dimecres, de juliol 22, 2009

EL MOVIMENT (Psico a Tossa) DIVERSIONS i RESPECTE

El Mar...

A voltes roent, a voltes fresc, amb les calmes i les tempestes, amb el calor i la humitat o la brisa...tot es combina i fa que a l’igual que les muntanyes, el gel, la neu, els camins, el verd de l’herba, o els rierols...sigui sempre cambiant...és MOVIMENT...queda enrera ja la visió de la rimaya de l’accés a la Comanche...queda enrera el diedre de 65 metres i el fluir amb la J. per la paret inmensa amb el gran buit al voltant...ara soc sol damunt l’aigua..però sento el mateix...vibracions, variacions i moviments, canvis constants que em fan fluir a través d’ells...tot es mou i m’agrada també...

En aquesta Foto o següents: LARNAU 7a+/10 a Tossa. Bella via de pas a bloc en rom i regleta. La variant directa per la dreta ha esdevingut FLOWTHING 7c/`c+ de dinàmic bloquero i de precisió...Avui les preses están humides, demà seques, al matí fa recalor, al migdia el sol esclata contra les espatlles i els roms tenen millor tacte...tot es mou i en una estona la vista s’acostuma a quest entorn oscil.lant...de cap per avall al repòs, un altre intent boig a saltar cap al caire de la regleta TRIDIT...la bola de sortida “ha petat” (¿?? Diumenge hi era!!!!)...la roca també és variable...MOVIMENT.
El sol es mou també, il.lumina l’horitzó, la galta dreta, l’espatlla dreta, el cap, els ulls,l’esquena, la galta Esquerra i se n’anirà més tard...MOVIMENT, passa el temps..més moviment...una altra ona, i una altra, i en perdo el compte. Quan surto trepant espero el moviment de l’ona per pujar a la presa i sortir de l’aigua que em fa ingrávid...peso més fora...em fan mal les mans, m’asseco i hi torno...salto i caic de nou...buffff...

Molts pegues...però no m’avorreixo..és la BÚSQUEDA del moviment, en tant sols 8 metres, amb un crashpad líquid que m’acull burleta a cada remullada...volo de cap, de cul, de costat, en espiral...tot a tenor de cada postura des de la qual l aroca em projecta avall un i altre cop, cada vegada, aquest maleït i alhora adorat MOVIMENT...és com una mena de juguesca entre la roca i un aprenent de bodyshatwa que sap que hi ha “el truc” però no logra copsar-lo...no tinc cap altre sensei que el mar dins del cap, les oïdes tapades, el moquet al nas, la sal...

Ara sembla que m’he pillat millor, però caic
Ara sento un flow en saltar, m’aguanto un instant de la regleta, però caic...
Quin espectacle les 30 guiris borratxes al iot...”GO!GO!GOOOOOO! Yipieeeeh”...però caic
Ara ja estic sol..la parelleta enamorada ha pirat a l’altra cova...suposo que no a escalar...em concentro millor..però caic

I caic,i caic, i caic..i torno a caure…

Circumstàncies…la humitat, les mirades, que si abans ha passat un paio amb els gats gotejant i això no pot ser, que si estic descentrat a l’univers i això no pot ser, que si se’m fa tard i no pot ser que davant d’un moment còsmic com aquest ( ho és???) estigui patint per si un minut més o un minut menys....que si...buah...EXCUSES...

UN darrer cop? ( de vegades funciona la miniaposta mental que em faig, com si del darrer intent en tragués una força final...), però com que m’autoenganyo i en realitat sé que no és el darrer...caic de nou.

Foto anterior i la de sobre: Rotpunkt a SOLECITO 7c+/12. Pas a bloc a l'inici, baixet, resistència i final de coets amb dinàmic estil "Rei del Mambo" amb ja una mica de aire sota els peus...via deu estrelles de CALA BARQUES. Mallorca ( Foto: Mar Roig)

Avui no, ni demà...algun dia...he sentit el meu cos més acomodat al repòs, que no em canso tant en moure els peus en aquells dos segons abans del lance...bon flow...sortirà...és la BUSQUEDA, EL MOVIMENT de les coses, la vida és BUSQUEDA, de VIDA, de MOVIMENTS, és MOVIMENT, ÉS BUSQUEDA, la búsqueda es vida, la vida és búsqueda...”sortirà”.
Encadenant al segon intent AFROMAN 7b/15 a COVA DIABLE. MALLORCA. Via deu estrelles de sostre i canto, resistència atlètica i sortida trepant ( 6a) a 20 mts sense complicació...en la guia clàssica apareix com a 7b+, en la actual com a 7a...s'apropa més a la cotació guiri que a la local...(Foto Mar Roig)
Bellesa i Roca a LOCK,STOCK &TWO SMOKING BARRELS 8a/20. Una noia francesa testa la seva coordinació en un intent no fructífer al lance clau de la via...per provar que no quedi, devia pensar...la via anterior que va provar sense encadenar-la era 6c...(Foto Mar Roig)
LOBSTER 6c/20. Una bona i alta via de la que surts amb el cor a cent després de un sostre on volen peus a una alçada similar a les cadenes d'AGONIES o el Gruyere, el darrer moviment facil el fas amb taquicardia divertida...En la FOTO, Pol lluitant desesperat instants abans d'una perillosa caiguda que va acabar amb els companys treient-lo del mar...al final de vies llargues no usar magnesi es pot pagar amb un bon cop contra l'aigua...cal apendre a caure, anar ben equipat segons les circumstàncies, i ser conseqüent...en aquest cas apart del fort cop i l'ensurt dels rescatadors no va haver-hi conseqüències greus...(Foto:Mar Roig)
Com deia en Girbén...de 3.400 a -2 mts (quan em submergeixo)...el mateix fanatisme, encara que l’entorn, les persones i les coses canviin...sé que trovaré el METHOD, és qüestió de temps, de deixar fluir “la cosa”, allò que ens fa trobar la sortida, EL MOVIMENT DEL MOVIMENT.
"FLOWTHING" 7c/c+ 8mts, TOSSA Juliol 2009.

Ja fa dies que la gent em demana quines vies hi ha a Tossa, altres l'accés...us deixo el que fins ara crec que hi ha, i com arribar...sobre els graus...buf...ni cas...és tot orientatiu...la dificultat "pura" seria en grau Stbenet ( no FB), i si li afegiu un miniplus pel tema de estar a pèl sobre el mar, o una lletra si escaleu amb els gats molls i sense magnesi...pos surt el que surt.

NOTA IMPORTANT: No es una bronca, però sí un toc per tal que ho tingueu en compte els qui us sentiu aludits:

1) La base on la gent descansa ES PLENA de burilles...és cert que h ha pescadors al tard..millor que siguin les seves només les que es queden...
2) EL PSICOBLOC és una disciplina de la escalada esportiva, o el bloc, o el que sigui....hi ha qui se'l pren com una activitat poc seriosa ( cap problema)...però hi ha qui li agrada com ua activitat totalment seriosa...escalar mullat apart d'absurd ( qui escala xop una via generalment, sense magnesi i al sol?) provoca que el que vé després es trobi cantos humits, mullats i suats...en general la humitat és un factor a tenir en compte en el psicobloc...seria millor que fos la mínima inevitable no?
PER ACCEDIR a les vies NO CAL MULLAR-SE i nedar per arribar a les vies...si no sou capaços de fer el destrepe ja no cal ni plantejar-se les vies ( molt més dures). EN CAS DE CAIGUDA no costa res portar tovallola, alguns peus de gats secs, bosses de magnesi de recanvi, magnesi líquid...i currar-s'ho pel que vé després...o no?...és desesperant veure algú talonejant amb el gat regalimant on tu just després vols pillar-te per provar un projecteUs imagineu algú ue arriba a un bloc que proveu fanàtocament i s'h posa amb els gats mullats i enfangats i les mans untades de crema?...És una qüestió de respecte als companys...En 3 anys no he vist ni un sol encadene en l'estil "tarambana"...

17 comentaris:

Anònim ha dit...

bene bene !!!! funkyrespect!!!!
salut!!!

PGB ha dit...

1) La "escaqueig" que entenc que és la "Travessia Josete", correctament seria la "Via del Pako". Que el cop que vam descobrir la zona, va ser el primer en encadenar aquesta línia!

2) Correctíssimes les teves "suggerències" de no escalar moll.

3) Arribo a saber que s'ha convertit en un abocador de burilles i al igual publico res. M'ha molestat molt!

TRanki ha dit...

Ei Pere...en principi el tema de les burilles "encara" no és un problema...igualment hi van molts pescadors al vespre ( aquest any no n0hi he vist) i apart de esquer o fils també fumen...les onades s'ho enduen tot però precisament al lloc on es "reposa" d'escalar és on hi ha més burilles...abans que es dispari el tema calia deixar-ho clar...crec que millor això ( i advertir sense reserves a la penya si veus res quan hi ets) que no pas secretivitzar un sector...no sé...

recullo la info sobre la via del PACO!!! Sorry...de fet l'escaqueig ha esdevingut una via singular. es baixa pel tunel-canal de IV i es fa la travessa com a via, un moviment aeri i bonic i es va pillant de costat la llastra de garn canto, el final d ele svies dures...No hi havia pensat i fa dosanys en Josete la va "inaugurar", creiem!

Salut bow!

Anònim: Yeah man...psico is fonki...

jd ha dit...

hi he pujar a provar-ho un dia tio! fes un toque quan hi tornis a veure si m'hi acosto neng

Que guapes les fotiquis

TR ha dit...

Iepa JD.

A les tardes, a partir 15:30, uan vulguis.

Aquest finde no però igual l'altre segurament...

Amb un bon flaix estalvies remullades...és un totxet rotllo McCanna, crux a uns 8 mts màxim, i sortida a 10 facil...interessant. La millor hora de 13:00 a 17:00.

fes u truc si vols anar-hi next week ( aquesta he de reposar)

jd ha dit...

esos intensivos... nomes lliuro els divendres aquesta hora.

M'apunto lo del finde seguent, a vuere si ho provo d'una vegada. I si en fas estalviar remullades creume que t'ho agraire molt. El agua pa los pezes!

TR ha dit...

heheh...tranki bow...mola dur uns quants gats unes bosses de magma i tot solucionat...

Són vies "baixes" amb bastant de canto...les "dures" de la dreta ja piquen més, dos bloqueigs i un pas a bloc en defineixen les maneres...roms i taloneigs a mort...

I si vols AIRE d everitat també hi ha algun altre lloc...el que passa es que allà la sensació taquicàrdica és MOLT més dura i la por et baixa bastant la capacitat de tibar...a 25 mts no es veu igual que a 8/10!!!

Mola més començar per les covetes de Tossa...

JA quedem!!!!

O.

Fernando ha dit...

Una buena actividad y unas buenas sugerencias.

PGB ha dit...

Hey bou, ja saps que jo no sóc amant dels secretius, però em molesta lo porcs que poden arribar a ser alguns: burilles de cigarret als forats de la roca al costat de reunions fent via llarga, peus de via esportius fets un femer (brossa, tabac, papers...), i ara la repisa de Tossa.

A veure si la gent recapacita, que tenim molt pocs llocs com aquests i molaria conservar-los com quan els vem trobar.

Salut mestre!

PGB ha dit...

Me n'oblidava, ahir vaig encadenar el 6b+ del gruyere de primer posant les cintes ;)

Unknown ha dit...

guai pere per 6b+ , felicitats.

pel k fa a tossa i les burilles, que esperaveu? es inevitable, som porcs per naturalesa i polits per la societeat.

ja te digo si cambia volar de 10 o 20m, es simplement ell doble, i a mes diria q la por creix exponencialment.

guai pel la feina q feu a tossa.

uri, ja s'ha sortit per dalt i baixat d cop a la cova! flipant!

TR ha dit...

Ei pere push push, que ja veus que encara no has arribat al limit innnat!!!

En quant a burilles: En principi no m'hi ficava, però els dies d'intensiu vas mirant, i la veritat es que se'n comencen a veure i no on la penya pesca.

Una merda de burill pot arribar a contaminar molts litres d'aigua bona...apart del criteri estètic...

I ja no diguem de la "costum" de escalar rotllo "monstruo que sale del mar"...jo flipo...i després diuen que el grau pica...i nosltres allà esperant "la bona hora" per tal que les preses tinguin bon tacte...bow, va ser desesperant..i amb el que ratlla obrir una via " a osties" amb la possibilitat d penjar-te per mirar com es fa el pas...

JOSEFINO....bow, t'he fet un mail...BRUTAL...em cuso la boca per no xerrar...

Roger(cal ferrer) ha dit...

Bones bou!

Ja veig que no pares. Flotant sobre el mar. Ai le mer!
vaig anar-hi un dia i les sensacions varen ser bones. Costa trobar un tacte agredable però val la pena.
He sentit veus que diuen que hi ha una cova x l'escala on tambè s'hi pot escalar. Ja tens més feina.

Fins aviat i records a la Lila i l'Arnau!salut

Ferran Guerrero ha dit...

Bowwwwwwwww, ja torno ha estar mig operatiu, sense internet a casa, pero mig operatiu.

Suiza es buffffff, grandios, m'he enrecordat molt de tu, tapies verges les que vulguis, canals a l'hivern a peu de cotxe, i fred que era el que buscavem, un dia tibant a 13 graus, inhumano, gran dia va ser aquell, l'ultim jajajaja.

El primer que he fet al arribar es mirar el teu blog, i m'has fanatitzat del mil, tinc ganes de visitar Tossa, pero hem fa por que estigui a petar de penya, intentare anar un dia d'aquets entre setmana o si no ja al Setembre que segur no hi haura ningu i encara l'aigua es deixa llepar una mica.

Bona cronica i salut.

P.d, cap a la segona quincena d'agost estare per el Piri, BOi mon amour, gritstone non stop More fireeeeeeeeeee, aquest va ser el crit de guerra a Suiza, els italians van flipar molt, amb la torne dels tres garitos que vam fer xapant-los tots tres, More fire, uloppppppp.

TRanki ha dit...

hehehe..

Ei Ferran...vaig pensar MOLT en tu els darerrs dies bow...hahahah...semblem bujarrills...res que vaig fer una de les bestieses que de vegades CAL fer...de les teves..i bow t'admiro....

A TOSSA NO PROBLEM, no és el lobo como lo pintan..a tot estirar els findesen hora punta, sinó generalment la penya es mou a les vies on tu calentes i ja esta...si veus a algú "mullant" li demanes educadamentq ue et deixi passar abasn i no problem...la gent és bona,,,

Si vols pujar-hi algun dia m'avises, a les tardes jo hi fugo ocasoopnalment, i t'ho ensenyo...

BoÍ...joder CRISIS-CRISIS..aquest any em sembla que VENTOSA-CAVALLERS serà un BULLIDOR FANÀTIC...ja ets la quarta o cinquena persona que hi va, sembla que manca pressupost o la gent necessita frescor desesperadament...i jo a mallorca...de riure bow...en 15 anys no havia convençut a nin´´u i quan renuncio ara vé tothom...guai bow...!hahha
fes un toc si vols fer un afternoon per tossaken!!!!

deeeew i records a la xati...ja explicareu les mogudes nightgore...qui hi hagués estat!!!!

Buji ha dit...

Rebow com et prova l'estiu amb el mar. Bona Tossa session!

Si que és trist trobar-te burilles per les roques, siguin de pescadors o escaladors.

Hi ha molta gent que no se sent gens còmode desgrimpant i prefereixen anar-hi per mar, si tenen pànic de desgrimpar millor que no ho facin, s'ha d'anar en compte! Però és veritat que és desesperant de veure com comencen a escalar regalimant aigua per tota la via (a mi em fa més por escalar amb els peus de gat molls).

Salut!

TRanki ha dit...

Ei BUji..

de vegades sap greu anar de pelma, donant lliçonetes i tal..però es que si no fos així crec que hi ha gent que més per mandra de rular mentalment que pèr maldat acabarien amb el món...sembla una tonteria, una burilla no és res, al cap de dos mesos esta que ja les veus...

respcte a les humitats...el mateix, no costa RES fer-ho sec i no putejar als fanàtics de veritat!

deeeew