dijous, de juny 07, 2007

Ara QUE VE LA CALOR ( parets a l'Ombra ) AGONIES

Ja s'acosta l'ESTIU i amb ell la calor...platja, crema solar, bikinis, sal i sol...o FANATISME AL QUADRAT!!!
S'allarga el dia, el vespre és l'hora del rotpunkt ialguns horaris "intensius" permeten que amb alguna escapada ràpida des de BCN caiguin aquells "projectes de tarda" que a base de visites es van configurant com a ROTPUNKTS.

Al llarg d'alguns posts penjaré les "AFTERNOON SESSIONS", es tracta de llocs on deixar-se la pell a les tardes, llocs d'accés ràpid, ombra i escalada interessant. Possiblement algunes d'aquestes parets els interessats JA LES CONEIXEN, però serveixin aquets posts per a aquells qui busquin info fresca i recent sobre aquets sectors...

LES AGONIES
Sector MOLT INTERESSANT. Vies MOLT PODEROSES, amb molta continuïtat i alguns passos durs. Si bé pels locals es tracta d'una zona de entrenament, val la pena dedicar-li unes visites per encadenar aquest conjunt de vies en un planxa de 25 mts desplomats sense cuartel.


NO HI HA VIES FACILS, de manera que tant l'escalfament com els rotpunkts es desenvolupen en un grau mínim de 7b. Si bé a la banda oposada hi ha un parell de vies de VIº, són velles i pov conegudes. NO valen massa la pena. En el mateix sector , just a sota la parte, hi ha un bloc molt fanàtic i desplomat. Mirant a la paret, a les 16:00 ens quedarà la pARTE DEL MELÓ, amb dues vies ( 7c+ i 7a+) molt dures i estil St Benet. No estàn reequipades i els esbarzers se'n menjen la base...)
LES VIES



TOTES les vies són de grau força ajustat, encara que com a tot arreu, unes visites faràn disipar-se alguns dubtes respecte a que es tracta de línies molt bones, molt resistents i amb una bellesa indubtable. Tot i tractar-se de itineraris "classics" oberts a mitjans i finals dels 80, la seva continuitat i duresa, barrejant trams pilosos amb moviments a bloc, fa que s'intueixi en elles unes formes i estils visionaris en aquells moments.
PROJECTE MORO: Darrer dels equipaments. Tram mo trencat a baix ( per arrglar), seguit de un desplom llarg i dur de preses "infierno"..per acabar.
De la ESQUERRA: Entrada comú a la "No hagas Broma" i la "CLAN"...es desvia un cop fet el pas del bidit ( repòs). Hi ha una primera reunió, on arribar iplica 7a+/b de bon canto...fina a la segona un parell de xapes fanb que la cosa es dispari a 7b+/c...TAnt sols imagineu fer la Pilon ( 7a) a St benet, després de 25 mts de 7a+...roca conglomerada de boletes i arqueigs.
NO HAGAS BROMA QUE EXTRAPLOMA: Curiós 7c+. Originalment se li donava 8ainf sense els 10 primers metres ( pas del bidit), que pes sí sols ja poden ser 7a...Fins la primera reunió fem un 7b..el tram de dalt só tres xapes que fan pujar a 7c+ mollt dur i a bloc. Imagineu la BRUTUS ( 7b) a St benèt després de un 7b de pila...Arqueigs i desplom despés de un mal repòs.
EL CLAN DEL BONSAI: Genial 7c+/8a de continuïtat. Més "suau" que la No HAGAS BROMA en quant al tram superior, en canvi la primare part té una pila molt considerable i cal fer un parell de passo ( rom i megabloqueig) més durs...Potser la més bonica.
A partir de la darrera xapa hi ha una versió "light", per la dreta en el darrer pas, que estalvia un moviment contundent amb la cadena a la cara, potser aquet pas li treu cert matís a la via...que cadascú escolleixi segons les seves possibilitats o ètica...
FUGAZZI: UN bon OS...8a increible i dur. Per l'ENTRADA DIRECTA, hi ha un pas ja molt dur on els baixos paguen penyora d'arqueig. La placa desplomada implica una lluita constant sobre forats amb poc fons, poc repòs i un tram final amb un pas dur lluny de la xapa i amb entrada a reunió on NO ES POT CAURE sota pena de un vol considerable però segur...estil EGARA...
La versió Light és entrar per NO HAGAS BROMA, encara que a dalt ningú ens estalviarà el susto...La via es pot muntar pel "7c de la cadena" ( just a la dreta)
DE LA CADENA: Si bé ja no hi ha la cadena, sinó 3 xapes per fer A0 o un 7a/a+ a bloc absurd. Just damunt ens podem asseure a reposar abans de iniciar la via en sí...Es tracta de una molt bona via, amb un tram més dur a baix, un desplom de canto molt atlètic i continu, i pas final de pose i força. Més suau que les seves dues anteriors veïnes...
CORAJE: Verdader OS de bloc...no puc aportar dades de la entrada directa tot i que es fa i marca 8a...la veig inhumana. La versió LIGHT per al dreta, es una entrada més suau, seguida per un seguit de bloqueigs sobre presa petita, monodits i llefa, molt tendinosos i tècnics..ojo als dits. No em va agradar massa tot i que és una via de referncia dels anys 8a/90...10 mts d'infern semidesplomat. A LA ESQUERRA el MON hi té un projecte galàctic....
OBSEVACIONS A TENIR EN COMPTE: Com he comentat la ZONA és un lloc amb accés ràpid on la gent de Terrassa ha passat hores i hores treballant les vies de manera que el grau NO ES QUE ESTIGUI AJUSTAT sinó que inclou tots els trucs i eficiències que s'han trobat a cada pas, en l'estil SINERGIC que caracteritza als locals. Al principi semblen vies de una dificultat molt més alta del que marca i el rotpunkt aparei com una meta llunyana i molt cansada. Amb alguna visita seguida veureu que graus i assegurances són on cal.
Donada la proximitat entre vies, es realitzen diverses combinacions possibles...deixeu volar la imaginació, veureu que no tot acaba amb les ressenyes, es poden treure combinacions de la NO HAGAS BROMA i la CLAN, en un i altre sentit, i en diverses alçades. Igualment des de la Fugazzi directa es pot accedir al 7c o cap a les dues de la esquerra...com més metres més pila, i el pas a bloc de la NO HAGAS BROMA..marca la guinda TOTAL a la TRIPLE DIRECTA....(8a+?8b?).
Properament algunes fotos...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

La Fugazzi entrava per la mateixa entrada que el Clan i la No hagas Bromas, doncs inicialment es pujava amb un electron a sobra el desplom trencat i una sirga. Posteriorment es va substituir per l'entrada de picats. Mes endavant es va fer l'altre entrada directe a la Fugazzi per estalviar aglomeracions. L'entrada nova que hi ha des del fons de la "cova" a volgut ser una entrada "natural" a la Fugazzi (no a la de la dreta), rollo "Moro".
A la Fugazzi, algú que la volia encadenar "sense por" va afegir un parabolt entre el ultim i la reunió. No hi va durar gaire.
A sota de les Agonies hi ha un dels BLOCS més interesants del Parc, fins a 7C+ (desconec novetats). En hi han de més senzill, tb, i força divertits.
Els de Terrassa (i contrades properes) tenen les Agonies (Clan i Fugazzi, principalment)com el Rocodrom de l'estiu (junt, però no tant, amb els Disposits) on fan series dia si, dia tb. Aquest fet ens ha fet treure-li essència a aquestes vies, que com a vies de "pililla", són sense dubte de les millors de Sant Llorenç

Anònim ha dit...

heheheh!

Hola Birdio, realment tens raó...ahir el MON estava "calentant" al clan, fent tots els bloqueig directes, sense ajudes i tal, no donava l'abast en recuperar-li corda!...increïble...se les tenia megaapamades, i veure'lm pujar ens va donar diversos TRUCS que no haviemn vist i que han estalviat molts intents per encadenar-la...

El Santi Marzo fins i tot em va comentar que abans ( molt abans), hi havia un electron per accedir a la via, i són "històriques" les fotos del Velasco jovenet i encadenant la NO HAGAS BROMA, en blanc i negre, en un desnivel prehistòric...com passa el temps!

Realment el sector està molt bé i les vies son totes bastant bones i ben trobades...

Vinga bou Sant Llorenç a tope!!! ( t'ho diu un santbeneddicte...)

Mohawk ha dit...

Ei TR, varies coses:

- Ja,ja,ja... ja saps que la continuitat no és lo meu; vaig veure força més assequible la "Coraje" (versió fàcil), que la "No hagas bromas..." (que és l'única que he provat de la paret gran), si és que sóc un petardo!

- Sobre la Coraje de veritat, no em puc aixecar de terra :P, pero prometo trabajarla, je,je,je...

- M'has d'ensenyar la Paret del Meló, no aconsegueixo identificar-la...

- Aprofito per revindicar les vies de l'esquerra, si que valen la pena, són unes tres o quatre vies entre el V+ i el 6a+ (llámame romántico)

Aupa St. Llorenç, però on estigui St. Benet, ja,ja,ja... A tibar-li papa!

:P

Anònim ha dit...

MOhawk..

T'infravalores tio...ets un puto bou, si arquejes a la Coraje com al plafó flipes...tio si a sobre no portaràs ni peses, ni farà calor, els gats són bons i tal!

hehehehe...

Al primer intent a la cLAN vaig fliupar...7c+? quin riure!..després a base de trobar truquets, en uuns intents la cosa ja sembla més normal...en altres llocs seria un bon 8a ( inclkús a St benet, ja que és més dura que la UNICORNI...però nbo sé..són vies magnífiques.

La coraje...buf, ojo que hi ha un monodit molt puta, i algun pas una mica tendinós..però a tu ja et va no?

La paret del meló és, mirant a les Agonies. a les 15:00 o 16:00, pujes una miqueta per una rampeta, i una minicanal, i dins una mena de minicanal hi ha el meló...home si les reequipeu seria molt bo...si vols t'ajudo..són vies MC Canna total, la TENDONES DE ACERO i una altra...

vinga, que jo sóc "papa" i tu "marit"..heheheh crec que te queda poc per assimilar les nostres condicions..ja veuràs.

Vinga bou a veure quan quedem eh?

Salut i unba abraçada!

PGB ha dit...

Genial recull Agonitic!
Aprofito i faig publicitat del meu blog :P

Agonies - Pere

Quines has encadenat ja, Oriol? Totes? :)

Ha de molar passar una tarda veient-vos a tots tibar com besties! :P

Anònim ha dit...

Iepa Pere!

de moment he fet la segona ( 7c/b), la NO HAGAS BROMAS ( 7c+ brutal), el 7c de la cadena i la Coraje variant LIGHT.

Li he fet tres intents a la CLAN i ja vaig caure a dalt, crec que la propera o aviat me l'emporto, el que passa es que és una via fisica i darerrament vaig sense dormir sempre ....heheheh!

Quan vaig fer el 7c de la Cadena vaig pensar que seria un bon lloc ( accés ràpìd, ombra a la tarda, vies aprop i sense repises, desplom, etc), per FILAMR allò que volies filmar!!!

Ostres vaig tant fanàtic i tinc tant poc temps que he penjat un post sense AFOTOS..però és le que hi ha!!!!

Si puc penjaré un CROQUIS amb els 50 i pico moviments de la CLAN!!!

siawwwwww"

PD. QUE ENCARA TINC EL TEU GRILLLLLLLL !!!!!!!

Jortx ha dit...

Ei Tranki!

Molt bona idea aixo de les Afternoon Sessions! Llàstima que jo em posi a currar de tardes ara a l'estiu...

No pots fer un Morning Sessions? :P:P:P O no matines prou jejeje

Anònim ha dit...

heheh Jortx!

Es que als matins CUrro...tantmateix parets guapes amb sol fins al migdia, i aprop del cotxe..mmmmmh, no sé CALDERS??? CAN JORBA el sector de la dreta )( odio africano etc)...Agulla del SENGLAR, CASTELL sector DRET...buf...la resta la majoria estàn al sol...

Igualment a MOIÀ a prmera hora ( MOratona) ia lguns sectors de la NORD ( sobre el túnel de l'Aeri)..

ah!, un lloc EXCLUSSIU matinal és la SIBERIA...joer, apa que no he matinat per arribar a trepar bé fina a les 15:00, el que passa es que està al cul del mónb i el millor de 8a no baixa!!

ostres, haurem de buscar llocs per als matins no?

Salut bou!!!!

Anònim ha dit...

El Clan, al marge de jocs amb cantos diferents, te 3 variants:

a) Just a sobre el desplom, atravesar per baix o un xic més a munt (més fàcil)

b)Un cop a l'alçada de la R de "No Hagas Bromas", fer un xic d'arc per la dreta (més fàcil) o tot recte (quan està mig xop de ploure és la única linia seca, més rom.

c) Un cop a la última, entrar tot recte o anar-se'n per l'esquerra a buscar repos (si fa o no fa ...)

Un dia proposaré a la penya "controlar el temps", doncs anant a la idea no crec que s'arribi als 2'. Veus, això es el que passa per fer servir algunes vies per a fer sèries. Se li perd totalment el respecte. I si et veuen sembla que t'estiguis "columpiant" o que siguis "no-se-qué". Però es que les tens tan assimilades que anant una mica be ...! Un Monk, per exemple, s'hi haurà enfilat ...300, 400 vegades? 10 anys (si no més) a 1 cop per setmana (si no 2 o 3) x 2-4 sèries x 3-4 mesos l'any ... Ves contant!

Anònim ha dit...

JOer

Sobre les variants només he vist que, anant a buscar la R, poits anar a una llastra a la DRETA i t'evites el PAS fINAL. Ho provo recte per si de cas, realment t'estalvies dos moviments finals que si vas "obert" et mores...

LA resta de variants..no sé , la faig IGUAl que el Monk.

Ostres el tio LEVITAVA calentant, era brutal veure com es columpiava. En Jaumnet em va expoplicar que un cop el va veure fer el 7c de la cadena unes 14 vegades...

tens raó, el que passa es que realment nOMËS l'he tocat una tarda i mitja...però si la comparo amb les del senglar ( ben petat o el de la esquerra de la SPRINT), o amb l'UNicorni...la clan em sembla "pitjor"..inclús comparada amb PRIMERA LINIA...a terradets, que són vies entre 7c+/8a i 8a consolidat..

NO sé, jo la trobo molt guapa, ja t'ho diré d'aquí a 10 anys...

A muerteeee!

PD: l'altre dia deiem que els de la colla de terrassa, aneu tanta gent i tant forts i tan flasheros que el grau que queda és l'ESSENCIA de la roca, elñ grau ABSOLUTAMENT real després que 15 persones hagin provat la via de 25.000 maneres diferents i possibles, de manera que la final s'aconsegueix un OPTIM PARETIÀ de moviments..

Increïble! I realment ahir ho vaig veire amb en Monk, en el intent previ anava obert, i només veure-li 4 trukets vaig caure a l'última cinta....) en toprope).


Salut! Bou!

Anònim ha dit...

Els de TRS són ells. Jo soc afiliat al grup, de CRD, residente en SBD. Tu ets de RPT, no?

El més passat que he vist per allà, ha sigut el Marzo, que a incis del 80, molt inicis, ja havia fet "la Coraje"!. El tio escalfava posant cintes a la No Hagas Bromas !! en rotpunk i, en el pas, anar fent variants de com fer el pas (potser en té 5 o 6!!!), anar xerrant i explicant que feia, ... "rollo Marzo"

El Clan, quan el tens assimilat i agafes la pila, es pur "rem". La No hagas Bromas o la Fugazzi des de la mateixa entrada són més complicades i no podries anar mai a la "carrera".

Del Clan, la part de dalt, si vas un sequencia creuant un parell de cops, tot és "canto gordo". Hi han forçes forats amagats profons. De fet crec que sols jo la faig recte. També és un classic en mi fer variants pròpies rectes com l'Estrugen variant directe de l'Estrogen a la Siberia que sols la feia jo (t'estalvies la passejada cap el Calvo, per si l'has provat/fet)

Anònim ha dit...

Ostres Birdio,

Sóc de BCN, resident a RPT...

El Santi és la hòstia...ENCARA escalfa a la Fugazi, la combina amb la NO hagsa Broma, i a la Coraje no l'he vist però potseer encara s'hi passeja...és una mutant incombustible...i això que agafa la corda de tant en tant.

El Clan la provo recte, de fet "caic allà" en toprope, però amb els trukets que li vaig veure al MOnk crecq ue a la propera ja cau per sota.

A la sibèria hi he anat dos o tres cops, i hi he provat la SECTA, el que passa es que hi vaig anar en Juliol i la calor i xafogor era sofocant. Tot i això va sortir en toprope...la tinc pendent de fer al rotpunkt..a veuer aquesta tardor!

Estrogen? Buf m'han comentat que hi ha un pas morfo...tot i això ja miraré de tocar-la...també queda la Venganza, el Ventilador...quanta feina!

I la veritat es que en la època daurada vaig passar més per St benet i Montserrat en general que per St llors....l'aventatge és que ara ho tinc tot per fer!


salut!

jclaramunt ha dit...

Ei tranquil, sóc un apassionat de Sant Llorenç també...però per desgràcia no puc visitar zones com les Agonies o Font Soleia, ja que el meu grau és molt molt modest! Aveure si un dia us vinc a veure per allà així aprenc una mica mirant...
Salut i molts encadenes!!!

Anònim ha dit...

heheeh, iep jaume...amb en Jaumet segurament hi serem dimecres....

Salut i records!