diumenge, de febrer 21, 2010

Hoy no me puedo levantar...! ( Bloc a Targa)

JODER AMB EL BLOC... !!!

Ahir vaig "sucumbir" finalment a les propostes dels bows de la PANXA DEL BOU, que no dubten en dedicar hores i hores a enfilar-se a XINES de quatre metres tibant com posseïts de preses inexistents..de fet ja fa dies que almenys, a la resina, això de tibar a sac ja em mola bastant, però des de fa almenys 10 anys ( en que em vaig centrar en una sola via que em va posseïr moltes tardes, sol, a Can Boquet), no he fet massa ( o gens, de bloc).
Em vaig pillar un crashpad fa 10 anys i en estrenar-lo no vaig calcular massa bé la trajectòria de la caiguda...en la sortida d'un 7c que provava vaig caure i em vaig trencar un turmell...això va acabar amb les meves ganes de fer escalada en bloc...
Però mai és massa tard per tornar a començar, així que amb la colla de Sabadell enfilem cap a la Cerdanya... Encadenant al flaix "L'ULL DEL VEÍ" (7c). Merci pel super flaix, pel control remot Jose i Rosike i pels ànims a tota la penya PXB!!!!
Que bonica la Cerdanya! neu a les muntanyes i un verd d'hivern clar a la vall...el termòmetre marca 2ºsota zero, i penso que tot i que és una bona temperatura per blocar, el Nawet fliparà...quan arribem al pàrquing la cosa ja ha millorat, però la rasca és curiosa encara que al sol del matí estem d'un rotllo molt agardable. Arribem tots i anem al SECTOR DEL CAMPING, una mena de minicaos amb passos molt guapos i algun passadís gèlid...
Escalfem en algunes vies fàcils de IVº, Vº i 6a entre neu fang i gel, que ja ens fan córrer la sang pels dits...l'adherència és brutal i després de algun 6b's i 6b+'s em decideixo a provar una placa desplomada de 7a+...dues regletes com ganivets i en total quatre passos i sortida a un esperó. EM SURT AL SEGON INTENT...genial !!! LA LILA es decideix per vies més facils però alhora més altes...em fa una mica d'angúnia, per molt crashpad crec que a partir dels tres metres qualsevol caiguda pot ser "dolorosa" i encara que encari 6a's o V+'s, veure-la tant amunt no em deixa tranquil...li marco els passos perquè no falli i fa un V+ i algun 6a que encadena a vista ...
La gent prova "L'ULL DEL VEÍ" ( en francès...), un 7c clàssic, de romos, taloneigs i algunes regletes...el terra és glaçat i l'adherència brutal...em surt al flaix...no entenc res...de fet crec que no és el grau que marquen...bé, si ho diu a la guia...! Il.lusionat provo la versió DOGMA ( 7c+) i caic a la sortida...ja la tinc!!!....Com que no faig bloc habitualment no seguexo "els mètodes" dels fanàtics...descansar, fer el cigarret, xerrar, aplaudir i tal...entre "pegues" ni descanso devorant roca i marcant vies a la Lila o atrapant el Nawet que s'enfila per tot arreu ( casum dena d'on ho deu haver tret!???)...evidentment aviat m'esgoto i cada intent vaig caient més avall...m'obro les iemes al migdia..que ruc! Han encadenat el 7c també el Rosike, el Santi (Capde) i el Jose Agustí (ell en la versió "sit")
El "loctite" i el "benjuí" són ingredients també essencials...reparo les iemes sagnants i anem a la altra banda del sector Camping...allà hi ha bloc "pepinos" DE FINS A 6 O 7 METRES...QUINA POR!!!!

Com possessos anem fent pegues a un 7a que tot i ser molt tècnic es deixa fer fins un pas molt llarg on a cinc metres has de saltar a un final rom...volo tres cops i ho deixo estar...quina TAQUICARDIA! per molts crashpads que hi hagi no és l'aigua i el salt final fa PANIC...el fan el Jose i el Jordi "thunder"..la resta arribem més o menys amunt però l'alçada ens limita en el pas final...

Mentrestant la OLGA TORRAS encadena un terrorífic 7b+ que també fan el Jose Agustí...el provo i em sembla impossible, vaig molt aterroritzat pels vols al 7a de la esquerra...pleguem i canviem de sector, per anar al primer de tots, una mena de turó envoltat de blocs i bosc...comença a fer molt de fred i em fa mal tot, especialment l'esquena de les caigudes i la pell.
La Lila reescalfa en alguns Vº's i es decideix per una bavaresa de V+ amb arrencada dura i sortida alta i facil...encadena a la segona i em poso fanàtic, faig un 7a (d'un sol pas de papateta) a vista i un altre ( segona part de un 7b+) al flaix...em poso o provar el 7b+ i em rebenta la iema finalment, estic derrotat, sagnant i molt congelat...contemplem les altes caigudes del Jose a "LA CRIATURA" , un brutal 7c+, que al final encadena...quina por...marxem a casa...estem literalment derrotats i el Nawet amb símptomes clars d'hipotèrmia ( quina paciència amb els mocs congelats i les galtes vermelles jugant enmig dels blocs i la neu...).
L'endemà ni ens podem aixecar...ens fan mal fins a les parpelles i em costa teclejar i tot...descanso que em cal...mengem xurros amb xocolata...
Això del bloc m'agrada bastant, crec que repetiré...havia d'haver fet cas als PANXEROS molt abans...és brutal!!!!

13 comentaris:

Marieta ha dit...

hmmm, ja fa temps que m'agradaria anar a targassone...però el manso no no i no vol anar a fer bloc.
Quins bous aquests de la panxa del bou... jejeje

Ferran Guerrero ha dit...

Juasssssssssssssss.

Has sucumbit al lado oscuro, benvingut siguis.

Mola el fanatisme del bloc, diferent al de la cora, pero t'has de controlar bow, un dia de bloc un dit petat, quant vulguis arenisca fina trucam i ho montem.

El Jose esta inhumano, que cabron el tio no para de fer bloc tot l'hivern.

Ja vaig veure dos trucades teves l'altre dia, em vas pillar en una reunió de feina.

See you.

TRanki ha dit...

Eiiii MArieta...algun dia quan estigueu "fins als nassos" de sentir "uns plors" a la tercera xapa decidireu que és LA SOLUCIÓ...!

Brútal total...( ei que mola combinar eh?) però ben guiats és guapíssssssim poder escalar relaxadament entre prats i bosc i apretar al màxim...el que passa es que l'"ESTIL" ha de ser calmat..i jo que de TRANKI només en tic el sobrenom anava de pedra a pedra apretant com un boig...sembla que no et canses i de sobte no et pots ni moure!!!!

per mi va ser BONISSIM, us ho recomano, de veritat...canvieu l xip un dia i acosteu-vs...això si..amb la guia i algun "semi-local" que us ensenyi els bons, sinó no té sentit, t torns boig "buscant" ( pd: a no serq ue siguis de la plana de vic i et vagi compulsivament la "exploració" i no graduar...heheheeheheh...salute bowwwwwssss!).

FERRAN...estava TAN IL.LUSIONAT que t'ho havia de explicar tio...bé això i saber on es pilla el CLIMB ON aquell, que estic desesperat per recuperar iemes pel finde que vé hahahaha!!!! Mus veiem, que SEGUR que per l'0hivern que vé em pillo un CRSHPAD!!

El JOSE esta FA-NA-TIC...i elq ue li vaig veure fer a l'OLGA va ser inhumano..la propera LISA RANDS de Terrassa...vaya parell de bloqueros!!! EL JOSE va flutar al 7c+, i va encadenar CREATURE amb un parell ( quin vol que hi ha al final!!!)...

Vaig deixar preparats DOGMA i un 7b+ guapíssim aprop de Creature (vaig fer la segon apart de 7a només).

ONE QUESTION: el 7a+ darrere dels BUNGALOWS de CAMPING, una placa de 6 metres amb pas de romos i mantel final ( hi ha un picat rodó a l'inici)...no controlo com fer el pas ( morfo)..hi ha una xapa a dalt ( un espa`rrec)...està molt MAL VIST assajar aquestes vies amb corda? Es que no acabo de tenbir temps o nassos de veure el pas i crec que si sabés com es fa podria provar molt millor...suposoq ue és cm el psicobloc no? tot ique ho veig més perillós i em queda l'esquena tocada de les ostties...bé, ja parlem bow....bloc mola tiu...

Bullarolas ha dit...

El fanatisme ni es crea ni es destrueix, es transforma i salta d'un joc a l'altre, com a molt s'adorm per despertar-se quan menys t'ho esperes!!

Quin kauk + Fanatik estàs fet!

Salut i panxa

Ferran Guerrero ha dit...

Cap problema, per el tema de provar en Top Rope, als Usa, els HighBall molts es proven aixi i no hi cap tema etci ni moral, es com la penya que asaja els solo i despres li fot, o els Hard Grit, mil Top ropes, assajant on van els seguros, etc, i despres pegue a muelte i la fan flutant amb seguros de xapa de coca-cola.

I tant que recordo aquest 7a+, Love is in the air es diu, el vam fer l'hivern passat i l'aleix el tenia grabat, el que passa que per el video no quedava be, erem 5 tios a dalt esperant a veure qui pujava.

Hi ha dos maneres defer-ho, un es un pas molt llarg d'anat amb esquerra a una regleta i ana a buscar una altre a dalt del cap amb dreta i d'aqui pujada de canyes i cap al filo, que no s'acaba el rollo si vas per sota i no l'has porvat abans es allo de Punto de no retorno, o si o si. I l'altre metode el desconeixo, pero el Met el va fer de l'alytre manera que es de la teva alçada.

Jo de tu si vas sol o amb poca penya o pocs matalassos tira de Top Rope i no problem, pero ja que poses el Top, prova a la dreta del tot en el mateix bloc una linea desplomada de micro regletes de la mort que es diu In The shadow, inhumano de guapo i de fanatic, pas dur a dalt a part de lo de baix, ja veuras que te un mono picat a la entrada al costat de una regleta,el va fer el Sharma fa 6 anys, va dir 8a, el va fer el Tony Lamiche y 7c+. pero tela em sembla molt inhumano, i just darrera, com en una especie de passadis ombrivol, i que va per una fisura amb patates desplomada, i una caigua extranya, perque hi ha alguna pedra, tens Black Shadow 8a+ (facil), de canto, no te pasos infernals de reglets Targasonnencas, es mes fisic, et pot anar be i es pot ptrovar be.

Salut company, a la Sala tenim Climb On , si ho se li hagues donat al PGB, ja ho farem tranqui, Tranki.

Felicitats per la motivation, m'has posat hiper fanátic.

TRanki ha dit...

waw Ferran...tio 8a i 8a+...ne flipez pas maaaannnn!

El LOVE IS IN THE AIR té un pas "semblant" en quant a postura, que la FREDDY MERCURY a cavallers 8a ex.8b...i crec que el puc resoldre igual...es tracta de, que com que no arribo des de les preses normls de peu ( és un puto pas morfu) he de pujar peu esquerre a la NADA per fer un microdinàmic al romo...el problema es que cada intent que feia em queia amb la mà al romuals ( anant-hi) i la òstia era descomunal...no hi estic acostumat i acabava amb taquicardia...el proper finde m'ho miro amb corda, que no val la pena esnafrar-se...si el tema fes pena ho hagués deixat...

Em va molar molt DOGMA ( la vaig fer en versió 7c i em va semblar asequible bow)..a veure si també surt...i una a la zona de CREATURE, un 7b+ d'inici sit que també mola MOLTÍSSSSSSSIM, rotllo taloneigs en un esperonet que si comences dret é 7a...esta a la dreta de un 7a de UN SOL PAS de minipatateta...el bloc queda uns 25 mts a la dreta del de CREATURE...

Que guapo això del bloc...DE VERITAT!!!!

M'he pillat una crema que es diu BLASTOACTIVA, no sé si és adient....si pogués aconseguir el CLIMB ON estaria millor...et faig un truc i a veure si ho arreglem bowwww!

buah, ja vaig fanatic pel LOVISINDIERrrr...

TRanki ha dit...

iep BULLAROLAS...

Qui ho deia això ???heheheheeh!!!

Motivació NO EN FALTA...falta TEMPS...crec que hauria d tenir una vida per fer de bloquero, ua altra per fer d'alpinista, una altra per fer de esportiu, una altra de bigwallero i encara em faltaria temps....

Bé, mirant de combinar si la feina deixa temps pot ser tot una pinzellada fanàtica de cada cosa...

no m'oblido de la ALTERNATIVA5 que tenim pendent allà a la NOrd, per on pujava la cabina...que ja comença a fer caloretes!!!!!

salva ha dit...

Nens petits i bloc es una molt bona convinació.

Fàs un parell de blocs, jugues una estona i tornes a tibar...i així no els i entra caca mentre estàs al crux d'una via, ni estàs patint per si cauren barranc aball.

T'esperem per Can Boquet.

Fins ara

Lila ha dit...

Ei ori, sembla que estiguis il.luminat! Per mi està bé, però encara no supera escalar amb corda i ni molt menys escalar una via llarga... les sensacions que et dóna una disciplina i una altra són totalment diferents!Crec que no es poden comparar.
Tot i així no et negaré que vam passar un bon dia i no m'importaria reperir-ho.
No sé qui ets Salva, però estic totalment d'acord amb tú, si tens nens és ideal, evites bastants cabrejos, ja, ja, ja!!

zombi ha dit...

ummm.....la primera foto amb sona....felicitats fanatik!!!!!!records!!!!!
salut i roka!!!!!!!!!

salva ha dit...

Lila, crec que vem coincidir en aquella trobada blogger a Sant Llorenç quan l'Arnau era molt, molt petit.

Jo tinc dos petits i si estic amb ells he desistit de sortir a fer corda i he descobert el bloc. Ademes puc pujar amb el Zombi i em queda al cantó de casa.

Fins ara

Lila ha dit...

Hola Salva! i tant que era petit, tenia 4 mesos!!!ara mateix et mentiria si et dic que ja m'enrecordo de tu, suposo que si et veiés si que et reconeixeria. Doncs res, si algun dia vols quedar amb nosaltres i els petits per fer bloc ens ho dius!
Adeu!!

TR ha dit...

Ei Zombi..l'has encertada...és el "power of mind" bow!

Salva...sense cap dubte,....

LILA...iepa bowa, ojitoq uye t'estas fent la reina del blog...joderr quina OKUPAAAA! Aquest finde a repetir eh?