la tercera del willow..

Salut bou..ja diràs

PD..el nom de la via (q ue em va quedar el mot, va ser perquè anava tota la estona pillat sense poder clavar enlloc comentant al coil.lega que em matava iq ue anés al lloro.i el col.lega només deia "ei tranki" puja una mica més amunt que podràs posar alguna cosa!!! Al final al LL1, LL2 i LL3 vam posar un parell de xapes a cadascun, de més, perquè sinó la cosa sí que obligava un puñao...queden alguns ploms usats en l'apertura,,,si dueu estris no us talleu en treure'ls excepte el d'abans de R1...si vas ultrapillat pot servir per sortir del pas i no fotre't un meco important...

Raquel ha dit...

Ei Oriol!! Felicitats per l'encadene!!
Està vist que cada cosa te el seu moment... i el teu, d'ara, és ben bé aquest!!

Anònim ha dit...

hheehhe RAQUEL..

La vida va i vé...es qüestió de pillar bé l'ona i disfrutar-la tal i com arriba..tu també ho saps...

Vinga..a gaudir i si és escalant..pos millor no?

Salut bowa

Mingo ha dit...

Hola Oriol
Segueixo amb asiduitat el teu blog, he disfrutat molt llegint les teves reflexions. Normalment no dic res, però avui no me'n puc estar de felicitar-te, 8a deu ser un número màgic.
FELICITATS

Anònim ha dit...

MOltes gracies Mingo.

Des del 92 he fet vies com aquesta i alguna una mica més difícil...però no només és això el que realment em queda, sinó el fet que a pesar del temps ( 15 anys )el cap i el cos poden fer moltes coses amb voluntat i desig..és el més important, tant si és un 8a com si és un 5+, qualsevol repte és bonic si te'l planteges amb desig sà...

Salut i felicitats també per les teves escalades...el bonic és que hi hagi escalades i escaladors de tots els gustos ( per ecrt no sabia que la Narieda tenia una cara sud! Fa molts anys hi vaig escalar una via a la banda esquerra i realment ni m'hi vaig fixar...)

Salut!

Marieta ha dit...

ostres tu...quina gracia bou, jo que pensava que ja t'havies fet tots els 8a's mitics de catalunya...jejeje
pues ale, a celebrar-ho

PANA ha dit...

Hola Oriol, soc el Lluís Agustí, he ensopegat amb aquesta pagina i m'ha agradat molt llegir els teus comentaris sobre la zona. FELICITATS !! Jo porto casi 2 anys tibant-li i no m'en surto... ja m'explicarás com..estic pensant en dissenyar un gat amb gaxeto-taló perque no hi ha forma de sortir del kullons de pas de bloc. Clar que acabo de fer els 50!! i mai he encadenat 8a pero estic fanatic i amb més ganes que mai.A més es la unica via que em queda a les paparres (bueno i "l'altra" la ziggy). Els dijous a la tarda a l'hivern es facil que em trobis per alla...

Anònim ha dit...

Ei LLuis..jo vull ser com tu...no ho recordes però jo ja et veia lolomaster per STbenet, epl piri...joer...BONES TARDES A LES PAPARERS EH? Veig que ja vas triomfar a l'Eric..i la MARROQUI? La vaig RESTAURAR PARCIALMENT, vaig posar un bolt al pas de l'òstia, enlloc del spit que hi havia..que guapa...

UN parell de truquets que vaig acabar descobrint al cap de temps...

a) Aquesta via sembla de pila..però és un puto bloc...cal "córrer" fins el pas, mecanitzant-ho tot i arribant-hi sense cansar-se..a la que fallava el lance a la columna o descansava després em petava

b) Un cop a la XORRERA sota el pas, creuava la esquerra per sota fins el bidit-tridit que talla i pusava la dreta en el tridit invertit...m'aixecava amb els tacs de peu i una mica amb peus a la esquerra anava al tridit picat...el peu esquerre en una regleta enmig de la columneta, i el peu dret DINS la columneta, per evitar la revirada..aleshores vé un dels durs....deixar el bidit que talla de esquerra i pujar-la a una mena de PLA al costat del tridit...revirar tot el cos a peus volats, amb PEU ESQUERRE patada a una mena de punt enmig del bombo ( per parar-te), i TALONEJAR...OJO no talonegis la regleta més ALTA sinó la MES GRAN !!!

c) El puto crux...un cop talonejat mira avall i veuras que duus el peu esquere volant...just sota el sostre i sota els collons hi ha una regleta ennegrida..punteja-hi i aleshores mires el canto de esquerra on has d'anar...és una combinació de LANCE i BALANCEIG lateral...jo miravba de entrar el meñique i els altres tres...si arquejava normal o em quedava en extensió no encadenava...un cop tens la presa trincada com et dic plaga el colze ajudan-te de la cama que fa força..i amuuuuunt

d) suposoq ue la resta la fas bé no?

e) el dia que vaig encadenar la nit abans vaig pillar una bona taja..la vaig fer FLUTAN..cecq ue anava dopat...

A...i per ecrt..et diré que és dels 8a's més txungos que he fet ( junt amb els Arribabás i per l'estil)...n'hi ha de molt més humans...(pirineus, MOntserrat sud i altres)

Anònim ha dit...

Ei! oriol, Gracies per els consells, encara que la cosa tecnica ja la tinc controlada, el problema és com arribar sota "EL PAS" amb prou energia per sortir..potser entrenant ? buff quina mandra no? bueno em sembla que no tindre més remei. "Seguiremos informando".
Per cert la marroquí ja la vaig encadenar fa temps, no és tan física i em va sortir relativament rapid, em vaig animar i cap al zona....com deia no sé qui : SALUT, DINERO Y ROTPUNKT
a reveure

TRanki ha dit...

hahaha...

LLuis...al final vaig arribar a una única conclusió: no reposar !!

Anava "corrents" fins al el pas...l'entrada és ràpida ( fins el reposet abans del lance a la xorrera)...no em quedava allà bufant i feia el lance..sobre lins sota el sostret...a repiseta després del lance...una espolsada i xapar el crux...i ja estava al mogollón en molt poc temps i més "fresc"...

bé...això és bocanada...tot plegat en dus temporades de intents més o menys seguits però bastant intensos i al final tres findesde anar-hi fanaaaaaaaaàtic...

Tiu quan la facis pia-la que molarà saber.ho!!!!! ( que la faràs bow...)