diumenge, de novembre 23, 2008

Whippin'boy ( el ploramiques )

El Mestre BEN HARPER té moltes cançons genials... però en la seva línia "blues" en destacaria dues amb lletres de les que fan vibrar.

Junt amb "WHEN IT'S GONE IT'S GONE" ( i amb estructura, temàtica i instrumentalització molt similar .Una melodia simple on en Harper i la seva veu multifuncional, la seva guitarra i una caixa de pedres semblen una orquesta...
) , la "WHIPPIN'BOY" és de les que tenen més "punch" de la seva línia més ROOTS:

Em pots necessitar, també et vull,
Em pots alimentar, que també m'agrada,
Però no em manis, que no et seguiré,
Aviam si ho pilles, no em fa por,
No seré el teu "pelele"...

Whippin'boy sembla que es tradueix com a "cap de turc" ( to Wheep= fuetejar), o "ase dels cops"...i "Wheeping" és plorar...no sé...abans
de saber-ho el títol "PLORAMIQUES" em va sugerir el nom per una via nova...i ara em costata de canviar-lo...GRACIES a qui m'ha passat la TRAD. tantmateix!!!

================================================

EL PLORAMIQUES 7c (proposta) 18 mts. 1a asc 22/11/2008 per TRANKI i amics. Equipada per TRanki l'Agost del 2008. 40 moviments en desplom de 45º a horitzontal, calen 15 cintes. Esta amb parabolts del 12, del 10 i intermitjos del 8 per muntar-la en Ae...ojo al desmuntar, en toprop és un pal i baixant si caus et menges terra...millor "baixar-la" de xapa a xapa en Ae...més segur. A veure si la prova algú i confirma la cotació ( menys impossible..més seria...compromès?)
=================================

Crònica:
AQUEST FINDE HE ENCADENAT EL "PROJECTE" a TORROELLA...de nou una via bona i difícil a l'Empordà!!!!!!!...el que passa es que vénen amb comptagotes..ara ens hi posem seriosament i amb la colla estem equipant noves rutes, de tots els calibres..."EL TREN PETIT" ( PGB) i una nova meva...i en queden 4 o 5 evidents i moltes per trobar en un raconet a resguard de la tramuntana.

Divendres em vaig adormir davant del foc, somniant pedra i recordant buit...calia reposar.

A les 8:30 ja feia tard a la cita amb els LOCALS ( ZOILO, PEP, GEMMA,XEVI, SERGI i un altres company)..i en PGB i l'ALBA m'anaven trucant també de manera que ens trobem tots pujant la tartera.

Ràpidament escalfo col.locant cintes, fa bona temperatura però el sol molesta a la cara...m'espero una estona. En ZOILO fa la PRIMERA ASCENCIÓ ROTPUNKT de IRON MAIDEN. El seu "7a", durillo i molt bonic...ben trobat. BIENNNNNN !!!!

"Provo" la meva via....a veure què surt...JOER, ja sóc de nou al repòs.!!!..crits d'ànim...faig el bombo final i al pas final..floto i encadeno....m'he saltat la darerra i em llenço per cel.lebrar-ho...QUINA PASSADA...!!!

NO SÉ COM GRADUAR-LA...darerrament no he provat res dur i tot em va sortint prou bé...buf...ho deixo en 7c? En 7c+? Ostia 15 mts de sostre-desplom només surt això? Hi ha molts trucs, empotres..i realment la veig més fàcil que EL CRAPULA o ÈPOCA NEGRA...bé..també fa temps que no les toco...no sé com aniríen ara...YO QUE SÉ!!!

Tampoc tenia nom...em pensava que sorgiria mentre la assajés i ja esta encadenada...buf. l final improviso una mica

Provem la via pionera, surt un bon 7a+ o 7b amb pas fanàtic...que guai...i hi ha espai per altres vies!!! Joer que bé...en unes setmanes ho tindrem acabat...a veure què surt...

L'edemà encadeno "sit" i escalfant un bloquet on a l'estiu i agobiat de calor ni m'aixecava...al costat de casa...un 6a+ d'aquells tontos que amb fred cap problema...i fotem una costellada de cal déu...cervesa, foc, xai i al vespre futbol...

18 comentaris:

PGB ha dit...

Bouuuuu! Això de l'artifo et prova! El ploramiques x 2!!!! A veure si proves El Tren Petit el proper dia :)
Hauré d'acabar de netejar uns peus que sonen molt buits i segurament els hi cauràn als propers repetidors però millor fer-ho abans que ningú no es faci mal.

A la dreta de la teva nova via, vaig veure una bona linia (caldrà tirar avall alguns blocs) que té pinta de ser facilonga, no crec que arribi a 6b (just abans de la canal de la dreta). I a la banda dreta sortirà alguna via més facileta :)

Ara me'n penedeixo de no haver pillat la camera per haverte fet fotos mentre equipava, però estar penjat allà m'estava matant i volia baixar lo abans possible! Igualment no dubtis que el Ploramiques ha de tenir un bon video! Ja hi tornarem! ;)

Anònim ha dit...

I et dec un soparet bow...la propera que ens veiem ok?

A muerte amb el CAU

Marieta ha dit...

7c li has posat????? jo no l'he provat però em sembla que tu cotes dur, eh??? XD posa-li el plus, home!

Anònim ha dit...

Ei MArieta...

NO sé...es que la veritat es que estic una mica descentrat darerrament...ho comparo amb vies que he fet ( poques) de grau similar...

Aeroplàstica---ploramiques és més pilosa i igual no tant a bloc...i AEROPLASTICA ja em va semblar suau respecte a vies de 7c+ de aquella llargada i despom.

Si la comparo a URUK HAI 7c+ de Calders...segur que és menys

Si la comparo a EGOCENTRISMO...no sé...és diferent però fins i tot em sembla més dura EGOCENTRISMO...no sé!!!!

OStres quan ho tinguem equipat tot veniu-vos a fer una ullada...no és cap passada però mola, et petes i les vies són interessants, de moment n'hi ha cinc ( 7a, 7a+/b, la ploramiques, un projecte del PGB i un de Meu...SISENS ALTS...)

UN 7c+ de COVA és molt dur...i a mi em va costar dos pegues bons i dos de muntar-la!!! molt estrany...però el canto és proper i franc ...i no hi ha grans bloqueigs...

Això si..ultraguapa, a tu et molaria moltíssim...fins i tot té dues xorerretes!!! ;P

Marieta ha dit...

jijijijiji
flipo amb la memòria "cantística" que tens!

Ferran Guerrero ha dit...

Guai al final has volat per la via i ha caigut, tros de bow, i saltant l'ultima, en mi es habitual que salti xapes si no rapo, aixo de xapar cansa i treu power.

A veure si puc pujar un dia a provar-la, inhuma.

A muerte Tranki que aixo ja no te freno.

Anònim ha dit...

guai bow..veuràs que guapa que es...

ens veiem

i per la vostra zona què tal?

Anònim ha dit...

guai bow..veuràs que guapa que es...

ens veiem

i per la vostra zona què tal?

Anònim ha dit...

guai bow..veuràs que guapa que es...

ens veiem

i per la vostra zona què tal?

Ferran Guerrero ha dit...

De moment no hem tornat, cap a l'Emporda, pero crec que en breu hi tornem, dos semanes o aixi, tinc fa un any parabolts comprats pero estan en la furgo d'un col.lega.

Ja tinc el mono.

Anònim ha dit...

Només un apunt Bou!!!
plorar no és whip... és weep, (em sembla ara l'alemany m'esta putejant...) whip es de fuet/fuetejar...
Per altra banda felicitat!!!! a veure si coincidim algun dia k ja comença a tocar no????????'
k fots divendres???????'

MALUTA

Anònim ha dit...

Ei MAluta...la veritat es que et vaig trobar a faltar a la altra banda de la corda...allà a MOntserrat l'altre dia..quina paranoia bow.


LA cançó del HARPER la LYRICS diu WHIPPING, per tant deu ser una mena de "ase" dels cops, o de FUETEJADOR? no sé...què seria whipping boy?

Bé, el nom de la via es quedarà com a EL PLORAMIQUES!!!! heheheh!

JA TOCA COINCIDIR. Ara que m'he estrenat de nou ja tardem en anar al Frare?

Anònim ha dit...

whipping boy = cap de turc

Anònim ha dit...

Moltes gracies anònim...osti..ara no sé si canviar el nom de la via?

"Cap de turc"??mmmmmmm...

BUf, no sé, també queda bé...però ja m'havia "conceptualitzat l'altre"....

Gracies per l'aclariment!!!!

la família ha dit...

el ploramiques és el germà d'en bustos(saba alcalde),o així l'anomenen des d'unes declaracions que va fer quan encara era cap de la policia local o ja havia plegat, després d'uns aldarulls al bemba de repartir estopa etc, va sortir per la t.v. amb el cuento de la llagrimeta, aquí tots el coneixen per aquest nom.

Anònim ha dit...

Curiosa coïncidència...enca
ra em fotran una visita els urbanus de saba...per escarni a la autoritat...

No s'estava malament al bemba...i aprop del municipal!

Anònim ha dit...

Hi BBy,

Good routes !! We went there on sunday!

IRON MAIDEN: One move, I did a Dyno.

7b: Another dyno. Harder, but not so diferent than IRON

Ploramiques: Crazy roof...picking moves...you, fucking vamp, will tell me the tricks!!!!

SEVIDE ha dit...

Podries fer cinc cèntims d'on està el sector que equipeu pels que sóm de la zona? Més per provar les vies d'en PGB que les teves, pel tema del grau, clar.
Si no vols fer-ho public, t'agrairia un email.
Merci
Sergi