diumenge, de gener 16, 2011

Uruk-Hai, CALDERS

Aquest finde hem repetit, altre cop des de la Terra Baixa cap a THE VERTEDER, el gran desplom que alberga línies santes i poderoses que contemplàvem des de baix i ara comencem a solcar...

Si la darrera sessió em va permetre entrar al regne del buit eskerp a través del COMBO ( 7c local), aquest cop vaig poder encadenar la increïble URUK-HAI ( 7c+/8a local). 25 metres de desplom absolut, amb entrada comú de sostre a campus...una línia molt bonica amb algun repòs i pas de regleta final.

A través dels truquills comencem a "entendre" Calders, i les vies costen cada cop menys intents, i van caient cada finde!

En el vídeo l'encadene complert de aquesta via per part de un escalador ( Ruben) que he trobat a Youtube...es veu (excepte el pas final de regletes) pràcticament totes les seqüències...amb salt final inclós ! NOTA: a la sortida del sostre inicial l'escalador es salta una xapa ( acabant el campus)...actualment aquesta xapa ha estat eliminada, no era útil però cal anar en compte en assegurar...no hi he caigut cap cop però sé que no es toca terra...ojuuuu.


Sobre "Homes ORCO" aquest nom li queda a la via que ni pintat...


FLASHPOINT ( abstenir-se onsighters): Després de veure diversos mètodes acabes confirmant que hi ha gent MOLT FORTA i GENT MOLT PUTILLA...jo sóc dels segons...la URUK és una via que amb una mica de investigació es pot reduir a tres seccions entre bons reposos ( als que pots arribar trinxat).
SOSTRE INICIAL. Cal arribar fresc, amb mà dreta, al BIDIT PISTOLA ( dits 1 i 2 des del polze), peu dret en banyereta alta, peu esquerre apretant invertit gran a sota, regleta esquerra, i a campus llençar a esquerra i ajuntar mans. A partir d'aquí no calen més campus i e spot anar fins a xapar la següent. Si es fa un curt repòs s'arriba a el repòs bo més fresc.
MUR INTERMIG DESPLOMAT. Sortint FRESC del repòs, agafar amb esquerra ( ia juntar dreta) el canto just al damunt, peu dret "clau" en una baixadeta visible i anar de esquerra a pínça no excel.lent...creuar peu esquerre al davant i saltar a la banda dreta de el rom, amb mà esquerra, pujar peus i anar ràpid de dreta a una bona presa en punxa, al costat.
A mi em va bé, un cop xapat, ajuntar mans i canviar, pujar peu dret i llençar dreta a plà arquejable...canviar el cos de sentiot i llençar taló dret a la mateixa alçada de la mà...com es pugui (jo ajuntava mà per darrera), llençar a dalt.
UNa seqüència de bona presa ens mena a repòs bo..per fer-lo bé mola talonejar esquerra, mà esquerra al centre de la presa ( canto òptim) i mà dreta alk costat, menys bo però eficient.
PART FINAL: Creuar esquerra damunt de la dreta, peus per baix ( bona presa) i anar a la horitzontal amb dreta...pujar peu esquerre a taquet i davant la cara tenim un canto semibó. Drta en bon canto a l'esperó, talonejar esquerra i mà esquerra en bon canto a dant, creuar totalment dreta, a la esquerra, hi ha un canto semiplà, aguantar, esquerre a canto millor, dreta ajuntant i esquerra, de hombro, a fissura del diedre. Xapar bolt que no té cinta o saltar-lo i xapar el següent ( ojo la cinta final esta una mica tocada)...REPOSAR a la fissura diedre.
EL PAS FINAL és de controlar-lo i tenir un mínim de power....agafar amb mà dreta el TAC que hi ha enmig del diedre, es pot fer pinça invertida...a dalt a la esquerra hi ha dos cantos, agafar el de més amunt ( més rom), fer peu mà a damunt del tac ( talonejant) i passar mà dreta en canto tridit horitzontal que hi ha enmig del diedre...amb aquestes preses posar el taló dret millor ( punta taló clavat entre diedre i microsostret), apretar fort de esquerra i anar a miniregleta amb dreta...si seguim fent palanca amb la punta-taló drets dreta, es pot llençar esquerre a calaix que hi ha damunt la regleta, si aneu apunt de caure es pot rebotar dreta al calaix. ho he fet de les deus maneres i encadenant m'anava millor el mètode de creuar...

9 comentaris:

Marieta ha dit...

the verteder, Sí senyor. La uruk hai aquesta la vaig provar un cop i em va fer tal por l'entrada que no l'he provat més. Això d'anar a campus i sortir amb la xapa lluny em va acollonir. Suposo que ara ho veuria amb altres ulls, però per si de cas no vull saber-ho jejejejeje Suposo que després de llegir el teu post no tindré més remei que provar-la el dia que hi torni, en fi...

TRanki ha dit...

Ei Marieta,

El pas dur ( el campus) es fa amb la xapa al davant, i un cop tens "la teula" ja es poden posar peus i mirar de "no caure"...és rotllo "rudellar", canto gran a muerte. La putada es que no es pot provar en tosrobet i que no et pots "parar" a mirar com es fa el pas...tantmateix remarcava que mentre que el pas dur és e´més dur de la via, la sortida es fa sempre...


LA via és boníssima, més pilosa i extenuanat que res...VAL LA PENA. Si fa fred els propers dies el lloc genial, si segueix igual els bons pegues a la tarda!!!!

Antonio ha dit...

Buen encadene bou, no llores que hibas flotando!

Yo hace dos años que la pruebo y te la meriendas en 4 pegues...que cabrón!

Anònim ha dit...

booooooouuu !

Ets un Uri Hai o un eunuk gai? hahaha!

Un ploramiques és el que ets bowot!!!

Tens una bona llista al Verteder, a tatxar com un home !!!

TRanki ha dit...

Antonio: Ya lo digo, hay gente FUERTE y gente PUTILLA...me quedo con lo segundo...me funciona más, porque lo otro mis sufrimientos me cuesta..pero si habia penya que lo gacia todo a campus!!!

Anonim@: a muerte bow, THE INVERTEDER...

Antonio ha dit...

Bou, mucho campus pero yo solo vi un encadene a Uruk

Mas vale truco en mano que campus volando...puretas al poder!

TRanki ha dit...

Antoniu,

Que cabron que ets...ja veurem què fas d'aquí a 10 anys!!!!

Buenu, si..puretilla y con orgullo..

Pekas ha dit...

Puretillas power... !!!
( y orgullosos..;-)))

Nunca me gustaron los Uruk-hais...
;-))) A MUUERTTTEEEEEE.. con ellos... ;-)))

salut i muntanyes.. !!!

Tranki ha dit...

Encara tinc alguna cosa a fer! No m'imagino quan sigui així...fins ara per mi la ecalada sempre ha estat progrés!

Qaun des de la carretera, i des de peu de via, mires l'inmens desplom se't posa quelcom a l'estómac...l'angunia i alhora una atracció violenta per la lluita...no m'imagino què devien sentir els de Gondor veient-ne milers fent sonar les llances i grunyint, abans de les grans batalles...