divendres, de setembre 03, 2010

ALPINART i "ESTRELLA FUGAZ" al Mussol del Pa de SUCRE ( TUMENEIA)

Fa ja molts anys, en una SEGONA o TERCERA FASE de exploració escalatòria a la zona de TRAVESSANI, quan ja es començaven a encarar línies realment agosarades, l'EMILIO ORTEGA i COMPANYS es van currar el pateig infame fins al MUSSOL del PÀ DE SUCRE...una mena de "LLORO" pirenaic d'uns 30-40 mts que vigila petrificat les valls de Bohí, per un costat i de la Restanca per l'altre...parant llampsi trons que aterren la cresta del Comaloformo als Tumeneies...En aquest "MUSSOL" hi van deixar una fissura, "ESTRELLA FUGAZ", de VI/A0 que és una de les línies més estètiques de la contrada.

El 1999 amb la neu i la boira, i el sol, llepant-nos les orelles, amb l'ALBERT FUNOLLET ens vam currar els "45 minutos de l'EMAITZ" que es van convertir en 2 hores enmig de congestes i pedreres, des del VENTOSA fins al peu del MUSSOL...hipermotivats segurament per la HIPOXIA ens vam encarar a la via i en va sortir un ROTPUNKT de no més de 7a en una FISSURA que qualificaria de INCUNABLE...guapíssima...!!!!!!!!!!!!!!!


Dec ser un mal proselitista, però no crec que a pesar de nombrar-la als 4 vents ningú s'hi hagi acostat...i finalment l'Oriol Baró va sucumbir novament als encants del seu país i es va patejar l'aprox. ( que per ell és com anar al jardí de casa a regar les plantes), aquest cop acompanyat del fotògraf ( i guia) SERGI RICART (http://www.alpinart.com/) qui amb incommensurable vista es va enfilar per l'aresta i va obtenir una imatge per la qul jo donaria una falange per poder-ne ser el protagonista.

Si les fotos de la DIGITAL CRACK als Còsmics són una igona del lliure esportiu à Chamonix, JA TENIM LA NOSTRA ICONA, de la mà de dos fanàtics de casa, i que segurament donarà que parlar quan es difongui.

Felicitats al Sergi per l'ull fotogràfic i enveja sana de l'Uri de ca TXEP per estar allà...joder que cabrón...
Foto: SERGI RICART www.alpinart.com

Us recomano entrar a http://www.alpinart.com/ aquesta que us mostro és només una imatge de les que conté aquesta pagina...totes molt bones...

I si encara teniu sang frikialpina deixeu-vos encantar pel TUMENEIA...la poesia d'aquesta agulla mereix el passeig fins a la Bretxa Harlé...

2 comentaris:

Fernando ha dit...

La foto y "el ambiente" son muy guapos

en Girbén ha dit...

L'estètic Mussol m'ha fet pensar en la soberga Nina del Saliente (Coma de l'Abeller, Amitges), al costat del Perfil del Montsenyor (on vàrem obrir la molt recomanable "J.E.Farreny").
Desconec si algú ha alliberat les monolítiques fissures de la via original del més compacte granit que puguis imaginar.