diumenge, d’agost 14, 2011

Repudiado de Edén F.A by Talo Martin

De la mà de MANU PRATS, aquestes imatges explicant la realitat de l'art de la placa tècnica més genuïna a Cavallers.

Ha estat un camí iniciat pels visionaris que van trobar en aquesta vall un racó inèdit amb una escalada diferent a tot el que es feia fins aleshores, i a base de treball, diàleg i persistència van acabar creant l'escola sencera,amb vies de tots els estils i principalment slabs inhumans i llargs.

Amb en Luichy davant de tota la colla, centenars i centenars de línies precioses recorren plaques que mai haguéssim imaginat. Amb el 7è grau institucionalitzat en vies com ULTRAKUMBA , LA TUMBONA o los SRES del A0, LOS CONGUITOS, FUERA DE COMPUTADORA, tota la paret de L'INGLÉS, la FOCA PIRENAICA i DIMENSION RAPPEL...

Lloses de granet llis on algunes regletes i patates són oasis de possibilitats enmig de passos de fè i capacitat d'equilibri...els gats treballen al límit i les iemes esgarrapen micropreses.

Amb les vies pioneres superades una nova generació de rutes encara més agosarades van anar marcant el camí de la dificultat cap al 8è...BLACK MAMBA i FLIPIN PALAN, la CRIS-PLANB, COBRA CANARIA, i l'alliberament de FREDDY MERCURY...el camí cap a una dimensió de dificultat pura on, apart de creure has de "saber" i "poder"...o potser al revés...no ho sé...

Repetint la FREDDY MERCURI ( avui 8a), vaig veure que aquella inmensa placa encara tenbia possibilitats, i va ser amb en TALO MARTIN quan vam decidir crear una via que concentrava tot allò que havia estat succeïnt a Cavallers durant aquells anys en quant a bellesa i dificultat.

REPUDIADO DEL EDÉN és la darrera creació ( en vindràn més segur) que en Talo s'ha encarregat d'encadenar ( hi ha un inmens abisme entre fer-la de primer o en toprope). Una primera secció que guanya dificultat duu a un crux amb un mosquetoneig cabró, i un bloqueig de espatlla que quasi sembla impossible...un tram de canto en bavaresa invertida i una secció final amb un minilance i bloqueig a patata on acaba la dificultat...40 mts de viatge penjat del buit i levitant pel no res...això és REPUDIADO.

Aquí el vídeo per als verdaders creients del SLAB...a gaudir-lo!!! Felicitats de nou TALO ( imatges de MANU PRATS i en MECA de pacient assegurador).

Repudiado del Edén, 8b slab FA from Talo Martin on Vimeo.

7 comentaris:

Manu ha dit...

Aúpa ese Oriol, que pena no haber coincidido éste año.
A ver si en septiembre tenemos posibilidad de subir otra vez.
Un abrazo!

tranki ha dit...

iepa MANU, inhumanas fotos y inhumano video...ahí se vé el savoir faire..hahah!


Joder a ver si nos vemos en Septiembre!!!! UN ABRAZO!!!!

Gatsaule ha dit...

Realment impressionant.... Un slab de 8b, pensava que això no era possible....

uasunflower ha dit...

molt bona la placa a Cavallers, a ver si algun dia toco la Fredi o los Repudiados, ahora que he superado la Cris y la Cobra :) Me sirve bien esta experiencia ahora en Noruega, granito es la mejor roca de todas!!!!

Talo ha dit...

Joder, vaya post anterior (te agradezco el intento de escribirlo en castellá, pero entiendo el caló vuestro tmb, despres de 4 anys amb la chacal) Me ha gustado mucho te doy las gracias tio!
Muy guapo y fluir como básculas de nanogramos sobre las regletas
MANTENME FUCKING INFORMED!

4Recauxutats ha dit...

Que grans el Talo tu i tot plegat felicitats!

TRanki ha dit...

HI TAleitor...com et vaig dir AKABARÂS CATALINO BOW...temps al temps que tiren més quatre tetes ( que tu has duplicat padrazo!), que totes les llambries del planeta...

Thanks pels ànims, pensava en tu quan fluia!!!!

RACAUTXUTATS: oju que a SANT POL-SAGARÓ, més enllà de les BALELLES ( just girant a la dreta per la costa , en un raconet on vaig anar amb kayak, vaig veure una via equipada...la haviem escalat fa MOLT ( 25??) anys en tosrop, i ara hi ha claus i crec que un tascó...una JOIA amagada damunt del mar..queda dit!! Gracies per la visita bows...aquest hivern crec que SI que m'afincaré uns findes per stfeliu...