diumenge, de febrer 24, 2013

HISTORIES DE ST.BENET

Un mite de la escalada esportiva a Catalunya, en JOSEP BATLLE, té un bloc on recull histories d'aleshores i reflexions d'avui.

Algú que ha estat punter en moltes disciplines ( primers VUITENS a l'Estat i a Catalunya i repeticions inicials de vies com el MIRALL, solos increïbles per Montserrat, equipaments pioners de vies avui mítiques...), capaç de entendre aquell moment, el pas del temps i sobretot de ACCEPATR-HO i no caure en un romanticisme acomodatici i voler fer d'aquella època un moment estatic i inamovible sinó evolutiu.

D'això se'n diu saber ENVELLIR, que, només per una lletra podria entendre's EMBELLIR.

En RUBIO, a més,és un excel.lent recopilador de histories i gravats, i, d'entre aquestes, en destaco una de divertidíssima, que explica el PERQUÈ dels pedrots que descanssen davant l'ermita de ST. BENET.

Actualment s'usen per posar un slack line, per recolzar-hi les motxilles o per pendre el sol mentres esperes la caloreta per escalar...el seu orígen, però, és més que curiós, i alhora lligat amb un altre històric de Montserrat, l'ALBERT IGLESIAS, que, des de la seva botiga a l'Avinguda Gaudí, l'ESPORTS ALP, a més d'un ens va vendre els primers equips d'escalada, els primers gats Boreal...etc...

He somrigut molt en llegir aquesta anècdota, gaudiu-la:
http://josepbatlle1556.blogspot.com.es/2013/02/amb-flaire-polvora.html

4 comentaris:

Josep Batlle ha dit...

Collons Oriol! Només puc dir-te que acabes de regalar-me el meu minut de glòria. Gràcies pels afalags. Que més puc dir?
Salutacions i respecte envers els que el mot "compromís" us acompanya quan sortiu a escalar.
Salut

TRanki ha dit...

Hey Rubio, com et vaig vaig comentar privadament, simplement.vam tenir.models a.qui.seguir i.com mes.llegeixo menys me n arrepenteixo de.tot...salut bow!

en Girbén ha dit...

Deixa'm-ho dir: les col·leccions de flors, d'ocells, de bolets i d'orquídies del Josep són una aportació extraordinària al saber montserratí.
Tant o més difícil que tatxar una de 8a és aconseguir el retrat en primer pla d'una esquiva merla blava.

lete ha dit...

M'ha agradat molt això de saber envellir continuant fem el que t'agrada.