dilluns, de setembre 17, 2007

TRES PONTS i 10.000 GANS

Foto el blog del BIRDIO: ELS INCONFORMISTES( esq.) 7c/c+ i ESPERIT JOVE (dta) 7b+..dues linies sense desperdici...
Aquest dissabte vam anar a la bonica paret de TRES PONTS.

Tot i fer ja un parell d'anys que està als destins frikis de molts de vosaltres, jo tant sols hi havia anat una vegada aquest estiu i de rebot.

Es tracta d'una zona d'accés facil, Gran nombre de vies, peu de via ideal, molt de desplom, roca molt guapa i pila..molta pila.
En una hora i mitja o dues desde BCN, ens plantem al pàrquing amb la Lila i l'Arnauet. Carreguem el material i com una minitropa de nòmades ( inclòs el bressol portàtil, que sembla una hamaca de paret!) ,i ens dirigim a les vies

A la paret s'hi arriba en pocs minuts, seguint un sender equipat amb algun passamà i algun tronc per sortejar passos que si bé no són gens complicats, carregat amb un crio a la motxilla del davant, la corda, el material i a la mà dreta el bressol ( 10 kgs), va ser una mica engorrós.

La paret agafa ombra a partir de les 14:00 aproximadament...la temperatura hi és molt agradable, i tot i tenir el Segre als peus, no hi ha humitat. A l'hora bona van aparèixer la colla del Penedès-Baix Llobregat, i de seguida vam poder compartir corda, escalfament i bon rotllo...L'Arnau, estrenant bressol, va portar-se MOLT BÉ, i vam poder escalar tota la tarda mentre dormia placidament al peu de un 8b...( a veure si se li enganxa el tema...hehehehe).


La Lila va escalfar en un 6b (el primer llarg de un 7a+. Via num 36 sense nom a les ressenyes), però no estava molt fina i va declinar seguir escalant, així que em va assegurar i vam estar una mica més apalancada.
Fet el 6b vaig pujar a mirar el segon llarg...un 7a+ d'esperó, canto gran i final de regletes amb bons peus...genial i molt bonic..algun "aleje" però controlat...va sortir a vista i em va semblar facil...En aqueste vies de vegades l'equipador busca una línia, però acaben sortint noves variants, preses o combinacions que fan que la penya vagi optant per la versió més "facil". La via té una 45 o 50 mts en total..ojo al despenjar-se! Mlt guapa i aèria...
Seguint amb el bon rotllo, uns companys havien muntat un 7b+ molt guapo ( guapissim de fet), ESPERIT JOVE ,que solca la part dreta de la megabauma central...des de baix si et diuen que és 8a+ t'ho creus...el desplom és al.lucinant...Vaig gorrejar un "top-rope" i em va sortir al flash, trobant una manera un mica dolorosa ( empotre de monodit dret), però per mi més facil que com em deien que agafés el canto del pas difícil...vaig baixar molt inflat però content.

El Xavi ( en haviem vist a Paparres i a Guilleumes), buscava algú que l'assegurés al 7c/c+ de la part esquerra de la megabauma, ELS INCONFORMISTES..i com no, vaig acceptar encantat...(dues vies que volia provar i les tenia muntades! Caram, des de la Xylum em vé tot rodat! heheheh!).
Aquesta via és una de les linies més ALUCINANTS que he fet darrerament. 30/35 mts de recorregut desplomat enmig de una paret que en els dos terços superiors està farcida de megallastres invertides...sembla impossible, i hi ha molt de canto!!!!
Tantmateix la paret impressiona, i a dalt, encara que no és més de 7a+ de pila extrema, els bolts allunyen fins a 5 mts, pel qual entre la llargada de la corda, la comba, i la distància, un petit saque de seguida s'allarga uns 15 mts o més...ESPORTIVA a l'ESTIL MANRESÀ....( o tb com a l'estil Fuixarda)
El Xavi va muntar la via...jo flipava amb els passos i les distàncies. Vaig fer un primer pegue en toprope...el pas complicat (6ª xapa encara que les dues primeres no les xapavem) no em va sortir...estava flipant, un lance a presa dificil d'agafar, enmig de un considerable desplom....La resta de la via la vaig fer a vista-flaix...em calia resoldre el pas!!!!!!!!!!!! Vaig baixar i vaig veure la manera en que em podia sortir, però ho havia provat aïllat...em sortiria venint des del terra?
El Xavi va fer un segon intent...haviem trobat una bona seqüència i el seu objectiu era fer el pas fins al primer pseudorepòs...HO VA FER!!! va reposar penjat i va encadenar, al límit fins al top, amb una sola caiguda!!!!.
No sabia què fer...estava cansat i una mica espantat, i memoritzar 35 mts en un sol toprope és difícil...recordava la seqüència dura, i la part de dalt l'havia fet del tirón i trobat algun truquet més enllà del què m'havien flashejat...¿ I ELS ALEJES?..joder, hi ha algun tram en que has de vigilar amb la cama, a no endur-te la corda o entortoligar-te amb ella...és desplom, no passa res, no pots fer-te mal, és friky!!!! Per molt que em punxaven no ho veia clar...fins i tot en algun tram la corda passava per alguna llastra inmensa ( i si s'enganxa ..?). I si caic a més hauré de fer el cuc 15 mts? impossible...
Eren tonteries!!!! Pressionat per la Lila i amb els ànims del Xavi vaig treure la corda..objectiu: arribar a la 7ª xapa..i després ja veurem!
Vaig pujar fins al crux..I VA SORTIR EL PAS!!! Vaig trobar un emptre de taló boníssim i el cor se'm va posar a lloc...vaig fer un moviment més i OH NO!, no puc xapar des de l'empotre de genoll que havia trobat! el xape és obligat!!! A sobre una cleca marcava una regleta de peu amagada, i vaig trepitjar la cleca enlloc de la presa ( adherència...ja m'ha passat DUES VEGADES en una setmana..que tonto)...vaig fer molta força i vaig sortir del marrón...un aleje, xapar. dos alejes...xapar, i ja era al repòs!!!!!!!!
Joer quin pati, joer quin esgotament, joer que lluny que està el seguro ¿ XAVI! PER ON VA LA SEQÜÈNCIA? De sobte estava en blanc..veia molt de magnesi i m'espantava equivocar-me i fer el vol del segle..ostres...
Però El Xavi em va orientar, la Lila em va animar, i l'Arnau no va plorar..i poc a poc vaig anar filant aquell rotpunkt tan bonic i tant impressionant...

Vam celebrant el tema acabar amb unes cerveses i uns cargols a Organyà....

He trobat unes RESSENYES BONES al BLOG DEL XAVI GRANÉ (http://alturgell-xgrane.blogspot.com/2006/08/tresponts.html)hi i a la web de CAN ROMU (gracies Birdio)...són les més correctes en quant a grau i actualitzacions... ( n'hi ha diverses, però amb el temps els graus s'han anat assentant i hi ha vies noves o ja encadenades que abans no sortien). A més en recullen també els noms de les vies...
http://photos1.blogger.com/blogger/1666/2796/1600/Tresponts.8.jpg
http://photos1.blogger.com/blogger/1666/2796/1600/Llistat%20Tresponts.3.jpg
http://www.canromu.com/ressenyes/Tres%20ponts-sector%20Bon%20combat.pdf

Pd: Gracies als bous de Cervelló i voltants. Xavi, Claudia, Ferran, Diego i cia, per deixar-me gorrejar els toprope, els ànims i tal !!!! Ens veiem tibant!

11 comentaris:

Mohawk ha dit...

D'on has tret tanta pila, brau?

Anònim ha dit...

El hombre de las interminables aventuras (jejeje)
Veig que per fi t'has animat a provar el "nnn". Veus?

M'ha sapigut greu que fessis servir la meva fot sense permis. Em deus un parell de flashos (quan pugui per que el que es ara ...)

Per cert, en el blog (web) de Can Romu surten els croquis de la cova de davant (pels més fanatics que no poden esperar a que s'en vagi el sol)

Vinga, que descubrint els "nnn" se t'acumula la feina que no vegis!!!

Anònim ha dit...

ja t'ho diré el dissabte, quan m'estampi contra la MOi i la Muara...joer quina por...després fem el deskite a la paret gran eh? I no val escaquejar-seeeeee!

no sé tio, es veu que dormir poc i fer peses usant l'arnauet ( com tu amb les canelleres), va bé!

hehehe.

Anònim ha dit...

Ostres Birdiu...et demano perdó...mo tenia res per il.lustrar..i d efet citava la "afont"..

Trankiq ue els flashos els que vulguis..i perdó de nou...ara seriosament.

què són els NNN? Tu sempre tan criptic!

Anònim ha dit...

a) Mai en fasis cas o t'ho pregis seriosament (o mes del compte). Era una excusa per a treure't els flashos de compromis ;) (no estic acostumat als emoticonys, sorry)
b) NNN, NO. nnn. Quants ponts hi veus tu? (tb podrien ser jabalis, però)

PGB ha dit...

birdio ets un cas! xD

pels profans: a nnn, nm o mn... jo hi veig "3 ponts" ;P

Ets un tros de bou! Dissabte no et pararà ningú! :D

Jortx ha dit...

Tres Ponts és un tripì tripi! I jo només he provat els sisens!!

Sé que el Tati s'està currant unes noves ressenyes i que no les penja perquè vol toooots els noms... si és que aquest home és perfeccionista amb les topos i tot!

Salut lolailo!

Anònim ha dit...

Birdio: Joer tiu, pofale, NNN tres ponts....


Realment en un BLOG ( buscant tresponts al Google), vaig veure una afoto de inicis de segle passat, on els TRES PONTS eren sobre elo segre ( de banda a banda), i no en els laterals...

De fet entre el nano, el bressol i tal i tal no estava molt per la feina...hehehehe

JORTX: No t'ho pensis, hi ha SETENS que s´çon de tant de catx i poiloska, que amb el bloc que tens i una mica de redbull els fas amb una ma als jortxs..heheheh!

Podriem fer.hi una nova trobada bloggera no? A Organyà es menja de puta mare...hehehe!

PGB: Dissabte NO SE què faré ( de escalada eh?)...ahir vaig anar a la CALAVERA, a provar un 8a de l'ISAAC CORTES...quina colleja més inhumana! "Provolone", 30 mts...la sortida és un lance de un 7c+, que abans em costava molt i que vaig fer calentant 8 poer tant no és que tingués el dia tonto...).

En canvi l'entrada i el crux és un BLOC continu...inhumà, amb cabntos d'aquells de mitja falange, i crostes, i peus llisos i puntes de pedra descolocades..que t'obliguen a apretar els tendosn al límit i que fanb que en dos passos estiguis mort...

Només vaig fer un puto toprope i es vafer fosc...però la impressió que em va donar és que si allò és 8a la Xylum és 7c de pila...es que era incrïblement duraaaaa rotllo els 8a's de Marius Riera i els d'Arbolí en la seva època killer ( heu provat la VIRUS al Falcó o algunes vies del Dard?). Brutal...al final em va quedar una secció de dos metres per resoldre...

MOHAWK!, necessito el power regletero que tens, a veure si m'expliques com fer el paaaaaaaas!!!!

Piju ha dit...

Bo el relat del rotpunkt, em suaven les mans llegint-ho i ja buscava el magnesi, je, je.

Que tal la Xilum, es pot montar des de el 6c de xorreres?, està molt sobada?

Jortx ha dit...

Uri!

Acaben de penjar l'actualització de les topos de Tres Ponts, cortesia del Tati, al web de Can Romu.

http://www.canromu.com/ressenyes/Tres%20ponts.pdf

Ara per ara són les més actualitzades i alguna que altra cosa difereix de les del Miquel Blanco.

A decotar :)

Anònim ha dit...

uaf Jortx...hi ha algunes "decotades" eh!?

ës una escalada difícil de cotar...

per exemple:

El PRIMER LLARG de la via 44 marca 7a+ ( a mi me la van dir de 7a)..quan en realitat és un tram de regletes que pot ser simplement 6b...és molt estrany.

En canvi la via dels INCONFORMIESTES la posa de 7c quan és més dura que la 45 ( Xarrup) seria més suau ( passos bloquets però sense tanta pila, i amb un repòs on pots seure pràcticament...).

Suposoq ue va segons la manera d'escalar de cadascú...aqui el que prima són les vies atlètiques amb molt de canto ( grau apretat ...suposoq ue la penya esta molt bou), mentre que les més tècniques, o de presa més petita estan cotades més altes ( vies més complicades on apart de molt de plafó t'has de saber col.locar...).

En qualsevol cas tampoc s'han fet tantes rebaixes ni tant exagerades..i el lloc és superguapo de collons....