dimecres, de juny 16, 2010

Tsunamis a StBenet

Boulder alt? Via curta?

Els totxos com el Manolito, la Agulla del Pelake, el Calimotxo, Paco, Quiste, la Bauma de Stbenet, i potser fins i tot l'Agulla del Pas de la Burra, són "pedres" de entre 8 i 12 metres que segurament a l'altra banda de l'Atlàntic s'escalarien sense corda i amb una pila de crashpads.

A mitjans dels 80 no hi havia aquests medis ni la mentalitat bloquera, i en certa manera fins i tot ara a Montserrat no hi ha quallat massa aquesta disciplina a pesar de tenir bastantes possibilitats...no en sé la raó...l' aproximació? La "dispersió" dels blocs comparat amb altres zones? La oferta massiva de altres estils d'escalada?

En qualsevol cas a base de pujar i pujar a Stbenet, i havent escalat blocs en zones més adequades, una nova òptica permet enfocar algun d'aquells totxos en que vas ja amb confiança, com a "solos" o "tsunamis"...de vegades amb Crashpad, de vegades sense...és qüestió d'inspiració.

Ja des de fa temps vam polir les possibles del Pelake, el Calimotxo, alguna del Paco, del Pas de la Burra i aquest darrer any al Manolito...em queda el totxo del Moto però em fa por...l'estil de passos i la recepció són el que determinen la decisió i vies amb sortides molt altes o complicades, i cantos roms o de "tacte" ja són més perilloses...igualment és difícil convèncer a una colla de fanàtics que es pugin els matalassos per fer una estesa sota un bloc que, la majoria no consideren escalable en solo sense un petit risc de fer-se mal...generalment les hem fet amb un sol crashpad o simplement sense...a més de ser vies "conegudes" tens l'aventatge de poder provar-les completament amb corda i després "reconvertir-les" en bloc...i la veritat es que es veuen completament diferents!!!!

En aquest vídeo, escalfem a DIRECCIÓ OBLIGATÒRIA, un 6a+ "curt" de tota la vida. L'endemà vaig aconseguir SISDÉ ( 7a que em va semblar 6c justet), PILÓN (7a molt dur segons la versió) i BRUTUS ( 7b amb sortida complicada)...
De fet on vaig patir més va ser a la HUELES a MIERDA ( 6a), amb un pas a dalt que encara no he entès a pesar de sortir traient guspires...BASTARDO (sense usar els picats...)......PILLA CACHO, TOSTAO, DUENDE STORY, PABELLÓN, SETAS MÁGICAS, El 6c del pas de la Burra, NO PASSA RES, AS DE BASTUS,...i algun dia l'ENERGÚMENO, encara que aquesta ja demana molta decisió a dalt...no sé...FALTA ESCUMA A SOTAAAAAA!!!!!!

13 comentaris:

david gual ha dit...

Si bou segurament serían tsunamis al ianki ,encara que aqui amb la corda primer els asimiles molt be, pero segueixen fent respecte... Jo he fet varias vegades la Direción y un dia la Pilon y la No passa res.Hem vaig plantejar fer la Lucky ( com va fer el Canijo) pero hem vaig rajar... No se si val la pena, el preu a pagar en cas de caure no hem compensa.Recorda que es va trencar un canto al Enanito va fa un parell d'anys, qui ho diria no? Per cert el mes hardcore segueix sent el de Andrada a Entre las cejas...

David Gual

TRanki ha dit...

BUah DAvid...el MC canna ja sta molt per damunt de les meves possibilitats...pensava en l'energúmeno...a més la caigda no et fa rodolar fins el monestir!!!!

La entre las Cejas no la va fer el Knijo???? Ami la via no em va semblar KILLER...un cop m'aixecava hi ha elspassos per arribar a la PRIMERA BAnyera (Que si etas megafort igual flutes) i aleshores enlloc de anar per la dreta ( tele) li trincava un mono a la esquerra..petit però fiable...i llençava ja a la següent banyera...i d'allà al cim..oju però si vas fort MAI caus ( xapava un buri...). segurament ell la va fer en la versió dels megalances...quiina angunia..si ja fa cert iuiu amb cordaaaa!!!!

M'haviesn dit que en brecs havia fet la PARANOIAS (que també ha petat ja la patata!)...aquesta síq ue és warrra-warrrra...o la per a nens grans...buffff...é que sónb tant aleatòries que MAI tens la certesa de flotar-hi...la Lucky del pal bow...massa explossion...

buah....

I tens raó...no val la pena el preu a pagar per un SOLO...ja sempre que ho he provat és megacontrolat...elq ue si que em molaria algun dia és tenir uan estesa de crashpads i anar mirant què es pot fer...sempre ho he provat en solo ( grau "baix") o amb una merda de deep eyes que a partir del metre i mig ja no serveix per res...hehehe

TRanki ha dit...

Per ecrt...brúuuuutal la asc. del prisi...

ës un detall, però FLIPES amb la imatge on destenses la mà abnas de pillar el canto...

bow, a morte...vai veure el Jordi, que diu que estava provant el combo del pedráncano..inhumao eh? A veure si li surt!

A cuidar-se tendons bow! Saluteeeee!

D.F ha dit...

Hola Uri

El dia de la Bastardo ya te dije que no te arrisegaras, y te caiste con cuerda en el intentoq ue deberia haber sido en solo...

Y al final la has hecho?

No te flipes bou que eso no son bloques...ni el suelo tine arena o hierba.

O no recuerdas el megaswing de la brutus?...yo aun me rio viendo como se te iban los pies en el lance lateral!!!

Tio,q ue ya tienes una edad!!!jajaaja!

Hala a cagar!

D.Flowers

TRanki ha dit...

flowers cabronatzzo...deixa de fer el dumingueru i puja de nou al temple, infidel...!!

david gual ha dit...

Bou, si el Canijo la va fer abans, sense treure merit la tenia super controlada, pero el Androide la va fer a vista i tot seguit en solo, rollo pique... jo tambe penso que es suau de fet el Canijo (equipador-primera) sempre ha dit 7c+.
Bou es tendons ja be, ara lluitant amb la PUTA CRISIS¡¡¡¡ Epoca negra...
Merci per tot lo del prisi... i comentar-te que si vols pujar al braç pega'm el toque, vull anar pero no trobo el moment o el company.
Salut

TRanki ha dit...

Ei DAvid, bow!

Si la compatem amb SORPRENDENTE, o el 8a de TRINITATS ( els nous)...buah...tantmateix és una mena de boulder, depèn de com se't dona,...jo t'assguroq ue traient el pas que es fa per la "tele" tal i com el vaig treure ( recte, per un monodit petit d'esquerra) la cosa queda més facil...no sé..petr mi l via és UN DEU!!!!

Em piro a escalar i de visita a Italia uns dies...quan torni no em faria res fer una ullada al Braç, a rematar el que pugui...et truco fixe!!!

Guai el tema tendons...!!!

Salut jefe!

Pd: tema vídeo..al césar loq ue és del cesar..i el pluspalsalón...;P

Mohawk ha dit...

Osti!, així la "Entre las cejas" és assequible?, me la recomaneu bous?

Per cert, David, dissabte estaves a la Moratona?, i aprofitant... impressionant el video del Prisionero, pa flipar!!!

david gual ha dit...

Donç si , es assequible.... i si, dissabte vaig anar primer a la Visera i despres a la Moratona....
Salut!!

Mohawk ha dit...

Nosaltres érem els que dissabte passat marxàvem de la Moratona no gaire després de que vosaltres arribéssiu...

A veure si algun dia puc provar la "Entre las cejas" i veure si està en una altra òrbita o tinc alguna possibilitat, ja, ja, ja... Si és tan bona com la cançó ja valdrà la pena...

A tibar-li bous!

Bullarolas ha dit...

Krak..... que estàs molt bow... i no et despistis amb el salitre aquest estiu... (no et despistis molt, vull dir!!!! ))))

Anònim ha dit...

Quina passada! sou els meus idols!! Esteu superforts i encadeneu vies superdures!!!i en solo!!!!1
Sant Benet,és un lloc molt dur com per fer solos, no penseu?!!.
Bé és curiòs veure la gent com es frota en aquests blocs! Jo vais intentar l'unicorni i casi!!

TR ha dit...

ANONIM...

Ens fa mal la cara de ser tan guapos, la veritat!!!

;P

STbenet és com qualsevol lloc...el que passa és que mentre en altres llocs les vies són més altes aquí són de un "tamany" entre bloc i via...d'això va el post...en quant a "duresa"...el solo que apareix és 6a+ o 6b...en "bloc no superaria el 5+ o 6a...

En quant a les vies piades ( fins a 7b), el grau ja s'acosta més al dels blocs alts...PILON en bloc seria 6c...en grau de via esta de 7a...la BRUTUS esta de 7b i en bloc seria just 7a/a+ o menys...no té passos tant extrems.

La UNICORNI, com dic sempre és la MILLOR VIA DEL MÓN...l'altre dia comentavca que si tingués un bon tou d'aigua a sota seria el psicobloc més BRUTAL de la GALAXIA...somniar és gratis no?

SAlute...