diumenge, de juliol 15, 2007

NOUS PSICOBLOCS a TOSSA !!!

El deseo vence al miedo...
Mateo Alemán (1547-1613) Novelista espanyol


Dissabte al matí la cova de l'esquerra de Tossa va estar unes hores "on fire"!!!


Després de superar caravanes de banyistes l'Armada del Vallès ( Jaumet, Josete, Pol, Ara i Ivan, amb altres amics), va amarar davant la cova de Tossa, per veure "què hi havia".
Amb la Lila vam deixar l'Arnau amb els meus pares i vam baixar corrents cap allà, per no perdre'ns el festival.
Un cop reunits una part de la tripulació va desertar d'inmediat, escalaven poc i l'aspecte desplomat de la cova, junt amb un mar una mica violent, van incitar part de la colla a fer una "caleta" enlloc de una "coveta".

El Jaumet, ansiós, es va calçar els gats i va encarar la versió "light" ( des de la repisa), de "CHIRINGUITO PLAY"...va fer-la amb el repòs a la repisa al flash, i ja de seguida se li va veure el fanatisme en la mirada...
L'Ara i el Josete van repetir la gesta, amb reposos, alguna variant i igual èxit...i com que ja em quedava enregollat de tant "flashejar" vam decidir currar una mica i arreglar les instal.lacions per pujar des de l'aigua. Vam col.locar un parabolt per penjar una corda amb nusos, donat que el mar estava realment mogut i es feia difícil sortir-ne en cas de caiguda. Igualment vam posar un bolt damunt del desplom de la dreta, per confirmar que la sortida fos viable...i ho era!!!
El primer intent va ser desesperat...la línia no presentava continuïtat. Remullada i una altra bossa de magnesi...
El segon intent va ser un èxit parcial...la línia era bona, canto franc i un dinàmic des de un invertit a dues mans, fins un canto molt bo...peus volats i...i...i remullada...
Cansat ja de caure vam despenjar-nos del parabolt...i vam veure UNA SORTIDA POSSIBLE!!!...amb els cantos marcats el Jaumet es va encarar a la nova via...i la va encadenar al primer intent!!! Seguidament ho vaig provar jo i va sortir també...quina il.lusió!!!!!!!!...un desplom accentuat, canto bo, roca bona i uns 12 metres a la sortida...En Josete li va donar fins a 3 intents ,encara que entossudit en no dur magnesi, i el crux el va escopir a l'aigua sense pietat...
En Pol va arribar molt posat i li vam flashejar les dues vies que va fer seguides...

Fanàtics, vam intentar treure una sortia DIRECTA a la via que acabavem de encadenar, i novament la inspecció "per dalt" va mostrar preses viables...aquesta vegada el tema era més seriós, més roms, un invertit i una petita però franca regleta on calia ja apretar de veritat...en un intent "èpic" vam encadenar una TERCERA VIA!!!!! El Jaumet va caure en l'intent i el Pol també...
Allò era fantàstic, les ones bramant sota els peus, alçada mitjana sense ser massa perillosa, roca viable i dues vies guapíssimes encadenades:


"PSICOBLOG" (6c-10 ) 1a Oriol i Jaumet
"LARNAU" (proposta de 7a-12 . 1a Oriol). Sortida directa de l'anterior



L'accés ambdues es fa flanquejant per vires fins a peu del despom, es fa una fàcil travessa, es supera un desplomet per arribar a la repisa de partida i s'encara les vies.


La veritat es que NO SE SI PEL SOL i el MAR EN SÍ (que et deixa baldat), o per la ADRENALINA, però a mitja tarda estavem tots aplanats i molt torrats. Vam plegar veles i la veritat es que després de unes birres a la furgo-nevera del Jaumet, la Lila va conduir cap a casa i vaig dormir pràcticament fins l'endemà ( excepte el biberó de les 05:20 de l'Arnauet!!!).

Quan en sàpiga penjem els vídeos, de moment penjo la ressenya completa que anirem actualitzant.

EL GRAU: Marquem la dificultat NO DE BLOC sinó DE VIA ( no es tracta de boulders ni de travesses sinó de vies de totxo sobre el mar), i la ALÇADA DE LA SORTIDA. Entenc que la alçada màxima és la que quan s'encara la via has de estar disposat a saltar/caure...casualment, fins ara a les vies obertes aquest el CRUX és a dalt de tot


No tenía miedo a las dificultades: lo que la asustaba era la obligación de tener que escoger un camino. Escoger un camino significaba abandonar otros.

Paulo Coelho (1947-?) Escritor brasileny.

12 comentaris:

PGB ha dit...

Estas fet un fanatic Oriol, el proper cop que aneu a Tossa aviseu-me home! :)

Pels videos si vols et dono un cop de ma. El primer pas es pujar-los al youtube.com o video.google.com

Anònim ha dit...

Segur que hi torno el finde que vé...

I sobre els videos...joer escriu-me al mail a veuer si ho aclarem...son guapissims...

Jortx ha dit...

A veure què tal aquests videos! Ja els espero impacient :)

Després de l'experiència psicoblokera per Tremp ara estem buscant un dia per baixar amb la colla aquí a Tossa. Suposo que fitxarem aviat.

Una cosa, hi ha alguna cala o platgeta relativament a prop perquè es banyi la penya no escaladora?¿

Anònim ha dit...

Hola Jortx!

precisament uns 150 mts abans del mirador on aparques hi ha una CALETA amb platja. S'hi arriba aparcant abans o bé des del mirador, pel CAMI de RONDA, tirant enrrera, en direcció a Tossa.

TAMBÉ, des del mirador, i mirant al mar, si baixes cap a la esquerra arribes a una CALETA AMB BARETO i bon rollet, més guapa ( menys trankila), que la primera.

ARA, usant la ressenya, hi ha 3 vies obertes i guapes. Just a la baixada a la cova vam deixar un boot amb xapa per instal.lar una corda vella amb nusos i sortir, quan la mar està picada.

En quant a les vies una és de HIPERCANTO (Chiringuito play)i les altres ja són més durilles. La PSICOBLOG és molt guapa, de bvona presa però moviments més durs. La LARNAU té una tibada de les de veritat, en un rom un invertit i una regleta...i la sortida cal veure-la bé i no sepistar-se...a mi em van flipar.

OJU que estem parlant de una paret de 12-15 mts màxim, amb 10 de desplom, en un raconet, i sense alternatives encara obertes...de moment estem inverstigant, a veure què surt. Al meu entendre les tres vies ja valen molt la pena, especialment si us mola el temilla, però no vull crear falses expectatives i que la penya es decepcioni...quan pengi els vídeos ja direu!!!

Anònim ha dit...

ami tbe me cau la baba, brrrrggrgrgr.

jo mi apounto JA, ara, vull tibar sobre les onadess, je,je.

no us desquideu de mi, he jortx, tlf al masfi fixeeheheehehhhe!!!!

salut ia flinyar a mort!!!!

Ramon solso

Jortx ha dit...

Tranqui Ramon, que tu ja fa dies que tens plaça reservada ;)

Gràcies Uri, tota aquesta info m'és molt útil. Ja t'explicaré com ha nat quan ens hi acostem!

Piju ha dit...

FELICITATS PIRATES, NAVEGUEU BEN AMUNT X SOBRE EL MAR!!!

...ja tenim un altre Tossa on escalar...

Anònim ha dit...

Per qué es diu psicoblock? Ho entenc en "trajectes" d'alçada com podria ser un tsunami en "terra". S'ha de rebatejar amb el terme "psicoclimb" el que fan allà a l'U.K. amb el GRIT?
Crec que component "psico" s'en troben en totes les modalitats. Per tant, animeu-se a rebatejar-la:
WATERBLOCK (com la cançó d'Abba), SIBLOCK (per el "sea"), ...
I per qué "bloc" si escales més que qualsevol del totxillos del San Benet?
MU-LLANSOL? (de fet, són "solos"), un MAR-i-SOL?
un SKALA-CAL? (de cala)

Anònim ha dit...

hehheeheh!

Joer BIRDIO, no sé, a MAllorcxa deie "fliñar" de Flipar Ginyat...

La veritat és que són tsunamis o totxos, però encara millor perquè la caiguda és sobre l'aigua i l'alçada és NO PROBLEM a no ser que caiguis malament ( d'esquena, fent un taloneo, etc...).

El Josete va comprovar el "vol" des del crux de "PSICOBLOG" i cap problema..a no ser que et peti res a la sortida pots saltar en qualsevol moment...

Sobre el nom...què tal Psicoblocbujarrin??? Són psicoblocs de pa sucat amb oli...hehehehh!

Saluuut!

Jortx ha dit...

Iei Tranki!!

He vist el teu comment al blog de l'Ozzy! Amb el curro i tot plegat tinc poket temps per currarme un mapa (a més, mirant al GoogleEarth no em situu pas).

T'ho intentaré explicar de paraula:

Entre la sortida de l'eix Transversal i l'entrada a Roda de Ter (o Masies de Roda), hi ha un trencant a mà dreta (venint de l'eix) que et porta a Tavèrnoles.

És una carretera normal i es veu.

Has de passar de llarg aquest poblet i continuar... A partir d'aquí i al cap de no massa estona (2-3-4minuts) veuràs un rètol d'aquells petits típics de rutes en BTT que diu ermita de Savassona o alguna cosa semblant.

Sé que tens un primer aparcament un pèl xungu a l'esquerra (l'ermita també la veuràs a l'esquerra, junt amb una franja de roca arenisca) i també es pot aparcar més endavant, a l'esquerra, despres d'un revolt de dretes.

Els primers blocs queden sota l'ermita i a la tarda hi ha ombra i hi sol passar airet.

Després ja només és perdre't per allà i hi van sortint blocs...

Si continues per la carretera i trobes un cartell que diu Fussimanya és que t'has passat, la zona de bloc està entre aquesta sortida i el poble de Tavèrnoles.

Ja sé que no és molt, però de moment només et puc ajudar amb això...

Vinga a blokar bou :)

Anònim ha dit...

direccio roda, abans d'entral al poble a ma dreta direccio panta de sau i parador de turisme.
pases tavernoles i on dos corves de dretes seuides aparques, millor el 2º P, hi han contenidors perque t'ubiquis.
ves-hi un dia entre setmana el finde ta a petar!!!
segur t trobes el xevi, el ferran o el serra, t'ho ensenyaran encantats, son com part del bosc, je,je.

salut i roca
rramon solso

Anònim ha dit...

Ostres moltes gracies,

Ens hi acostarem, i igualment cap a la tardor! Amb el crio tant petit són llocs que ens van de puuuta mare!

Siau!

Oriol